Tratament pentru entorsa Clexane

18-06-2018
Mircea Nicolae
Nu este medic/terapeut
Mircea Nicolae
Buna ziua! Am 26 de ani. Nu sufar de boli. 76kg/183 cm. Am fost lovit la un meci de fotbal pe exteriorul gleznei in partea dinspre spate (unde este si un os, dupa care la cateva ore am calcat gresit si s-a agravat atat de tare incat nu mai puteam calca si durea foarte tare. Nu am sesizat modificari de aspect, sa fie vanata glezna sau umflaturi insa langa acel os exterior durea foarte tare. La cateva ore am ajuns la urgente si la radiografie a rezultat o entorsa de grad III. Piciorul mi s-a pus in ghips pentru doua saptamani.
Durerea a trecut relativ repede dupa punerea in ghips si a doua zi am observat ca as putea calca in picior dar nu o fac.
Ceea ce ma ingrijoreaza este tratamentul primit. Clexane 4000UI (40mg) 14 zile, Arcoxia 7 zile, Doretta 37.5 mg, 1/zi, si Clorzoxazon 250mg, 3 pe zi.
Eu inteleg ca exista riscuri mari, dar este normal sa fac un tratament atat de puternic pentru o entorsa la un picior in care pot calca?
1 comentarii
0
19-06-2018, ora 22:05
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
evident daca nu aveti dureri majore atunci nu trebuie sa luati calmante in cantitate mare. mai ales tramalul puteti sa-l reduceti sau sa-l lasati. relaxantul muscular iarasi este ceva care la glezna nu aduce mult, insa de clexane veti avea nevoie pana cand aveti ghipsul
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dislocare genunchi - primul ajutor și sfaturi utile
  •