Tratament gangrena - Parodontita ap. cronica

02-04-2015
RoxanaMircea
Nu este medic/terapeut
RoxanaMircea
Buna seara. Mi s-a efectuat un tratament de canal la maseaua nr 47, diagnosticata cu parodontita ap. cronica si a spus ca este nevoie de o reconstructie coronara cu pivot. As vrea sa stiu daca doare aplicarea pivotului avand in vedere ca au fost curatate canalele.
In al doilea rand la maseaua nr 46 este o carie profunda, m-a intrebat daca ma doare, am spus ca nu imi pot da seama, a lovit pt. a verifica si am simtit durere, iar atunci a folosit freza dentara, la sfarsit a pus un pansament provizoriu + anestezie si a spus ca trebuie extirpata. Nu stiu ce a lucrat la aceasta masea. Am vazut insa ca a scos un nerv dar nu stiu de la care dintre ele, nu am cunostinte in stomatologie, ma gandesc ca nervul de la maseaua nr 47 a fost distrus in timpul tratamentului pe canal si acesta ar putea fi de la maseaua nr 46, altfel ce ar fi putut face la aceasta masea?avand in vedere cele descrise.
Si as vrea sa stiu si cat timp pot sta cu aceste pansamente provizorii?
2 comentarii
0
02-04-2015, ora 23:59
Dr. Tabarcea Ion
Stomatologie
Dr. Tabarcea Ion
Buna seara. După efectuarea tratamentului de canal la 47, aplicarea rcr. (pivotului) nu va doare. Pansamentele provizorii rezista de obicei pana la următoarea şedinţă programata.
0
06-04-2015, ora 00:50
Dr. Sandita Dan
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Sandita Dan
Buna seara,

Medicul care va trateaza va poate raspunde la intrebari. Nu avem cum sa stim ce pansament se afla sub materialul de obturatie provizoriu, ce nervi au fost scosi sau la ce masea s-a lucrat. Strict in legatura cu pansmanetul, respectati indicatiile medicului care l-a pus.
Dupa cum a spus si doctorul705, aplicarea pivotului nu este dureroasa.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: