tratament inaintea sarcinii

23-05-2008
fany26
Nu este medic/terapeut
fany26
as vrea si eu niste lmuriri daca se poate.sunt casatorita de 2 ani si as vrea sa raman insarcinata in perioada urmatoare.am inteles ca inainte trebuie facute niste analize si luat nush ce tratament ca sa fie toul in regula.despre ce analize este vorba?ce tratment trebuie urmat?faptul k sotul este fumator afecteaza cu ceva?nu fumeaza mult acum sa mai lasat cam 2 tigari la cateva zile cam asa.as vrea si eu niste lamuriri daca se poate.multumesc anticipat
3 comentarii
0
23-05-2008, ora 00:00
FLOARE DE COLT
Nu este medic/terapeut
FLOARE DE COLT
Este laudabil ca exista si femei care isi programeaza o sarcina si vor sa afle totul despre acest subiect chiar in preconceptie!
Va recomand sa faceti hemoleucograma, glicemie TGO, TGP, calciu, magneziu, sideremie, uree, creatinina serica, sumar de urina si urocultura! Este esential sa stiti ce Rh aveti dvs!
Mai exista un set de analize, mai scumpe (350 ron) pentru complexul de infectii perinatale TORCH (toxoplasmoza, rubeola, citomegalovirus, herpes)!
Cu trei luni inainte de a ramane gravida este indicat sa luati acid folic in fiecare zi, pentru a preveni defectele de tub neural la nou-nascut!
Succes
0
23-05-2008, ora 00:00
fany26
Nu este medic/terapeut
fany26
multumesc mult pentru raspuns.in mare parte stiam de analizele astea dar nu eram sigura si mie mie f frica de medici pentru k la noi in oras nu isi da nimeni silinta.sunt si medici f buni dar na depinde in ce stare ii gsesti si nu dau frate indicatii.iti prescrieun tratament si nu iti zice ce urmari poate sa aiba sau mai stiu eu.ti le scrie pe reteta si gata pleci asa cum ai venit.eu imi doresc f tare un copil asa ca vreau sa fiu responsabila in ceea ce priveste sarcina adica vreau un copil sanatos.
o sa ma apuc de acid folic pentru ca auzisem si eu ca trebuie luat inainte.
inka o data multumesc pentru raspuns
0
26-05-2009, ora 16:49
ALINA FB
Nu este medic/terapeut
ALINA FB
As dori sa va intreb in legatura cu complexul TORCH pe care eu l-am facut in decembrie si a iesit IGg pozitiv pentru rubeola si CMV. Restul toate IGg si IGm au iesit negative. As vrea sa raman insarcinata in urmatiarele luni. Exista vreun risc ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pregătirea pentru sarcină
  •