transaminazele mari de un an..

04-09-2008
nona25
Nu este medic/terapeut
nona25
Buna ziua. Am si eu o problema cu sotul meu. de un an de zile transaminazele ii ies f mari. Cu toata medicatia pe care a luat-o, regimul tinut nu i-au scazut si ca are sangele f ingrosat. Mentionez ca nu consuma alcool, nu fumeaza. Nu mai stim ce sa facem pt ca mai nou au spus ca are ceva cronic dar nu stiu ce. Analizele pt hepatita i-au iesit negative.
5 comentarii
0
05-09-2008, ora 00:00
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Buna ziua.
Exista ficat gras non-alcoolic, care se poate face mai ales daca exista dislipidemie (sange ingrosat?), obezitate sau diabet. Ficatul este si marit in volum (la ecografie)? Trebuie analize si pentru hepatita B, si pentru C. Mai exista hepatita cronica si cu alti virusi (de exemplu CMV) si hepatita cronica autoimuna. Daca este investigat cazul sistematic, pana la urma se gaseste cauza. Pentru multe hepatite cronice exista tratamente eficiente.

Numai bine.
0
13-09-2008, ora 00:00
tanta1
Nu este medic/terapeut
tanta1
Buna ziua!
In urma analizelor efectuate de sotul meu sunt cam speriata.Are TGP63;trigliceride395;colesterol247;la electroforeza Gama 21[restul valori normale] iar la hemoleucograma hemoglobina 13, 5[restul cu valori normale].Va rog sa-mi spuneti daca este ceva grav si ce ar trebui sa fac.
0
15-09-2008, ora 00:00
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Colesterolul este crescut, trigliceridele sint crescute mult. Este o dislipidemie cu predominanta cresterii trigliceridelor. Probabil ca dieta nu are suscces singura, dar trebuie mentinuta dieta impreuna cu tratamentul. Cresterea TGP este usoara, si cred ca poate fi explicata prin dislipidemie. Gama globulinele sint crescute usor ca procent (21% din proteinele totale), dar ar trebui sa se calculeze cat sint in grame. Ele arata daca exista sau nu o inflamatie cronica.

O ecografie abdominala, sa se vada cum arata ficatul. Trebuie analize si pentru hepatita B si IN PLUS si pentru hepatita C (s-au facut amandoua?). Glicemia, sa se verifice daca nu exista diabet.

Pentru ca gamma globulinele par crescute, se pot face alte teste pentru hepatita cronica autoimuna (ANA, ASMA, ALKM etc.), doctorul internist o sa va spuna.

Din cate pot sa imi dau seama de la distanta, cred ca nu este ceva grav. Daca se confirma hepatita autoimuna, ea este o hepatita cronica, si exista tratament specific. Daca nu, trebuie continuat doar cu tratamentul pentru dislipidemie si dieta.

Numai bine!
0
15-09-2008, ora 00:00
tanta1
Nu este medic/terapeut
tanta1
Buna ziua !Am 44ani.Va rog sa-mi interpretati urmatoarele analize;MCV96, 1;MCH32, 4;Leucocite4230 ;neutrofile41, 8 ;limfocite45, 7 ;monocite8, 53;bazofile1, 31;iar creatinina serica 0, 53;restul analizelor la hemoleucograma sunt in valori normale.
0
16-09-2008, ora 00:00
tanta1
Nu este medic/terapeut
tanta1
urmeaza sa fac analizele pt hepatita si ecografia la ficat ! multumesc foarte mult pt raspunsul dumneavoastra foarte rapid ! nimai bine!


pt. musaraf
Adaugă un comentariu / răspuns

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK