Tratament cu Elicea fara rezultate

01-12-2015
jorj_m
Nu este medic/terapeut
jorj_m
Dupa ce am trecut prin stari groaznice de anxietate si mi am facut curaj sa merg la psihiatru mi s a prescris Elicea si Xanax ( xanaxul doar pentru momentele in care nu dorm sau sunt nelinistita iar elicea zilnic). Mi s a spus ca intr o luna, maxim doua de tratament ma voi simti bine( mentionez ca discut si cu un psiholog in paralel) dar e deja a 4 luna de tratament, am ajuns sa iau 15 mg de Elicea si eu inca fac atacuri groaznice de panica si de anxietate, sunt agitata, am zile cand simt ca ma urc pe pereti si mai iau cate jumatate de Xanax 0, 25mg la recomandarea psihiatrului. Nu vreau sa ajung dependenta de Xanax, vreau sa stiu daca tratamentul cu escitalopram poate fi inlocuit cu altceva, psihiatrul meu tot insista sa continui dar eu nu vad nicio imbunatatire, am inceput cu 5mg, am ajuns la 15 si nimic..deja incep sa cred ca lupta mea a in zadar. Multumesc!
Am uitat sa mentionez ca in momentele groaznice de panica am inceput sa mananc extraordinar de mult ceea ce e groaznic, eu nu eram asa!
2 comentarii
0
01-12-2015, ora 17:49
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
In aceste conditii exista mai multe variante:
- o a doua opinie medicala cu, eventual, schimbarea tratamentului
- internarea intr-un spital si tratament sub supraveghere, astfel incat sa se obtina cele mai bune rezultate in cel mai scurt timp. Exista spitale in care puteti face asta in cele mai bune conditii
- discutati aceste lucruri cu psihologul Dumneavoastra, care sper ca este un psihoterapeut atestat intr-o forma de psihoterapie.
Faptul ca mancati mult atunci cand sunteti panicata arata ca ceva nu este in regula cu felul in care functionati. Nu vreau sa intru in detalii aici, nu este cazul.
Nu va pierdeti speranta, exista situatii in care dureaza ceva mi mult pana sa va simtiti mai bine. Incercati ca la lucrurile pe care le faceti deja pentru anxietate sa adaugati activitati care sa va consume tensiunea, pe de o parte, si sa va relaxeze/bucure, pe de alta parte.Puteti incerca sportul sau alte forme de miscare, si, foarte indicat, tehnici de relaxare.
Valentin Pescaru
psiholog clinician-psihoterapeut-sexolog
0
02-12-2015, ora 11:33
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Schimbati medicul, schimbati tratamentul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: