TPSV

06-03-2016
smokie22
Nu este medic/terapeut
smokie22
Buna ziua! Am cautat in tot internetul, si in romana si in engleza, despre problema mea, si nu am reusit sa gasesc un raspuns. Problema ar trebui sa fie una destul de simpla:

Am tahicardie paroxistica supraventriculara. Nu a reprezentat niciodata o problema majora, deoarece crizele erau rare, si raspundeau mereu si imediat manevrelor vagale, iar factorii declansatori erau putini.
Acum crizele mi se declanseaa si la efort, dar cel mai deranjant - sub impulsul sexual.

Cred ca problema e una de psihiatrie sau neurologie, dar cred totodata ca termenul de tahicardie paroxistica supraventriculara e mai putin cunoscut in aceste specializari.
Intrebarile mele sunt:
Exista o legatura directa intre TPSV si activitatea sexuala?
E contraindicat sportul atat timp cat nu exagerez in intensitate?
Astept raspunsul unui specialist. Va multumesc!
6 comentarii
0
07-03-2016, ora 12:51
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Problema ta TPSV, apare in momente de anxietate sau atacuri de panica sau ai fost personal la un cardiolog, ai facut toate testele necesare si ti-a comunicat ca ai o boala care se numeste asa si trebuie sa iei medicamente pentru inima ? Testul Holter ai facut ?
0
07-03-2016, ora 14:06
smokie22
Nu este medic/terapeut
smokie22
Tahicardia din timpul unui atac de panica, sau tahicardia generala ca efect al anxietatii e total diferita de TPSV.
Testul Holter inca nu l-am facut, dar ce poate fi identic cu TPSV si sa fie altceva?
Am facut mai multe electrocardiograme, dar in afara crizelor, si doua ecografii, totul a iesit bine.

Probabil ca anxietatea poate amplifica frecventa episoadelor de TPSV, dar am luat intr-o perioada niste medicamente naturiste, fara niciun efect insa, mai ales asupra TPSV.
Faptul ca nu au avut niciun efect, si faptul ca episoarele se declanseaza sub impulsul sexual arata ca e ceva mai complex decat simpla anxietate.
0
07-03-2016, ora 14:14
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca TPSV era o boala de sine statatoare si nu era legata de anxietate, nu trebuia sa primesti tratament medicamentos de la Cardiolog si sa nu mai ai nici o problema ?
0
07-03-2016, ora 15:55
smokie22
Nu este medic/terapeut
smokie22
TPSV este o boala de sine statatoare. Are factori declansatori fizici. Anxietatea, poti spune ca influenteaza TPSV atunci cand crizele se declanseaza "din senin" sub un nivel crescut al anxietatii. Dar nu e cazul meu.

Pentru TPSV nu se da tratament medicamentos, decat atunci cand pacientul suporta greu episoadele sau cand NU raspunde la manevrele vagale.

Intrebarea mea era daca e normal ca TPSV sa fie declansata de impulsul sexual, sau e nevoie sa consult un psihiatru, iar mai apoi am nevoie de o recomandare, intrucat problema TPSV nu e cunoscuta de toata lumea...
0
07-03-2016, ora 17:55
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Vezi ca sunt pe net site-uri la care platesti 5-20 de euro si iti raspunde un medic specialist. Noi nu avem cardiolog pe forum.
0
08-03-2016, ora 02:53
smokie22
Nu este medic/terapeut
smokie22
Ok, mersi ! :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici