Tratament adjuvant cu gemoterapice în epilepsie

17-02-2011
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Epilepsia este o afecţiune a sistemului nervos central, care se manifestă clinic prin prezenţa unor crize de intensităţi variate, de la simple absenţe, cu durată de secunde, în situaţia epilepsiei tip petit-mal, până la crize serioase, tip convulsiv, cu pierderea cunoştinţei şi spasme ale întregului corp, în cazul epilepsiei tip grand-mal. Este o afecţiune în care tratamentul clasic este important şi necesar, dar la acesta se poate adăuga întotdeauna o suplimentare cu produse gemoterapice. Datorită lor, dozele de produse anticonvulsivante clasice se pot reduce, frecvenţa crizelor poate fi mai bine controlată cu medicaţia clasică, de asemenea, pot fi atenuate multe dintre efectele secundare (hepatice, renale etc) ale medicaţiei anti-convulsivante clasice.
Principalele preparate propuse de gemoterapie sunt Extractul din muguri de Tei- Tilia tomentosa MG=D1 şi Extractul din mlădiţe de Vâsc- Viscum album MG=C1.
Extractul din muguri de Tei- Tilia tomentosa MG=D1 are o acţiune anxiolitică, anti-spastică şi de sedare generală, uşor hipnotică, reprezentând tranchilizantul vegetal prin excelenţă. Poate să fie un ajutor valid pentru copii care suferă de absenţe - petit mal, cu perioade scurte de suspendare a cunoştinţei, care durează între 5 şi 15 secunde, cu automatisme simple şi fără amintirea a ceea ce s-a întâmplat. În aceste situaţii este util să fie asociat cu Extractul din muguri de Laur ghimpos- Ilex aquifolium MG=D1, după sugestia mediului belgian, dr. Pol Henry. Acest din urmă extract are o acţiune de reglare asupra sistemului nervos, ameliorând forme de astenie nervoasă şi stări neurodistonice caracteriate de alterări psihomotorii. Poate fi util în tratamentul formelor uşoare de epilepsie.
Extractul din mlădiţe de Vâsc- Viscum album MG=C1 îşi exercită acţiunea supra sistemului nervos central şi vegetativ, fiind un remediu complex cu multiple proprietăţi. Printre altele, are acţiune antispastică şi anti-epileptică, de asemenea un protector vascular şi vasodilatator periferic, cu acţiune hipotensivă, chiar dacă hipertensiunea se datorează ateromatozei. Este indicat în sindroame epileptice, spasme şi convulsii, în episoade tip petit mal. De asemenea, are indicaţii în epilepsia isteriformă şi în crizele tip Bravais-Jackson. Este unul dintre cele mai importante preparate gemoterapice pentru tratamentul coreei.
O schemă utilă în tratamentul unei epilepsii cu crize tip petit mal, la copii poate fi combinaţia de Extract din mlădiţe de Vâsc- Viscum album MG=C1, 2 ml în apă, dimineaţa, zilnic cu Extract din muguri de Tei- Tilia tomentosa MG=D1, 2 ml în apă, seara, 3-6 luni (chiar până la 1 an) de tratament.
Adjuvant în tratamentul epilepsiei ne putem gândi şi la Extractul din muguri de Smochin- Ficus carica MG=D1, cu acţiune de reglare pe sistemul nervos, precum şi la Extractul din mlădiţe de Cimişir- Buxus sempervirens MG=D1, cu acţiunea sa reglatoare la nivelul metabolismului celular.

_
Copyright - Dr. Sorina Soescu
_
1 comentarii
0
17-03-2013, ora 14:35
lilutz23
Nu este medic/terapeut
lilutz23
Buna ziua fetita mea de 2 ani acum trei zile se juca cu niste elastice de par fara ca eu sa-mi dau seama, la un moment dat s-a oprit din joaca cam 1 minut, parca dormea cu pchii deschisi chear daca strigam la ea nu mi-a raspuns parca nu auzea am fugit cu ea la baie si am stropit-o cu apa si in momentul acela a inceput sa planga si era putin palida, imi puteti spune va rog din suflet ce i s-a intamplat. Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O nouă tehnică pentru tratamentul chirurgical al epilepsiei
  • Top 10 aplicații de smartphone pentru epilepsie
  • Un grup de celule din hipocamp asociate cu comoțiile și pierderile de memorie
  • O nouă terapie pentru managementul crizelor convulsive?
  • Cum afectează Neurontin și Lyrica sinapsele creierului?
  • Opto-vTrap: un nou instrument dezvoltat de cercetători, ce ar putea fi utilizat în viitor pentru tratamentul epilepsiei
  • O peptidă protejează neuronii atât împotriva bolii Alzheimer, cât și a epilepsiei
  •