Tratament urgent giardia

11-09-2012
dinamy
Nu este medic/terapeut
dinamy
Buna seara,

In urma unui examen coproparazitologic efectuat recent, am fost diagnosticat cu giardia. Simptomatologia pe care o acuzam era una deosebit de severa, incluzand: stare de astenie postprandiala si dupa scaun si, de altfel, stare de slabiciune puternica pe parcursul intregii zile (seara parea a fi ceva mai bine), ameteala, constipatie (si nu diaree!), balonari frecvente, flatulenta, lipsa de concentrare (minte incetosata, senzatia de blocare in gandire). Problema este ca eu acuz aceste simptome de aprox. 1, 5 ani, perioada in care, la toate analizele facute, mi-au iesit eosinofilele putin marite, colesterolul marit (cu tot regimul alimentar si tratamentul urmat) si VSH-ul sensibil crescut. Am urmat tot soiul de tratamente, mai putin acesta pentru paraziti (giardia).
Acum mi s-a recomandat tratament cu DUADOR 200, dar dupa prima serie de 5 zile nu se vad rezultate notabile. Am mai observat ca daca iau un complex de vitamine (in ideea in care-mi simt organismul epuizat), mai rau imi face!?...Sa nu mai iau nimic altceva in afara tratamentului de deparazitare??...
Va rog din suflet sa-mi spuneti care ar putea fi repercusiunile acestei giardioze tratate extrem de tardiv si daca considerati acest tratament optim in conditiile prezentate sau exista o alta alternativa mai sigura pentru eradicarea definitiva a parazitului?
Va multumesc.
10 comentarii
0
12-09-2012, ora 00:19
Dr. Muresan Ramona
Alergologie si imunologie clinica, Timisoara
Dr. Muresan Ramona
Buna seara,

este ok tratamentul recomandat, doar ca trebuie luat putin mai mult (timp de 10 zile) sau mai repetati inca o data cura la 3 saptamani, doar dupa efectuarea GOT si GPT (analize de ficat), deoarece acest medicament poate da o crestere a acestor analize. Dupa tratament la 1 luna efectuati antigenul Giardia fecalis sa vedeti daca mai este infectia cu giardia.

Multa sanatate!
0
22-11-2012, ora 00:49
adita123
Nu este medic/terapeut
adita123
Buna seara,

Eu pot sa spun cateva idei din experienta personala care e foarte asemanatoare cu a ta. La mine perioada a fost chiar mai indelungata cu simtomele de mai sus si cu greu am incercat sa gasesc explicatii pentru starea mea. In final am ajuns tot la giardia, dar si la diagnosticul de colon iritabil spastic.
Ce m-a ajutat pe mine dupa multe incercari (si ma ajuta in continuare):
- comprimatele antigiardia de la Daciaplant
- comprimatele cu ulei de dovleac Pepon
- ceaiurile laxativ, colon iritabil si vermicin de la Fares
- tratament prelungit cu hepatoprotectoare pt refacerea ficatului
- tratamentele cu duador sau metronidazol

Multa sanatate!
Si daca gasiti altceva in afara celor de mai sus, o sa va rog sa le scrieti aici..
0
12-02-2013, ora 15:04
dinamy
Nu este medic/terapeut
dinamy
@adita123, te rog, daca poti, sa precizezi daca si ce investigatii medicale suplimentare ai intreprins...ma refer in mod special la colonoscopie sau endoscopie, ecografie etc. As fi foarte curios care a fost rezultatul unei astfel de investigatii, cu atat mai mult cu cat ma pregatesc si eu pentru o colonoscopie...Multumesc.
0
09-01-2016, ora 13:57
Daniel/
Nu este medic/terapeut
Daniel/
Buna!!! Va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine...am exact aceleasi simtome...nu ma simt ok deloc...: stare de greata maxima, colon iritabil, oboseala maxima, ...exact acelesi simtome...vreau sa stiu daca au fost intradevar de la lamblii si cum ati rezolvat problema pana la urma ca sa va simtiti ok. Si eu am fost diagnosticat cu giardia...chisturi lamblii. Va multumesc din suflet anticipat. Momentan iau duador 200 / doua comprimate dimineata timp de 3 zile dupa care o sa iau Duspatalin inca 10 zile. Sanatate
0
09-01-2016, ora 18:36
dinamy
Nu este medic/terapeut
dinamy
Buna Daniel, eu am folosit numai Duador, conform prescriptiilor. Poti completa, ulterior cu un tratament naturist, recomandabil in acest sens fiind Nikvorm, in primul rand. Refa-ti apoi analizele. Din pacate, n-am un raspuns ezct pentru tine, diagnosticul meu final fiind acela de "intolerante alimentare". Multa sanatate iti doresc!
0
09-01-2016, ora 18:39
Daniel/
Nu este medic/terapeut
Daniel/
Dar te simti mai bine de cand nu mai ai lambli? Si diagnosticul asta cum ti-l-au pus? Multumesc
0
09-01-2016, ora 18:41
Daniel/
Nu este medic/terapeut
Daniel/
Vreau doar sa stiu daca te simti mai bine? Si ce tratament ai urmat ca sa te simti mai bine si daca stariile alea au fost intradevar de la lamblia.
0
28-02-2016, ora 18:20
Cryptos
Nu este medic/terapeut
Cryptos
Eu am luat metronidazol timp de 7 zile cate 3 / zi... unii specialisti sugereaza un tratament de 5 zile cu 4 / zi ( 2 la 12 ore cu mancare ). Am trecut astfel peste faza cu diaree ( crampele raman ) dar dupa aprox 1 luna si jumatate mi-a revenit brusc. Am mai studiat cateva forumuri straine in care se asociaza levofloxacina sau cirprofloxacina la metronidazol pentru distrugerea bacteriei in cazul in care a ajuns in abdomen. Tin sa precizez ca fluorochinolonele vin cu reactii adverse precum vomitat sau ruperea spontana a tendoanelor. O alta sugestie...in timpul si dupa tratamentul cu aceste antibiotice sa se consume multe vitamine ( A, E, K ) si vitamina C in cantitati mari - infectia de durata vine cu malabsortia vitaminei A, E si K. Vitamina C consum de 4 g / zi in sus Hepato protect obligatoriu in timpul si dupa tratamentului - eu am consumat LIV 52 Himalaya. Acuma incerc sa scap de balonare si eructatii...sper ca Duspatalin sa fie util.
0
14-04-2016, ora 19:50
cali.d
Nu este medic/terapeut
cali.d
Buna seara,

Eu am inceput sa iau Paraprotex si Oregano Oil de o luna si ma simt mult mai bine - nu mai am flatulenta insuportabila pe care o aveam inainte, nici refluxul gastroesofagian, durerile de cap si oboseala. Nivelul energiei a crescut de asemenea. Nu stiu daca dupa cele 3 luni de tratament voi scapa de giardia (diagnosticata coproparazitologic), dar cu siguranta progresele sunt vizibile. ---------*
Va invit sa urmariti contul Fb pe care l-am facut special pe aceasta tema, pentru ca este una care m-a chinuit mult timp si pentru care am speranta ca am gasit o solutie.
------*

O seara placuta!

(*modificat de admin)
0
01-11-2021, ora 07:27
Adinaalex
Nu este medic/terapeut
Adinaalex
Bună ziua! Și noi avem probleme de 1 an cu giardia, a luat fetita de la grădiniță și inițial nu am știut ce are, a ieșit la examen coproparazitologic, am tot făcut nenumărate tratamente cu albendazol, nikworm, giardinofit, helmiflores, furazolidon și metronidazol. Va rog din suflet sa mi răspundeți dacă s-a rezolvat la dvs și ați scăpat de ea, unde ați mers.. Cred ca vom ajunge sa ne internam ca ne simțim foarte rău, avem toate simptomele
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Infecția cu Giardia - tratament la adult și copii
  •