toxoplasmoza

21-12-2014
marriaa2
Nu este medic/terapeut
marriaa2
Salut pe toata lumea de pe acest forum. Am citit foarte multe subiecte si cred ca sunt de folos si drept urmare este de laudat acest forum. In anul 2013 am fost depistata cu toxoplasmoza ( Ig M si Ig G) pozitive.la vremea aceea medicii la care am fost mi-au spus ca nu e nici o pb si ca nu imi este afectata sanatatea. Acum, dupa un an ma gandesc la o viitoare sarcina. se mai poate transmite infectia sau e necesar un tratatment?? Multumesc anticipat
2 comentarii
0
21-12-2014, ora 14:12
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
numai un medic de la Boli contagioase..dupa examen si investigatii poate sa dea un rezultat care sa confirme sau sa infirme riscul unei posibile sarcini
0
10-02-2015, ora 22:29
lenuta1
Nu este medic/terapeut
lenuta1
Bună ziua si eu am fost depistata cu toxoplasmoza gondii in urma cu 2 ani in urma unui test Torch, imi dorea o sarcina.Medicul ginecolog mi-a recomandat tratament cu Rovamycina si biseptol o luna de zile.
Am repetat tratamentul de 4 ori dar atat Igg cat si Igm au ramas pozitive.(igg 303, 3 UI/mL si Igm 0, 880 index). Test de aviditate : 0, 649 index.
Poate sa fie riscant pentru o sarcina ? Exista sansa ca rezultatele sa fie fals pozitive?
Si inca ceva...tot de vreo 2 ani am un ganglion inflamat sub urechea stanga, va trece de la sine sau trebuie sa fac ceva in privinta asta?
Va multumesc anticipat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: