Tratament pentru posibile simptome de candidoza?

18-03-2013
Meinl
Nu este medic/terapeut
Meinl
Buna ziua,
De aproape un an am sesizat ocazional o secretie albicioasa, inodora, uscata (cumva scamoasa, aproape similara cu pielea moarta, 'scamosata') pe capul penisului si pe pielea care il acopera. Odata curatata (mentionez ca igiena este sfanta la mine), aceasta poate sa nu mai apara pentru 2-3 saptamani, chiar mai mult. Alte simptome neplacute nu am. Problema este ca am intretinut, in ultima jumatate de an, relatii sexuale de mai multe ori, cu aceeasi partenera, in urma carora partenera dezvolta o micoza care a fost diagnosticata de mai multe ori drept candidoza de medicul ginecolog. De vreo saptamana am inceput sa folosesc Nidoflor (cu o curatate cu apa calduta si sapun in prealabil sau dupa dus). As dori sa stiu daca ar fi util sa iau fluconazol, daca tratamentul cu Nidoflor este util si daca mai pot face altceva in acest sens, intrucat imi afecteaza relatia prin simplul fapt ca partenerei ii este teama de faptul ca va capata o infectie cu candidoza in urma actului sexual. Multumiri anticipate!

PS: De asemenea, daca imi recomandati tratamentul cu fluconazol, doza unica ar fi optima? Daca nu, in ce dozaj ar trebui administrat? Mentionez ca am 21 de ani, in cazul in care conteaza.
1 comentarii
0
18-03-2013, ora 19:55
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Buna seara. Draga domnule, luati-va prietena de manuta si mergeti la analize atunci cand va apare aceea secretie. Daca ea a avut candidoza si nu a-ti luat tratament amandoi, este evident faptul ca o 'plimbati' de la unul la altul. Dumneavoastra s-ar putea sa nu aveti manifestari neplacute dar ea poate avea mancarimi, usturimi si o secretie branzoasa destul de neplacuta. Mergeti si recoltati-va cultura flora totala secretie vaginala/uretrala plus fungi si luati tratament numai la indicatiile unui medic, amandoi, in doza prescrisa.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum să te ferești de candidoză
  • Chlamydia vs Candida - asemănări și deosebiri
  • Candidoza vaginală recurentă - opțiuni de tratament și sfaturi utile
  • Tratarea candidozei (infecția cu Candida albicans)
  • Candidoza - tipuri și caracteristici la bărbați și femei
  •