Tiroidita Cronica Autoimuna

14-11-2007
Ioana1483
Nu este medic/terapeut
Ioana1483
Va rog frumos, imi explicati si mie, intr-un limbaj "mai laic" (nu in termeni medicali), ce este, de fapt, tiroidita cronica autoimuna?
1 comentarii
0
15-11-2007, ora 00:00
ileana_cons
Nu este medic/terapeut
ileana_cons
Din punctul dv. de vedere, este o boala tiroidiana. Tiroidita = suferinta a tiroidei, cronica= pe termen lung, autoimuna= mecanismul de producere este prin mecanism imunologic indreptat impotriva unor structuri proprii. De fapt, ceea ce se intimpla e urmatorul fenomen: la un moment dat, din cauze necunoscute, structuri normale ale tesutului tiroidian nu mai sint recunoscute de organism ca fiind proprii. Sint tratate, de exemplu, ca un virus, sa zicem- adica declanseaza o reactie de "aparare" impotriva lor. Reactia asta inseamna celule de aparare chemate la fata locului, inflamatie si automat, datorita conflictului imunologic, o distrugere mai usoara sau mai severa a tesutului tiroidian. In aceste conditii, functia normala tiroidiana este afectata; aici intervine de fapt suferinta pacientului. Ea este provocata de dezechilibre hormonale. Ce se face este ca periodic sa se evalueze cum functioneaza glanda, cit de multi sau putini hormoni exista. Tratamentul se ajusteaza corespunzator. Urmarita cum trebuie, aceasta afectiune se controleaza bine.

Multa sanatate,
Dr. Ileana Constantin
Medic rezident psihiatru
Adaugă un comentariu / răspuns

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK