tpsv 22... crizele de tahicardie s-au indesit odata cu varsta

12-02-2008
mirela m
Nu este medic/terapeut
mirela m
buna, am 40 de ani si tpsv...de 22...m-am saturat de luat medicamente zilnic...crizele de tahicardie s-au indesit odata cu virsta...si mai nou fac si atac de panica.as dori sa fac ablatia, dar doresc sa stiu daca exista riscuri sau daca reuseste la prima interventie...
4 comentarii
0
12-02-2008, ora 00:00
Dr. Marina Prunea
Medicina de familie
Dr. Marina Prunea
Ai facut studiul electro-fizioogic? Este obligatoriu inainte de ablatie. Dupa studiu medicul ti va spune daca poate sau nu sa-ti faca ablatia de fascicul aberant. Uneori reuseste din prima si chiar foarte repede. Alteori nu. Trebuie sa stii, insa, ca, din pacate, cresterea frecventei crizelo iti cresc enorm riscurile complicatiilor.
0
22-03-2008, ora 00:00
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Daca doctorul este bun riscurile sunt foarte scazute, nu ai de ce sa te ingrijorezi. Am asistat la sute de ablatii si nu am auzit sa moara cineva din asta. Studiul electrofiziologic se face chiar inaintea ablatiei, pentru a stabili exact tipul de tahicardie si mecanismul acesteia. Dupa aceea se trece direct la ablatie. De reusit, in general, reuseste din prima, dar depinde de complexitatea procedurii. Au fost pacienti care au avut nevoie de 2-3 interventii inainte de a reusi.
0
18-04-2008, ora 00:00
marilena dumitru
Nu este medic/terapeut
marilena dumitru
Buna, am 35 de ani si in decursul a cativa ani buni (15-17) am facut cateva crize de tahicardie paroxistica (aprox 10 crize in toti acesti ani) in care aveam tensiunea 8-9 iar pulsul imi ajungea la 180 batai/minut. Mi s-a spus ca este prolaps de valva mitrala, spasmofilie suflu sistolic si diastolic, tpsv. Am fost internata la Fundeni in urma cu 5 ani unde mi s-au facut tot felul de analize si de teste si mi-au spus ca nu am nimic. De-a lungul timpului am luat propranolol, atenolol, calciu, aspacardin; mai nou acum mi s-a recomandat si concor dar simt ca le iau pur si simplu degeaba, pentru ca in afara de crizele acelea nu am absolut nimic. Acele crize imi apar, pur si simplu "din senin" si tot asa si trec, indiferent ce iau sau ce imi administreaza la spital (pentru ca, de fiecare data cand am avut o criza am mers la spital). Care ar fi cauza care ar putea produce astfel de palpitatii? Va rog din tot sufletul daca aveti idee de asa ceva, sau daca ati mai auzit, ajutati-ma macar cu o sugestie, cu un sfat, chiar si cu o incurajare ca nu este grav ce am, ca ma gandesc la ce e mai rau si nu mai pot; mi-e frica sa nu fac vreun infarct. Psihic, sunt terminata. Va multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra.
0
20-04-2008, ora 00:00
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Trebuie sa vezi daca, pe langa crizele de tahicardie, nu ai si o boala structurala a inimii (ceva la nivel valvular, de exemplu), care ar putea avea influenta asupra aparitiei acestor tahicardii. Acest lucru l-ai putea verifica printr-o ecografie cardiaca. Daca nu ai si doar tahicardiile sunt problema iti recomand sa incerci la Spitalul de Urgenta Floreasca sa iei legatura cu Dr. Radu Vatasescu si sa te programezi pentru un consult (ia mai intai legatura cu asistentul sau, Dr. Cornel Iorgulescu). Daca nu reusesti la Urgenta incearca la Spitalul Universitar, la Dr. Calin Siliste.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cauzele tahicardiei (bătăilor rapide ale inimii și pulsului crescut)
  • Pacienții cu tahicardie ar putea avea un nou tratament, sub forma unui spray nazal
  • Puls mare/mărit temporar/continuu - cauze, explicații, tratament
  •