tratament pt. candida in sarcina

01-03-2008
AmiD
Nu este medic/terapeut
AmiD
Buna ziua! Am si eu o intrebare. La o sarcina de 5 saptamani, este indicat sa se faca tratament cu doza unica de Gynofort (5g), 2% crema pentru o candidoza? Doctora a asigurat de 2 ori ca da, dar pe prospect scrie asa "administrarea in timpul sarcinii este recomandata doar daca beneficiul potential matern, justifica riscul potential fetal".
Cum ma sfatuiti ca ar fi bine? Imi doresc sa pastrez sarcina si sa nu risc inutil.
Multumesc frumos!
Ami
3 comentarii
0
01-03-2008, ora 00:00
Rameena
Nu este medic/terapeut
Rameena
Exista niste ovule pe baza de plante in farmacii.Monofemina 1!Daca tot nu poti lua medicamente pe perioada sarcinii...incearca-le pe acestea! ;)
0
01-03-2008, ora 00:00
Rameena
Nu este medic/terapeut
Rameena
Exista niste ovule pe baza de plante in farmacii.Monofemina 1!Daca tot nu poti lua medicamente pe perioada sarcinii...incearca-le pe acestea! ;)
0
10-03-2008, ora 00:00
farm.caty
Nu este medic/terapeut
farm.caty
cam la toate medicamentele exista beneficiu risc iar pt antimicotice riscul este destul de mare pt orice antimicotic folosit(medicul stabileste daca pacienta poate duce sarcina fara medicament) iar in cazul tau e destul de mult, beneficiu mai mare este daca se poate astepta ca fatul sa fie mai mare cand se adm medicam ca efectul asupra lui sa fie mai bine suportat de el. intre a 3-a si a 8-a sapt pot influenta formarea fatului, deci se poate lua decizia de a mai astepta putin(repet med decide in mod normal). de asemenea bauturile acid efavorizeaza absorbtia antimicoticelor in organism(digestiva mai mult).absorbtia locala e mai mica ( crema, ovule). antimicotice au un risc maxim de administrare, iar la dm antimicoticelor se recomanda anticonceptional pentru a nu ramane insarcinata. parerea mea este sa se cerceteze daca poti duce la bun sfarsit sarcina sau daca trimestrul in care adm medicamentul sa fie spre sfarsitul sarcinii, cand probelema de afecteaza f f mult. axista spalaturi cu div subs, care modifica mediul si conc de fungi, reducand simptomele, sa poata fii tinute sub control. poate deja ai inceput administrarea si nu vreau sa te sperii dar acepta totusi acest sfat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Candidoza vaginală în sarcină
  •