TOC (OCD sau tulburare obsesiv compulsiva) dureros, deranjant si suparator:(

26-01-2016
AlenTao
Nu este medic/terapeut
AlenTao
Buna ziua.Mentionez ca am TOC si anxietate sociala(fobie sociala) de 6 ani jumate si fac tratament deja de la dr psihiatru cu Cipralex, Anafranil, olanzapina si anxiar..
Si e greu, destul de greu, cateodata simt ca nu mai rezist din cauza obsesiilor compulsiilor care cateodata sunt foarte accentuate cateodata nu, mereu o perioada e bunicica si iar vine o perioada mai grea..Dar niciodata nu mi s-a ameliorat in mod semnificativ..si sufar tare din cauza acestei nenorocite de OCD..
Cateodata constientizez ca mi-am pierdut efectiv zile degeaba stand si TOC-aind, facand compulsii..avand anxietate, simtindu-ma rau, tensionat, incordat, nelinistit..

POt zice ca pastilele ma ajuta in procent de 49% doar..
Iar fobia sociala mai e prezenta cand sunt in spatii foarte aglomerate si trebuie sa iau cuvantul sau atentie e indreptata catre mine sau trebuie sa sustin un examen ceva, concurs, proiect..

TOC-nu e o tulburare grava insa foarte dureroasa si pierzatoare mare de timp..Cat timp mi-am pierdut cu TOC-ul nici nu va ganditi...


Imi vine obsesii de tip..harm..sau violente mai precis insa sunt doar eronate, false, nu le-as face niciodata, am inteles ca multi au astfel ganduri obsesii cand au TOC, sa nu mai zic de gandurile blasfemiatoare(desi cred tare in Dumnezeu) si ritualurile(compulsiile)enervante si mari pierzatoare de timp..


M-am simtit bine 1 an, apoi iar m-am simtit rau, iar inca un an bine, iar un an rau, o perioada bine iar una cu TOC accentuat...efectiv m-am saturat.
Vreau sa duc o viata normala fara TOC cum am dus-o in copilarie cand aveam sub 15 ani..o viata normala insemnand fara obsesii si compulsii si fara anxietate/si fobie sociala, frica in public, tensiune emotionalo-psihica si timorare..din acuza fobiei sociale am multe esecuri..practic te face sa fii neindemanatic..


Din cauza TOC-ului si fobiei sociale, anxietatii am amanat 3 ani de liceu! (3!)si acum ma chinui sa termin liceul(sunt in ciclul superior), eu trebuind sa fiu la facultate..Am regrete si mari frustrari din cauza asta..

Se poate vindeca OCD?Se poate lupta eficient impotriva OCD?
Materiale, carti, articole in romana sunt foarte putine despre tulburarea obsesiv compulsiva(si in engleza nu vreau ca sunt doar beginner(incepator) in limba engleza..nu inteleg limba engleza foarte bine..(am sa schimb asta)

Am luat multe suplimente naturale si naturiste, vitamine, minerale, lavanda, passiflora, valeriana sedatif pc, ceva de la alevia, complex B, stresclin, nervocalmin si multe suplimente cu minerale, vitamine, ginseng etc dar degeaba.Am luat si suc Noni insa nu m-a ajutat cine stie ce la OCD si anxietate sociala.


Insa sunt dispus sa lupt cu TOC.Vreau sa incep.Vreau sa nu mai fiu victima TOC-ului si TOC-ul sa nu ma mai controleze pe mine..:(
Ca simt ca ma controleaza si ma domina TOC-ul..

La biserica daca ma duc si e multa lume nici nu pot sa ma gandesc la slujba si la Dumnezeu din cauza anxietatii, timorarii, tensiuni si chiar si a obsesiilor, acolo imi vin ganduri blasfemiatoare(tot de la TOC) si practic ies din biserica mai tulburat decat am intrat.
De asta ma rog doar acasa si citesc Biblia si incerc sa citesc carti spirituale si duhovnicesti(insa am multe necitite, luate si necitite)..

Pot sa spun ca TOC-ul mi-a produs cea mai mare pierdere mie, cea mai mare pagube sau una dintre cele mai mari, timpul pierdut, ani scolari amanati(3)si multa suferinta, viata sociala deloc, ingrasare de la pastilele antidepresive si multe frustrari si regrete.

Urasc TOC si vreau sa il inving..Dar cum..?Ca la mine cu pastile nu prea merge, nu prea a mers niciodata decat o ameliorare dar nesatisfacatoare, prea mica..si cu cartile nu prea merge..decat asa sa iti ridici moralul si sa afli niste principii interesante dar destul de dificil de pus in aplicare..

Deja sunt un ratat, am devenit un ratat si TOC-ul m-a transformat in asta.


Ceva sfaturi, indicatii si metode de evitare/ameliorare/confruntare/rezistenta/terapie/lupta impotriva OCD-ului aveti?

Oricum deja simt ca TOC-ul isi bate joc de mine si ma controleaza el pe mine, nu eu pe el.

Scuze ca am scris mult insa am simtit nevoia sa ma descarc cumva..:(
:)
1 comentarii
0
27-01-2016, ora 10:35
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca ai o boala, nu inseamna ca esti ratat.
Daca amani anii medical, nu inseamna ca trebuie sa ai frustrari. Nu e vina ta ca ai o boala.
Mai treci pe la librarie si mai ia cate o carte de psihologie pt depresie si anxietate.
Citeste zilnic din ea si te va ajuta mult.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: