Tratament pentru Helicobacter pylori

11-11-2011
Buburuza vesela
Nu este medic/terapeut
Buburuza vesela
Am descoperit de ceva ani buni, dupa o gastroscopie (pe care nici moarta nu am sa o mai repet), am facut analize din sange si a fost pozitiv din nou. Medicul gastro-enterolog mi-a spus ca dupa 3 luni sa repet gastroscopia - cu care NU sunt de acord, atat timp cat la analiza de sange mi-a iesit pozitv din nou. Ce tratement exista ?!
Primavara si toamne, bineinteles ca trebuie ca ulcerul meu sa sa manifeste (ulcer gastro-duodenal), se mamnifesta sub forma de hiperaciditate, foame dureroasa - dar nimic insuportabil.
Bunica din partea lui tata a murit cu neo gastric inoperabil !
Sunt fumatoare - 1 pachet / zi, beau cafea, mese cam neregulate.
Nu pot manca la prima ora, am senzatie de greata.
'Colac peste pupaza' mai am si o malformatie congenitala a colecistului, fara calculi sau nisip - fac diskenizie biliara 1, maximum de 2 ori / an.
Cel mai tare ma supara ca din cauza 'lui' H.P. am un gust neplacut in gusa si cu mirosul de rigoare, nu am carii, sau alte probleme cu dantura.
Sa aveti o zi buna si spor la treaba.
2 comentarii
0
12-11-2011, ora 07:10
dteo
Nu este medic/terapeut
dteo
Medicii recomanda un tratament cu 2 antibiotice si omeran sau omeprazol. in strainatate, parerile sunt impartite. Unii considera ca este o bacterie specifica stomacului, astfel ca trebuie sa ai un anumit stil de viata. Se renunta la fumat, prajeli, anumite alimente, dupa cum veti vedea la urmatorul link http://www.youtube.com/watch?v=C3HBRmw-FS8feature=related (daca nu reusiti sa deschideti, incercati numele doctorului Dave Hompes pe youtube).Sper ca am fost de ajutor! Numai bine!Atentie helicobacterul poate cauza si alte probleme decat ulcerul, de exemplu, este un factor important al cancerului de pancreas.
0
12-11-2011, ora 11:31
Buburuza vesela
Nu este medic/terapeut
Buburuza vesela
Ma gandisem sa va scriu avand in vedere antecedentele din familie, faptul ca fumez si nu in ultimul rand faptul ca nu respect mesele.
Intamplator lucrez intr-un laborator de Anatomie Patologica, iar inainte de 1989 am lucrat pe parte tehnica, iar acum sun secretar-statistician (stress, nervi, etc...) dar nu asta a ri problema, ci faptul ca au revenit durerile de stomac si hiperaciditatea.
Am sa mai uit pe link-ul mentionat si vroiam sa va multumesc pentru rapiditate si sfaturi.
Spor la treaba si o zi buna !!! MULTUMESC.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici