tratament postoperator tumoare maligna pielea buzelor

18-08-2010
sdoina
Nu este medic/terapeut
sdoina
Buna ziua,

Mama mea, in varsta de 67 ani a fost operata, la sfarsitul lunii mai, de tumoare maligna pielea buzelor. A prezentat la nivelul buzei inferioare o formatiune tumorala bine delimitata usor infiltrata, de Ø1.5 mm, ulcerata central, cu scumo-crusta si crestere acccentuata in ultimele luni. Va mai informez ca mai sufera de ciroza hepatica gr. IV si lichen plan oral. Boala lichen plan a fost ameliorata prin tratament in ultimele luni. In timpul acestei boli cavitatea bucala a prezentat numeroase plagi, cheratoze.
La inceputul lunii iunie rezultatul biopsiei era "carcinom spinocelular bine diferentiat infiltrand desenul reticular superficial; o margine de rezectie laterala cu invazie neoplazica". La vizita medicala dupa operatie si citirea rezultatului analizei nu i s-a dat nici un tratament decat o alifie si a fost chemata in septembrie la alt control. Acum zona din jurul buzelor ii amorteste si este rosie in special la buza superioara.
Va rog sa- mi spuneti cum trebuie sa inteleg faptul ca nu i s-a dat un tratament si ce ar fi necesar pe viitor sa facem.
Va multumesc anticipat.
1 comentarii
0
18-08-2010, ora 23:11
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
Avand in vedere ca diametrul e sub 2 cm, inseamna ca e o tumora intr-un stadiu incipient. Radioterapia nu e neaparat un standard de tratament in cazuri incipiente, putand fi folosita doar chirurgia. Cu radioterapie tumorile dispar sau scad in dimensiuni si tesutul din jur care trebuie rezecat e mai mic. Se pare ca in acest caz nu a fost nevoie de radioterapie si probabil s-a ocolit aceasta rezolvare din cauza celorlalte probleme de sanatate.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.