Tratament pt toc

23-12-2016
DANIELA-M
Nu este medic/terapeut
DANIELA-M
Va salut pe toti, revin cu o intrebare :dupa cat timp de administrat antixepresiv in doza mai mare se simte o diminuare a gandurilor obsesive?si inca o intrebare poate fi o legatura intre depresie severa, ganduri obsesive, schizofrenie pot coexista impreuna? Ca eu am crezut ca zint boli diferife si ca nu au a face una cu cealalta.Am maiintrebat in privat cateva persoane dar nu mi-a raspuns nimeni.Va multumesc anticipat pt evenfualele razpunsuri.
2 comentarii
0
23-12-2016, ora 21:54
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara, antidepresivele nu trateaza gandurile obsesive (din TOC). Acestea sunt tratate cu antipsihotice. Multe tulburari psihice au simptome comune si pot induce in eroare un nespecialist, de aceea recomand intotdeauna un examen de specialitate pentru o evaluare corecta a situatiei si tratament corect, adaptat.
In realitate nu exista "boala" ci "bolnav" adica o persoana care trebuie evaluata specific, individual, caci simptomele pot fi diverse, caracteristice persoanei in cauza.
Exista multe situatii in care unele boli, asa cum este schizofrenia, pot lua "aspectul" (simptomele) altei boli, cum este depresia sau anxietatea, dar raman intotdeauna caracteristicile de baza. Pentru perioadele in care apar alte simptome pot fi adaugate medicamente specifice acestora (antidepresive, anxiolitice).
0
23-12-2016, ora 22:51
DANIELA-M
Nu este medic/terapeut
DANIELA-M
Va multumesc frumos pt raspuns, am citit aici pe acest forum ca toc -ul raspunde bine la doze mai mari de antidepresiv, v-am scris ceva d-nu psiholog si in privat pe profilu dv nusgiu daca l-ati citit as avea nevoie de un sfat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul