Tiroidita hashimoto... va rog detalii

09-11-2007
europa
Nu este medic/terapeut
europa
Am 32 de ani si rezultatul unor analize este urmatorul: FT4:1.27 ng/dl (V.N.0.71 - 1.85), TSH:0.046microUI/Ml (V.N.0.27 - 4.2), Anti TPO:>580 UI/mL (V.N. < 34). Endocrinologul a pus dg.Tiroidita Hashimoto, tratam cu Eutirox 25. Sa urmez acest sfat, sa consult un alt medic?, v-a trebui sa iau tratam. toata viata?
Va rog sa-mi dati un sfat si mai multe detalii despre boala si de ce s-a declansat acum si nu mai tarziu(la 50 de ani sa zicem?)Nu am copii si-mi doresc acest lucru dar nu stiu daca mai este posibil, deoarece si alti hormoni sunt modificati (PRL >, Estrad.<, Progest.normal, FSH, LH >). In Ianuarie 2007 horm: T3, T4, TSH aveau val.normale. Multumesc.
9 comentarii
0
28-11-2007, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Daca si alti hormoni sunt modificati, se poate sa fie o poliendocrinopatie autoimuna. Tiroidita autoimuna este o inflamatie de natura imunologica a tiroidei, care evolueaza de la hiper la eu si apoi hipotiroidism. Acum sunteti usor hipertiroidiana, deci probabil la debutul tiroiditei.
0
01-12-2007, ora 00:00
CIBI CIBI
Nu este medic/terapeut
CIBI CIBI
Si eu sant sub tratament cu eutirox de 100.sigur ca poti face copii nui o problema asta dar o perioada la inceput cand esti sub tratament pana se mai stabilizeaza si medicu vede cum evolueaza boala nui recomandat.am 2 prietene care au galanda si au doi copii perfecti sanatosi si au urmat si tratamentu pe perioada sarcinii.eu iau toata viata asa mi sa spus si mai am si noduli care or sa trebuiasca scosi si dupa aceea tot trebuie sa iau tratament care sa substituiasca rolul glandei.mie mi sa declansat de la o cadere de calciu si un regim de slabit deci imunitae corpului saczuta.pot fii mai multi factorii sant tiroide de slabit ingrasat sau pe sistem nervos.multa sanatate
0
07-06-2010, ora 23:54
she_dvl
Nu este medic/terapeut
she_dvl
Domnului doctor drmarkuss1 :
Acum 2 ani am fost diagnosticata cu Hashimoto cu ATPO 1400 si TSH 6, 14... asta dupa un an de cautari si diagnostice gresite si in urma analizelor sugerate de mine insami !
Caut un medic bun si responsabil, care sa investigheze atent si doresc sa imi spuneti cum pot lua legatura cu dumneavoastra!

Mentionez ca problemele mele au debutat cu intoleranta la caldura, insotite de balonare si dureri in piept (probleme cu stomacul am avut si inainte, gastrita si enterocolita), crize cu tremuraturi si diaree.

Va rog mult sa ma ajutati, am fost tratata superficial de multi medici si vreau ajutor real !!!
0
23-06-2010, ora 15:15
nyrod53
Nu este medic/terapeut
nyrod53
greu sa gasesti un medic endocrinolog care sa ti puie si sa ti dea un tratament corect.Toti superficiali.Atenti sa te sperie si sa ti ia banii, apoi in fuga te rezolva.Spun astea ca am patit la Clinica univ Iasi. 3 medici = 3 diagnostice si atentie TOTI SUNT PROFESORI UNIVERSITARI. Prima a fost prof.dr Galesanu care mi a bagat la tyrozol ca cica e hipertiroidie pana am dat in leucopenie, noroc cu prof Zbranca care mi a anulat tot ce mi a dat Galesanca spunandu mi ca am probleme neurologice dandu mi tratament - pe care nu l am luat ca sigur afectam si alte organe.Dupa 3 luni la control m a preluat alta profesoara care mi a stabilit diag de tiroidita, insa pe raspunderea ei sa nu mai iau nici un medicament nici pt glanda nici pt nervi cu toate ca TSH era inca 0.1.Eu si asa nu am mai luat nimic medicamente de frica sa nu starnesc altele pe langa leucopenia asta.Asa ca aveti grija cu stresul, planificativa treburile sa nu intrati in panica si va fi bine.Iau din cand in cand ceai de sanziene, sanatate la toti
0
29-03-2016, ora 21:23
efix66
Nu este medic/terapeut
efix66
Si eu tot tiroidita autoimuna am. Am fost internat la Parhon de unde am plecat cu tratamentul eutyrox. L-am luat cam jumate de an dar nici o diferenta. Eu am simptome foarte naspa. Balonari si disconfort abdominal tot timpul, rezistenta musculara scazuta, cracmente si dureri de articulatii-oase, dureri de stern, senzatie de nod in gat, nu pot sa port nimic pe gat, crize de tremurat. La mine functia tiroidei este normala doar TPO marit(300).
La Parhon cica sunt medici foarte buni, nu neg dar eu am plecat de acolo cu aceleasi simptome cu care am venit si inca le am. MI-a zis ca e o boala usoara, sa nu-mi fac griji. Nu e de loc usoara!!!
0
30-03-2016, ora 11:53
hipoadin
Nu este medic/terapeut
hipoadin
efix66; daca la dvs functia tiroidei este normala(sa inteleg ca fara tratament) de ce vi s-a prescris Euthyrox?
0
11-04-2016, ora 16:21
efix66
Nu este medic/terapeut
efix66
Așa a zis că este tratamentul. Și eu am întrebat. Eu nu îl mai i-au ca nu am văzut nici o îmbunătățire. Mi-a zis ca la un moment dat o să fac hipotiroidie. Oricum situația me nu e bună deloc. Dar merg si eu înainte. Se face un an de la ultimul control. Am să mă programez din nou la Parhon pt investigații.
1
17-08-2016, ora 15:14
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
pt Hashimoto iti pot spune ce am facut eu. Am scos glutenul si anticorpii ATPO au scazut de la 1444 ui/mL la 156 ui/mL(maximul admis fiind 43 ui/mL), si anti-tiroglobulina am tinut-o i nfrau luand seleniu de 200mcg cu 400ui de vitamina e ca sa se absoarba mai bine/ sau poti lua 3 nuci de brazilia. si sa ajustezi nivelul de viatamina D sa fie intre 60 si 100 ng/mL. ;)
0
27-06-2022, ora 13:18
tensionart
Nu este medic/terapeut
tensionart
Tiroidita cronica autoimuna (Hashimoto) - sfaturi utile

Bună ziua! Vă împărtășesc mai jos experiența mea cu tiroidita cronică autoimună (Hashimoto), acumulată în mai mulți ani. Sunt câteva lucruri care ajută și altele care dăunează în această afecțiune.
- produsul "Vitamine și multiminerale" de la firma Alevia, poate ajuta, găsiți peste tot, farmacii, supermarket, plafar, costă în jur de 20-24 lei.
- produsul "Apitotal Royal" de la firma Albina Carpatina, găsiți la plafar, costă 20, 5 lei, din câte știu.
- consumați nuci în felul acesta: puneți seara o mână de miez de nucă într-un borcan, puneți apă multă peste ele, să fie volum de apă cam dublu față de volumul nucilor, le lăsați așa până dimineața, apoi goliți borcanul de apă, puneți apă proaspătă peste nuci și le spălați bine, apoi le puteți consuma, ajută mai ales la anemia cerebrală, memorie, somn, etc.
- consumați, dacă puteți, semințe de dovleac, puse o oră, două în apă; în general semințele de tot felul își sporesc efectele benefice daca sunt ținute în apă
- consumați semințe de susan, mai ales în post, au proteine.
- consumați alimente proteice, carne, ouă, pește și mai ales urdă.
- feriți-vă de sucuri acidulate, gen fanta, sprite, cola.
- iodul nu este deloc indicat; în exemplul de mai sus cu nucile, puse în apă, până dimineața se eliberează de iodul din ele; feriți-vă de sare iodată; feriți-vă de alte produse care conțin iod, gen alge marine, fructe de mare; feriți-vă să consumați în stare crudă legume crucifere (varza, brocoli, etc. lista completa o găsiți pe Internet; se pot consuma gătite). Feriti-va de: mărar, ridichii rosii, soia, ciocolată (sau doar in cantitate minima, este recomandata aceea neagra, cu peste 80% cacao, este una convenabila de la firma Heidi, are 85% cacao, in felul acesta are foarte putin zahar sau deloc), cola, cacao (puteți înlocui cu pudră de roscove), cafea, banane (puteti lua putin, de pofta). Feriți-vă de produsul numit Spirulina, favorizează dezvoltarea tiroiditei autoimune. Incercati de la plafar produsele "Rhodiola" și "Tirofix hypo" de la firma Herbagetica, sunt produse 100% naturale, luați-le în timpul mesei de dimineața, Rodhiola nu se ia după amiază, poate da insomnie; mâncați mai des și în porții mici, nu mâncați porții mari deodată, asta dă anemie în cazul acestei afecțiuni. Cred că ar fi bine să vă feriți de tratamentul oficial cu Levotiroxina, am auzit de persoane care au avut probleme. Feriți-vă de frig. dați-vă pe față și pe mâini cu o cremă bună (recomand Apidermin sau Apidermaliv), tiroidita autoimună tinde să afecteze pielea, mai ales în condiții de frig. De asemenea și părul este afectat.
- feriți-vă cât puteți de zahăr, pentru nevoia de dulce cred că o soluție sunt curmalele și mierea
- consumați mere
- consumați gutui
- feriți-vă de alimentele foarte sărate, gen pufuleți
- faceți mișcare zilnic în parc, sau în alte părți unde aveți aer curat
- faceți sport zilnic, elimină cortizolul (hormonul de stres) din organism;
- stați zilnic la soare, fortifică organismul și ajută la eliminarea disfunctiilor erectile la bărbații afectați de tiroidita Hashimoto
- mâncați natural
- mâncați zilnic cel puțin un cățel de usturoi și ardei iute (acesta din urmă întărește imunitatea)
- feriți-vă să consumați prăjit, mai bine fiert sau la cuptor
- dacă puteți, mâncați pâine integrală, nu albă, spre exemplu pâine integrală de la firma Grewe, se găsește la Mega Image și la hypermarketuri
- beți apă plată, o soluție bună (mai bună decât cea din magazine, la pet) este cea de la robinet filtrată de dvs acasă, găsiți la Metro căni de filtrare și filtre.
- cerealele, acelea tip musli, sunt recomandate zilnic, anulează durerile din zona glandei tiroide; se pot consuma înmuiate in iaurt, sana, lapte vegetal (dar nu de soia, este bun acela de orez);
- consumați iaurturi, sana, chefir;
- nuci braziliene (nu obligatoriu, dar sunt bune, contin mult seleniu, problema este prețul mare)
- Caju, este bun pt oase
- migdale, înmuiate câteva ore in apă, sunt bune pt inimă
- consumați ficăței
Suntem diferiți și avem reacții diferite la ce mâncăm, de aceea cred că este bine să observăm reacția organismului la fiecare aliment și în funcție de asta știm ce avem de făcut. O zi frumoasă!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: