Traheobronsita

18-10-2010
ela_80
Nu este medic/terapeut
ela_80
Buna ziua.Caut si eu niste sfaturi in legatutra cu problema mea.Am fost diagnosticata de catre medicul de familie cu traheobronsita.Mi-a fost prescris un tratament cu erdomed, ketotifen si augmentin de 1 gram.Dupa 5 zile de tratament(cat mi-a dat medicul) mi-a mai trecut tusea (uscata), in sensul ca nu tuseam decat dimineata ceva mai tare ca sa elimin mucozitatile acumulate in timpul noptii si de vreo 2 sau 3 ori in restul zilei.Dupa cateva zile insa am si racit putin si mi-a revenit tusea.Am reluat acelasi tratament prescris de medic, este prima zi de tratament.
Mentionez si faptul ca in aproape in fiecare an aceasta boala revine, acesta fiind deja al patrulea an.Am nevoie de un sfat.Ce sa fac in contunuare? La ce specialist ar trebui sa ma duc? Este indicat tratamentul pe care mi l-a dat medicul de familie?
4 comentarii
0
19-10-2010, ora 09:16
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Medicul de specialitate se numeste pneumolog-specialitatea e pneumologia-si cred ca ar trebui sa mergeti la un consult, aveti nevoie probabil si de o radiografie pulmonara.Ca recomandare generala as sugera BronhoVaxom, probabil ca este vorba de o afectiune care se exacerbeaza in perioadele reci, si trebuie avut mare grija sa nu devina cronica, ma gandesc la o bronsita cronica.Spectrul tulburarilor care ar putea fi implicate este vast, trebuie dg diferential, trebuie evaluat tabloul clinic, asta face specialistul.
Va atentionez ca ar putea fi nevoie sa mergeti la un dispensar TBC sau spital TBC, pentru ca majoritatea pneumologilor de asta se ocupa, prevalenta tuberculozei in Romania fiind foarte mare, asta nu inseamna ca aveti tuberculoza.
0
19-10-2010, ora 18:51
ela_80
Nu este medic/terapeut
ela_80
Multumesc pentru raspuns.
Chiar azi mi-am facut programare la medic si maine ma duc sa aflu mai multe.
0
23-10-2010, ora 23:13
Dyutza_Andrei
Nu este medic/terapeut
Dyutza_Andrei
Buna seara.
Am un baietel de 7 ani jumatate care acum 1 an si jumatate a capatat o tuse foarte urata.Dupa consultatiile medicului de familie a fost diagnosticat cu bronsita, in urma carora a fost imbuibat cu diverse siropuri de tuse, antibiotice si multe altele.Toata povestea a durat sa zic 1 luna si ceva.Asta pana intr-o seara, cand mi-a facut o criza de tuse.Vazand ca nu dau niciun rezultat tratamenteleaplicate, am dat fuga la spitalul Alfred Rusescu(fost Emilia Irza), pentru un consult mai amanuntit. Acolo primul medic l-a diagnosticat cu traheobronsita cu componenta obstructiva astmatica si i-a prescris aerosoli ventolin 9 zile si augmentin(cu toate ca i-am explicat ca a mai luat si nu a dat roade". Dupa acest tratament nicio modificare nu a fost sesizata, insa am mai asteptat inca o saptamana dupa sfatul medicului, care mi-a zis ca o perioada e posibil sa mai tuseasca dar sa nu ma impacientez si sa-l tin pe ceaiuri si miere.Dupa perioada recomandata am mai mers la spitalul in cauza ptr un control, numai ca era alt medic de garda, care l-a pus sa faca testul TBC, radiografie la plamani, analize si multe altele.In urma astora a aparut ca are pneumonie.Sincera sa fiu nu mai stiu exact ce i-a fost prescris pe langa "renumitii" aerosoli cu ventolin si de data asta si cu flexotide, insa stiu ca era o farmacie ambulanta.
Nici in urma acestui tratament nu a reusit sa scape de tuse.Ulterior am mers la Marie Curie, care mi l-a diagnosticat din nou cu traheobronsita insa simpla de data asta.Iar aceeasi "distractie", si anume faptul ca tratamentul nu a dat roade.
Am revenit la medicul de familie (specializat in homeopatie)care i-a prescris la nimereala TusEnd si Astha15 siropuri homeopate.A fost o surpriza atat pentru noi cat si ptr ea, ca a functionat.Dupa ce a terminat "cura" a fost ok (cu mici exceptii), insa de 2 luni iar a inceput "in forta".Am incercat aceleasi siropuri, dar in zadar.
Am mers cu el acum 2 sapt la pneumolog si mi-a zis ca nu are nimic, dar dat fiind "Trecutul medical" e posibil sa fie o forma de astm sau alergie usoara si i-a dat Singulair.Insa niciun efect.
Ce poate fi?Unde sa mai merg cu el, sau ce sa-i mai dau, ca simt ca mi se rupe sufletul cand il aud cum tuseste.

Multumiri anticipate.
0
23-10-2010, ora 23:17
Dyutza_Andrei
Nu este medic/terapeut
Dyutza_Andrei
Am uitat sa mentionez ca senzatia de tuse, copilul mi-o descrie "Ca o gadilitura in gat" dar si mici dureri uneori.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.