Tratamentul corect al scarlatinei la copii

29-12-2009
mary31477
Nu este medic/terapeut
mary31477
Nepotelul meu in varsta de 5 ani si 7 luni are scarlatina. Ni s-a spus ca dupa 72 de ore de spitalizare si injectare cu penicilina intravenos, poate fi externat si poate urma acasa un tratament cu Ospen sirop. Din ce-am citit pe internet, perioada recomandata de spitalizare si administrare de penicilina este de 7 zile. Ingrijorarea noastra este: e posibil ca in urma unui astfel de tratament, pe o perioada redusa, sa prezinte un risc mai mare de complicatii (sau chiar sa apara astfel de complicatii) in urma scarlatinei? Tot de pe internet, am aflat ca sunt destul de periculoase complicatiile scarlatinei. Ne puteti ajuta, va rog, urgent (el este inca spitalizat), cu un raspuns la aceasta intrebare? Multumim anticipat.
2 comentarii
0
30-12-2009, ora 21:43
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Intr-adevar, perioada de spitalizare este de 7 zile, iar durata totala a terapiei cu penicilina este de 10 zile ; la iesirea din spital se face un Moldamin de 600.000 U, care se va repeta inca de doua ori la interval de 7 zile.Facut corect tratamentul, complicatiile [ renale sau reumatismale ] sunt rare.Acum, in situatia data, poate ca, existand mai multe forme de scarlatina, in functie de intensitatea simptomelor, copilul sa fi avut o forma benigna sau de gravitate medie de boala.Si facand terapia cu Penicilina pe cale intravenoasa, perioada de spitalizare se poate sa se fi scurtat, actiunea acestui antibiotic fiind mult mai prompta si mai concreta in cazul acestei cai de administrare.Parerea mea este sa ascultati de medicii care au avut in ingrijire copilul si sa urmati terapia asa cum spun ei, copilul sa stea cuminte acasa fara sa iasa deloc afara si sa faca si Moldamin conform schemei generale.Numai bine!
0
31-12-2009, ora 12:10
mary31477
Nu este medic/terapeut
mary31477
Multumim pentru promptitudinea raspunsului. Intr-adevar, nepotelul are o forma usoara de scarlatina, nu a avut febra mare (max 38) si multe din simptomele caracteristice acestei boli; singurul simptom evident a fost limba plina de bubite mici rosii, in rest pe corp bubitele erau abia vizile, nu erau colorate deloc, practic prin pipait le-am depistat. In plus, parintii s-au sesizat din timp, de cand au aparut primele bubite, pe torace, si diagnosticul de scarlatina a fost pus chiar de-a doua zi, cand a facut si febra.
Va fi externat azi si va urma tratamentul cu Ospen in continuare. De asemenea, vom lua Ospen si toti membrii familiei. Speram sa nu se imbolnaveasca si surioara lui, de 3 ani si 9 luni.
Multumim inca o data pentru raspunsul dvs. Ne-am linistit si speram sa fie totul bine in continuare.
La multi ani, sanatate si Sarbatori fericite!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul