toxina botulinica

13-01-2009
fifi barbacot
Nu este medic/terapeut
fifi barbacot
As dori sa stiu daca in Romania se gasesc medicamente pe baza de toxina botulinica, in ce forma se comercializeaza, daca se gasesc in retelele de farmacii sau numai in spitale, precum si un pret estimativ.
Mentionez ca este un tratament alternativ propus mamei mele care acuza dureri permanente ale articulatiilor, in special la soldul sting. De asemeni are dureri la coloana fapt pentru care a fost suspectata ca ar avea hernie de disc fiind internata in spitalul Baltazar anul trecut fara a fi operata, dupa citeva zile i-au dat drumul acasa, constatindu-se ca nu ar fi nevoie de operatie. Ea a suferit toata viata de aceasta durere la piciorul sting, a avut mersul greoi mereu, iar acum la 54 ani este la menopauza, iar durerile de oase s-au amplificat incit are dureri permanent, exceptind atunci cind face miscare, cind e in repaus o apuca durerile.
In prezent se afla in Italia unde i-a fost administrata aceasta toxina botulinica pentru a se vedea ce efect are, fiindca ea prezinta si o spasticitate a muschilor, citeodata ii sare piciorul in mod incontrolabil, si i-a fost sugerat acest tratament, si avind asigurare in Italia, unde lucreaza de mai multi ani, nu a platit foarte mult, iar injectia a fost facuta de un medic specialist care i-a spus ca dupa 14 zile va simti efectul. Intr-adevar dupa 14 zile a inceput sa se simta mai bine si urmeaza la sfirsitul lui Ianuarie sa se duca la un control. Dar in eventualitatea unei intoarceri in tara, nu stim de unde sa procuram acest medicament, cit e de scump si unde (la ce spital) sunt specialistii care il administreaza.
Va multumesc foarte mult pentru orice ajutor.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.