torticolis pozitional.. cum se poate trata?

31-03-2010
alinna74
Nu este medic/terapeut
alinna74
Buna ziua, azi am fost la dr pediatru si mi sa spus ca din nastere are torticolis pozitional pe partea dreapta.Intrebarea mea este pe ce parte sa il culc pe stg sau dr?azi am fost la dr pediatru si mi sa spus ca din nastere are torticolis pozitional pe partea dreapta.Intrebarea mea este pe ce parte sa il culc pe stg sau dr?In ce consta mai exact aceasta boala si cum poate fi tratata? Va multumesc
5 comentarii
0
31-03-2010, ora 19:18
alinna74
Nu este medic/terapeut
alinna74
mentionez ca baietelul meu are 4 saptamani
0
02-04-2010, ora 10:11
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Torticolis este o afectiune care afecteaza muschii gatului sau ai cefei dar care se poate vindeca (se poate vindeca si de la sine. ca multe alte boli), mai ales daca incepi devreme cu un tratament adecvat. Insa aceasta afectiune nu se poate trata de catre medicina clasica cu medicamente chimcie si trebuie sa apelezi la medicina homeopata si sa consulti un medic homeopat cu experienta. Exista remedii vindecatoare pt. torticolis in homeopatie.
Cauza ei este des in medicamente luate la nastere, traume fizice in timpul nasterii sau in sarcina.
Cum a fost sarcina si nasterea ? Unde locuiti, sa va pot recomanda un medic homeopat ?
0
02-04-2010, ora 13:48
alinna74
Nu este medic/terapeut
alinna74
Va multumesc pentru raspuns

Am nascut ptrin cezariana. Din luna a 7a bebe era pregatit sa iasa( cu capul in jos)..si nu sa mai intors in toate cele aproximativ 3 luni. Mi sa spus ca este din cauza pozitiei fatului in burta. In general sarcina a fost ok, in ultimile 2 luni datorita micsorarii colului am stat mai mult in pat. Nu am avut traume fizice...poate doar psihice la inceput cand bebe a fost diagnosticat in urma primei ecografii cu higroma chistica, dar apoi toate celelalte ecografii, inclusiv amniocenteza au contestat acest diagnostic.

Ca si medicamentantie am luat no-spa, maxim 10 paracetamol, scobutil ( supozitor), un antibiotic in urma amniocentezei si dopegyt in ultima luna.

Locuim in Bucuresti.

In spital mi sa spus de catre dr neonatolog sa il culc pe partea dr ( torticolis este pe dreapta), apoi un alt dr neonaolog din acelasi spiatl a zis pe stanga (sa il culc).iar dr pediatru pe orice parte, dar sa ii fac masaj.deja sunt dezorientata...
Va multumesc aniticipat
0
03-04-2010, ora 22:06
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Alina, mergi la Dr.Silvia Nedelcu sau Ileana Randasu. Te pot ajuta cu siguranta,
In rest, tu ca mama poti sa faci foarte multe pt.. copil, chiar mai mult decat orice medic: pune-i zilnic la copil mainile la ceafa/gat si stai asa cum mainle puse vreo 20 de minute de 2 ori pe zi si roaga-te in acest timp. Asta poate vindeca copilul caci nu exista ceva mai puternic ca dragostea de mama si aceasta este identica cu dragostea lui Dumnezeu si se uneste cu El in rugaciune. In plus ai o forta magnetica in mana si aceasta este foarte similara si folositioare la proprii copii.
Astfel de daune provin des direct de de la amniocenteza, care nu ar trebui facute DELOC caci nu aduc nici un folos (ce ai fi facut, ai fi avortat copilul daca ar fi un diagnostic pozitiv ?) si sunt o mare trauma pt. copil.
Cateva procente din copii nu supraviertuesc amniocentaza ! Acest lucru nu ti s-a spus probabil inainte.
Chiar cunosc mai multi copii personal care au ramas cu probleme identice cu al tau din cauza la amniocentaze.
Toate ecografiile baga numai frica in mame in mod inutil caci majoritatea lor sunt total gresite si duc pe urma si la alte analize costisitoare si care aduc profit la clinici si numai daune la copii.
Daca va folositi cu incredere totala de aceasta medicina plina de pericole si nestiinta, de aceasta institutie de facut panica si frica, nu este de mirare ce urmari apar.
Fa ce ti-am recomandat si lasa pediatrii in pace. Numai de la culcat nu se schimba nimic.
0
09-04-2010, ora 19:58
alinna74
Nu este medic/terapeut
alinna74
va multumesc pentru sfat, o sa il urmez, daca puteti sa imi spuneti unde pot sai gasesc pe acesti doctori?
Nu am zis niciodata ca as fi dat copilul afara...nu am crezut ca are ceva...si oricum ideea dr ginecolog in general a fost sa renunt la bebe dar am considerat ca Sfanta Fecioara ma ajuta sa fie totul bine.Poate par naiva, dar nu am crezut ca acest copil are ceva.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: