tratament molar nr 6

13-10-2013
cata2
Nu este medic/terapeut
cata2
Buna ziua !
Va rog ajutati-ma cu un raspuns.
Am avut o durere la molarul nr 6 (care fusese lucrat anterior cu 12 ani in urma, nerv scos, canale curat obturate).
Dupa 2 zile am fost la stomatolog, fara sa-mi ceara in prealabil sa fac radiografia, mi-a frezat inca de la inceput maseaua, a incercat sa dreneze cu ace o presupusa cangrena, insa cred ca in fapt nu s-a realizat drenajul deoarece nici intepatura n-am simtit (ma tot intreba daca simt intepatura cind patrunde), era mai degraba o usoara durere la 'tragerea' acului - nu la patrunderea / apasarea lui, nici a puroi nu mirosea acul deoarece l-a mirosit repetat si chiar a constatat mirata asta, ca nu miroase a puroi.
Dupa ce a presupus ca drenajul s-a finalizat, m-a lasat cu maseaua deschisa, fara pansament, fara EDTA, fara hidroxid de calciu, mi-a spus sa fac o radiografie si sa revin cu ea dupa citeva zile, timp in care sa pun o bucata de vata in gaura cind maninc si sa sug din masea, ca sa ajut drenajul. Mi-a spus ca durerea va disparea deoarece drenajul va decompresa zona.
Mi s-a dat o reteta ptr Augmentin 'numai in caz ca se inflameaza' iar eu i-am raspuns ca nu cred ca va fi cazul deoarece toata viata am fost de 2 ori la stomatolog si niciodata n-a fost vreun abces.
Am o cunostinta in alt judet, medic stomatolog si deoarece durerea persista ca si cum nimic nu ar fi fost tratat (constanta pe timpul zilei si amplificata la apasare sau noaptea), am cerut citeva informatii in baza radiografiei scanate si trimise prin mail.
Avind in vedere cele de mai sus si radiografia mi-a spus ca de la bun inceput se pare ca ar fi fost de ajuns un tratament cu Augmentin, ca nu pare din radiografie ca drenajul efectiv sa se fi produs deoarece canalele sint in continuare obturate, motiv pentru care nici n-as fi simtit acea 'intepatura' in timpul procedurii... Mi-a mai spus ca in opinia ei la unul din canale nici sa nu se mai umble deoarece pare intact iar ca la celalalt s-a creat un canal fals care acum ar trebui, inainte de plombare curatat, dezinfectat.
Astept sfatul dvs pentru ca nu stiu ce sa fac, iau tratament cu antibiotice - in baza acelei retete, platesc in continuare procedurile la acea doctorita - desi am fost sfatuit s-o evit din motivele de mai sus, ma indrept catre alt stomatolog cu maseaua asa cum este acum ptr curatare + plombare ?
1 comentarii
0
15-10-2013, ora 11:26
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
daca intr-adevar radiologic este vizibila o cale falsa, aveti nevoie de tratament la un specialist endodont, adica un medic stomatolog care face tratamente de canal cu grad de dificultate mai ridicat.
si ca o paranteza, NU SE FAC TRATAMENTE DE CANAL FARA RADIOGRAFIE!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: