Tratamentul cu litiu a afectiunii bipolare | Forumul Medical ROmedic

Tratamentul cu litiu a afectiunii bipolare

15-11-2013
silviaametist3
Nu este medic/terapeut
silviaametist3
Stiu ca majoritaritatea covarsitoare a medicilor psihiatri din Romania nu mai practica tratamentul cu lithium ( litiu carbonic). Ceea ce nu stiu, si as vrea mult sa aflu este daca totusi mai exista un astfel de medic si unde il pot gasi, intrucat in trecut astfel de tratament a avut o rata de succes mult mai mare decat actualele medicamente.
Multumesc nespus.
5 comentarii
0
21-11-2013, ora 11:36
Psiholog Pentilie Marius
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Pentilie Marius
Nici un medic nu mai recomanda tratamentul cu litiu deoarece nu se gaseste in Romania, si nu poate prescrie o astfel de reteta. Daca doresti sa urmezi un astfel de tratament, cel mai bine e sa faci rost de el de undeva din afara, Spania, Italia, Polonia, si pe urma sa mergi la un medic care sa iti zica cum sa il iei, de obicei daca pacientul il procura, medicii nu sunt impotriva folosirii litiului. Pentru ca litiul este toxic, va fi nevoie sa gasesti si un laborator care sa faca litemia, adica verificarea dozei de litiu din sange, ca sa nu depaseasca un anumit prag. Tratamentul cu litiu da intr-adevar rezultate foarte bune mai ales in profilaxia episoadelor maniacale (in depresie rezultatele sunt reduse iar in stare maniacala nu da rezultate rapide), avand mai putine efecte adeverse decat celelalte medicamente utilizate in aceasta tulburare, dar deoarece este o substanta naturala nu poate fi patentat si nu este rentabil pentru companiile farmaceutice sa-l importe si in Romania.
1
21-11-2013, ora 15:07
silviaametist3
Nu este medic/terapeut
silviaametist3
Multumesc pentru raspuns.
Stiu ca asa stau lucrurile din experienta, intrebarea era unde as gasi medicul dispus sa prescrie totusi reteta ( este nevoie de ea si in strainatate) si sa urmareasca litemia.
1
23-01-2014, ora 18:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Va trimit mesaj pe privat cu 2 medici din Bucuresti care stiu sa administreze litiu.
1
18-05-2021, ora 05:12
DM3
Nu este medic/terapeut
DM3
va rog trimiteti-mi si mie numele si contactele medicilor psihiatri care au experienta in prescriere Carbonat de Litiu. Multumesc
0
24-05-2021, ora 14:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
De tinut cont ca tratamentul cu Litiu poate avea si efecte secundare in timp. La 6 luni trebuie verificate inima, ficatul, rinichii, tiroida.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul