transaminaza marita la fetita mea de 2 ani si 7 luni

15-07-2009
alinazaharia
Nu este medic/terapeut
alinazaharia
fetita mea a fost diagnosticata cu mononucleoza infectioasa acum o luna de zile - avea febra mare 39.8 am tratat-o cu antitermice nurofen, panadol, algocalmin 1ml la nevoie - alternativ, ca tratament a facut injectabil intramuscular dexametazona timp de 5 zile. acum ii dau izoprinozina si i-am dat liv 52 un flacon si m-am oprit. acum am revenit la analize si d-na dr. a spus ca vsh a iesit 24 si tgp 60. va multumesc. sunt ingrijorata poate me lamuriti in privinta analizelor si a diagnosticului
14 comentarii
0
16-07-2009, ora 15:06
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Mononucleoza infectioasa? La 2 ani si 7 luni??? Mai rar am vazut asa ceva!

Nu vad nici un motiv pentru ingrijorare! VSHul intr-adevar este usor crescut, dar nu e de speriat; si pe langa asta este ceva foarte nespecific! La fel si TGP-ul, e crescut, dar singur mare lucru nu poate sa ne zica. Poate sa fie si o crestere indusa de medicamentele administrate. Din moment ce nici medicul care urmareste fetita nu a ridicat nici o suspiciune, eu zic ca puteti sa stai linistita.
Eventual pentru linistea Dvs. sa repetati aceste analize, dupa un interval de 1-2 saptamani libere de orice medicament administrat.

Sanatate fetitei!
0
21-07-2009, ora 10:36
alinazaharia
Nu este medic/terapeut
alinazaharia
Va multumesc din suflet saptamana viitoare urmeaza sa refacem analizele fetitei inclusiv si a mononucleozei, sper sa fie bine.
Pe langa transaminaze si a analizei specifice mononucleozei credeti ca trebuie sa mai faca si alte investigatii?
Va mutumesc si astept raspuns. daca trebuie si alte investigatii. ce anume.?
0
21-07-2009, ora 11:49
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Analizele si investigatiile in mare masura sunt dictate de starea ei clinica, atat timp cat se simte bine, nu cred ca este cazul de alte investigatii.

Repetati analizele si vedeti valorile. Daca in continuare transaminazele sunt mari puteti sa cereti si o ecografie abdominala, pentru a vedea ficatul si a exclude alte probleme. Este o examinare accesibila, nu are efecte secundare sau daunatoare.
0
21-09-2009, ora 11:36
alinazaharia
Nu este medic/terapeut
alinazaharia
buna ziua. In primul rand va multumesc pentru raspuns.
am revenit cu analizele. pe data de 08.08.2009 am rezult. de la mononucleoza infectioasa IgG pozitiv 1/32 si IgM negativ, d-na dr a zis ca merge spre bine.in data de 26.08.2009 am mers la control cu fetia care acum are 2 si 9 luni motivul - un ganglion la gat mai inflamat dacat ceilalti (nu stiu daca am specificat dar eu am nascut-o pe alecsandra cu ganglioni la gat, iar medicul de la circa a zis ca e normal si ca in timp vor dispare?), d-na dr a zis sa facem si analize pt toxoplasmoza si toxocara, am facut si rezultatele sunt astfel pt toxocara - pozitiv 1/32, toxoplasmoza negativ, TGP - 25, WBC - 7.80, RBC - 5.20, HGB - 11.5, HCT - 36.7, PLT - 218, MCV - 70.6(MODIFICAT), MCH - 22.10 (MODIFICAT), MCHC - 31(MODIFICAT), RDW - 43, MPV - 9.40, PDW - 11.70, NEUT% - 24.50 (MODIFICAT), NEUT# 1.90, LYM% - 69.0(MODIFICAT), LYM# 5.40 (MODIFICAT), MXD# 0.50, MXD% - 6.50, P-LCR - 21.80. Acestea sun analizele fetitei mele dupa rezultatul prezentat la d-na dr am primit ca tratament DUADOR 3/4 PASTILA DIMINEATA PE STOMACUL GOL. DUPA DOUA ZILE DE LA TRATAMENT ALECS A VARSAT NOAPTEA SI AM RENUNTAT AM ZIS SA NU FIE DA LA MEDICAMENT. D-NA DR ESTE IN CO SI AM MERS LA ALT MEDIC SI A ZIS CA NU ESTE DE LA EL SI SA FAC PAUZA DOUA ZILE APOI SA REANCEP TRATAMENTUL.. OK DAR IMI ESTE FRICA. D-NA DR ESTE IN CO MAI ARE PANA VINE. IN D-NA DR AM INCREDERE ASA CUM AM SI IN ACEST FORUM DE ACEEA VA ROG SA-MI RASPUNDE-TI SINCER CE ESTE DE FACUT. ALECSANDRA ESTE VIATA MEA SI VREA CA EA SA FIE SANATOASA SI SA FIE FERICITA PT CA ASA VOI SI EU.
AM SA VA ZIC O POVESTIOARA PE SCURT INAINTE DE A DESCOPERI ACEASTA MONONUCLEOZA AM FOST INTERNATA CU EA LA SPITALUL DE COPII CU DIAGNOSTIC OTITA PURULENTA (AVEA INFLAMATIA IN PARTEA URECHII SI FACEA FEBRA); DUPA TRATAMENTUL CU ANTIBIOTIC AM INTREBAT MEDICUL ORELIST DIN SPITAL CE SUNT CU GANGLIONII DE LA GATUL FETITEI, CA RASPUNS. ARUNACT PESTE UMAR.POATE FI SI LEUCEMIE.VA SPUN SINCER. AM CREZUT CA LESIN. DAR AM MERS LA DR CARE ERAM INTERNATA SI M-A LINISTIT PUTIN.OARECUM. VA MULTUMESC PENTRU RABDAREA CU CARE ATI CITIT SI VA ROG SA-MI RASPUNDETI SINCER LA TOT CEEA CE V-AM SCRIS. ALECSANDRA ESTE O FETITA ENERGICA SI VESELA - ca stare clinica. miiii de multumiri si astept cu nerebdare raspunsul.
0
24-09-2009, ora 09:34
alinazaharia
Nu este medic/terapeut
alinazaharia
Mii de scuze, dar nu am primit raspuns la ceea ce am trimis pe data de 21.09.2009.
Va mutumesc si astept cu nerabdare raspunsul.
0
24-09-2009, ora 14:17
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
BUna ziua!

Imi cer scuze, nu ajung zilnic pe site, uneori dureaza un pic raspunsul!

Dupa cum am vazut analizele actuale sunt bune, si transaminazele au revenit la normal. Singura chestie de care ma pot lega este hemoglobina (HGB) care se apropie de limita inferioara a normalului, si care ar putea explica si modificarile indicilor hematologici (MCV, MCH, MCHC). Povestiti cu medicul Dvs. cand revine, daca considera eventual sa-i administrati ceva preparat cu continut de fier, pentru a creste un pic hemoglobina.

Randul acesta sigur ati scris-o bine?

"NEUT% - 24.50 (MODIFICAT), NEUT# 1.90, LYM% - 69.0(MODIFICAT), LYM# 5.40 (MODIFICAT), "

De data asta astept eu raspunsul Dvs.!
O zi buna va doresc!
0
24-09-2009, ora 14:22
alinazaharia
Nu este medic/terapeut
alinazaharia
Va multumesc, si imi cer scuze ca am insistat dar. Da, am verificat si sunt scrise corect. De ce, ce nu este in regula? Va rog sa-mi raspunde-ti sincera, astfel stiu ce tb sa fac
0
24-09-2009, ora 14:25
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
A vazut cineva aceste rezultate? In special hemoleucograma?
0
24-09-2009, ora 14:28
alinazaharia
Nu este medic/terapeut
alinazaharia
Nu, tot ceea ce am vb cu d-na dr a fost prin telefon era plecata in co. Mi-a dat tratament pentru toxocara. Este ceva grav, ce poate sa fie.
0
24-09-2009, ora 14:37
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Am inteles. NU fiti asa de speriata si anxioasa, nu va ajuta cu nimic.

Ce am vazut, e o modificare in tabloul sanguin, are un procent scazut de neutrofile (NEUT%), si procentul de limfocite (LYM%) e mai mare. Nimeni nu poate sa va zica exact dupa aceste valori ce este, oricum nu pare sa fie ceva grav. Aceste modificari sunt intalnite frecvent in infectiile virale acute, sau intr-o infectie cronica, persistenta (toxocara in cazul ei).

Puteti sa cereti parerea unui hematolog in special, cat si un consult de un specialist in boli infectioase. Iar pentru ganglionii de la nivelul gatului, daca nu s-a facut pana acum, o ecografie (nu e dureroasa, nu are efecte secundare).
0
24-09-2009, ora 14:47
alinazaharia
Nu este medic/terapeut
alinazaharia
Va multumesc din suflet, medicul la care merg este de la boli infectioase si chiar d-na dr a descoperit mononucleoza si toxocara. In spitalul de copii am reusit sa capat aceasta frica, nu stiu de cand a spus ca poate fi si leucemie nu am liniste. Din acest motiv am fost atat de insistenta cu dumneavoastra si v-am scris aceste analize. Pot sa fiu linistita, sunt niste modificari normale.???? nu trebuie sa ma mai gandesc la ceea ce a spus d-na dr din spitalul de copii? Alecsandra este tot ceea ce am mai scump si va spun sincer nu vreau sa fie prea tarziu, de aceea insist si vreau sa stiu totul.
In concluzie nu este de speriat? si inca odata va mutumesc si miiiiiii de scuze.
0
24-09-2009, ora 14:56
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Eu v-am inteles si cred ca sunteti speriata / pierduta in acest domeniu cu fel de fel de expresii ciudate, si povesti auzite din spital de la alte mamici. Incercati sa nu va aplecati urechea la astfel de povesti spuse de alte mame si bunici, si nu incercati sa gasiti asemanari intre problema lui Alecsandra si alte cazuri.

NU cred ca este leucemie; leucemia de regula merge cu un numar crescut de leucocite, ea are doar 7.800/mmc, cu care se incadreaza in limitele normalului.

Cat despre modificarile mentionate mai sus, nu pot sa va spun cu certitudine ce este, tocmai de asta v-am sugerat sa fie vazuta si de un hematolog, care stie mult mai bine de unde anume pot surveni aceste modificari, si va poate linisti si in privinta leucemiei (care nu este).
0
24-09-2009, ora 15:02
alinazaharia
Nu este medic/terapeut
alinazaharia
va multumesc, si promit ca voi incerca sa nu mai fiu atat de speriata. Astept sa vina d-na dr din co si voi cere si acea ecografie si eventual repetarea analizelor. Dupa rezultat va voi scrie. Va doresc o zi buna. Sa stiti ca ati reusit sa ma linistiti, si am mare incredere in acest forum. multa sanatate.
0
24-09-2009, ora 16:06
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Ne-am inteles!

Va reastept cu noutatile!

Multa sanatate fetitei!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Copil cu stare generală relativ bună - când tratezi febra?
  • Infecția cu virusul Epstein-Barr (EBV)
  • Medicamentele antipiretice sunt administrate frecvent în mod eronat de către părinți
  •