tratament surditate

06-03-2008
doi
Nu este medic/terapeut
doi
Exista posibilitatea sa remediezi auzul cat de cat cu ajutorul implantului cohlear? Sotul meu are 41 de ani si a pierdut in proportie de 70% auzul la una dintre urechi in urma unui spasm vascular netratat corespunzator. Am inteles ca aceasta ar fi o solutie iar o alta, din ce am citit, ar putea fi acupunctura? Va multumesc pentru orice raspuns.
7 comentarii
0
09-03-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Nu stiu cine va dat aceasta informtie(despre implantul cohlear) dar mi se pare putin incorecta. Implantul cohlear...este o interventie complicata la urechea interna unde se introduc electrozi care la randul lor sunt cuplati la un aparat auditiv purtat dupa ureche !
La pacienti cu 30% auz exista aparate auditive performante care pot sa.i ajute fara a recurge la Implantul cohlear.
Ati fost la ORL...la o firma de protezare?
A probat un aparat auditiv?
0
09-03-2008, ora 00:00
doi
Nu este medic/terapeut
doi
Multumesc frumos pentru raspuns! Am fost la mai multi doctori si am facut toate testele posibile. Nu ne-a recomandat nimeni purtarea unei proteze auditive cu atat mai putin implantul cohlear. Toti medicii ne-au spus ca pentru problema sotului meu singurul tratament care ar fi dat rezultate ar fi fost perfuziile facute in cateva zile dupa ce nu a mai auzit cu urechea respectiva. Din pacate pentru noi, in acel moment eram in vacanta si am avut nesansa sa intalnim un specialist ORL care nu auzise de asa o problema. Ne-a pus diagnosticul de catar si ne-a dat un tratament cu niste picaturi si infuzii timp de zece zile! Pe scurt, am ratat sansa de a beneficia de tratamentul perfuzat! Deoarece toti doctorii pe care i-am consultat ne-au spus ca nu exista la ora actuala un tratament eficient care sa-l poata ajuta pe sotul meu ( acum ia BETASERC ) am inceput sa caut pe net orice raspuns la problema noastra si asa am gasit referirile la implantul cohlear. As da orice sa gasim o solutie ca macar sa poata scapa de zgomotul ca de " motor de avion" pe care sotul meu il are permanent in ureche si de aceea continui sa caut un raspuns. De asemenea, cred ca nu m-am exprimat eu corect atunci cand am precuizat ca sotul meu a pierdut in proportie de 70% celulele auzului la aceasta ureche in urma spasmului vascular. Nu mai aude deloc cu urechea respectiva! La testul BERA ( sper ca am scris corect) asa a aparut! Va multumesc ca mi-ati raspuns si daca tot mai credeti ca un aparat auditiv l-ar putea ajuta macar putin sa auda cu urechea respectiva.
0
09-03-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
am sa va rog sa.mi trimiteti pe mail audiograma care o aveti, sau cifrele pe fiecare frecventa ca eu sa pot sa o reconstitui.
deasemenea va recomand s faceti un tratament cu :
CEREBROLIZINA 5ml/ zi i/m
VIT. B 1 1 fiola /zi
Vit A dr 2/zi
SERMION 1
0
09-03-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
sermion 1 pe zi impreuna cu betaserc. si mai vorbim peste 10 zile!
0
11-03-2008, ora 00:00
doi
Nu este medic/terapeut
doi
Multumim din suflet pentru raspuns! O sa scanam audiograma si o sa o trimitem pe mail! Daca aveti timp si nu va incurcam prea tare poate ne puteti programa si la o consultatie. Oricand si oriunde. Avem o groaza de analize si de teste si ne-ar ajuta tare mult daca ne-ati putea spune ce avem de facut de acum inainte.
Intre timp noi o sa incepem tratamentul pe care ni l-ati indicat.
Va multumim pentru ca ne-ati mai dat o speranta!
Sa aveti o zi buna!
0
30-07-2010, ora 20:05
rominaduca
Nu este medic/terapeut
rominaduca
Buna ziua

Am doua probleme. Prima e referitoare la tatal meu care are 50 de ani si aude zgomot in ureche, iar medicul specialist i-a spus ca ii e afectat nervul acustic si ca in timp o sa surzeasca. A lucrat in mediu zgomotos si inca mai lucreaza, mai putin, dar mai lucreaza. O perioada a ascultat si muzica la casti, nu foarte mult.E ireversibila surzirea sau poate fi impiedicata cu anumite tratamente. Am gasit un medicament pe net lipo-flavonoid pentru reducerea zgomotelor si tratament naturist cu planta urechelnita pentru vindecarea surzeniei.Sunt bune sau exista altceva.E activ si se consuma mult si nu as vrea sa i se intample asa ceva.
A doua problema e la mine. De ce va timp mi se infunda urechile. medicul a zis ca e de la deviatia de sept si mi-a dat biseptrim. Recunosc ca mi-e greu sa iau zilnic si nu mi se desfunda intotdeauna dupa ce iau.Am uneori si mancarimi de urechi. Ar trebui sa ma ingrijorez si sa iau anumite masuri.In speranta unui raspuns, va multumesc mult.
0
30-07-2010, ora 22:48
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. pentru tata.. este bine sa facei orice tratament naturist care o sa.l ajute sa mentina auzul la nivelul dat.. si sa.i dispara zgomotul.
dar sa nu acrezi ca exista medicamente care refac nervul auditiv.. NU.. nu exista.
din tratamentele alopate.. are nevoie de Sermion si Mg+ vitB 6.. perioade lungi de tiimp 2-3 luni.. pauze.. si se repeta. Daca are audiograme facute.. atasazale pe mail
2. pentru tine e important sa faci audiograma si Timpanograma...
asa o sa intelegi daca pierderea de auz e de la deviatiea de sept sau de la nervul auditiv
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Copiii surzi cu întârzieri de învățare beneficiază de pe urma implanturilor cohleare mai mult decât de pe urma aparatelor auditive
  • Descoperirea unei gene ar putea duce la crearea unui medicament pentru surditate
  • Cu ajutorul terapiei genice, medicii au redat auzul copiilor cu surditate moștenită
  •