Tratamentul Obezitatii prin montare de balon intragastic temporar

31-08-2016
Dr. Stancu George
Medicina interna, Ploiesti
Dr. Stancu George
Tratamentul obezitatii se poate face si prin implantarea unui balon de silicon in stomac. Montarea se realizeaza cu ajutorul endoscopului si este complet reversibila. Balonul se poate pastra intre 6 si 12 luni si apoi se extrage. Scaderea estimata in greutate este de aproximativ 30 Kg.
3 comentarii
0
31-08-2016, ora 14:04
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Oricarei recomandari care apartine chirurgiei obezitatii trebuie sa i se alature si indicatiile nutritionale pre- si post-operatorii.

Nu vreau sa ma intelegeti gresit, stiu ca nu asta ati intentionat sa spuneti, insa as dori doar sa clarific pentru utilizatori un lucru, iar subiectul deschis de dvs. mi-a oferit aceasta ocazie. Orice procedura bariatrica nu trebuie privita drept o alternativa a dietelor la moda pentru slabit. Este o ultima sansa la o viata putin mai aproape de normal pentru pacientii cu obezitate morbida sau care au asociate complicatii cauzate de excesul de greutate.

Aceasta metoda se recomanda pacientilor determinati, dispusi sa isi schimbe stilul de viata, pe TOATA PERIOADA VIETII, nu doar pana dau jos kilogramele propuse, revenind din nefericire la vechiul haos alimentar. Pe site este publicat un articol despre importanta remedierii comportamentului alimentar si a managementului ponderal post-chirurgie bariatrica, care mentioneaza si ratele de succes IN TIMP a procedurilor chirurgicale.

Link: http://www.romedic.ro/importanta-managementului-ponderal-si-al-comportamentului-alimentar-post-chirurgie-bariatrica-0P33808

Tratamentul dietetic si farmacologic raman de prima intentie si ulterior devin terapii adjuvante beneficiarilor tehnicilor de chirurgie bariatrica. Pentru cei interesati puteti citi articolul de pe site cu privire la chirurgia obezitatii, avantajele, riscurile si INDATORIRILE pacientului bariatric.

Link: http://proceduri.romedic.ro/chirurgia-bariatrica.

Terapia chirurgicala a obezitatii este o metoda invaziva, nefiziologica de a pierde in greutate si nu este lipsita de riscuri pentru sanatate. Indiferent daca procedura realizata este reversibila sau permanenta, ea constituie o agresiune pentru organismul uman!

Informarea corecta, asumarea tuturor obstacolelor care vor aparea pentru beneficiul suprem, anume normoponderea, si promisiunea de a respecta mereu efortul si sacrificul depuse sunt absolute in acest proces!

Multa sanatate!
0
05-09-2016, ora 17:49
Dr. Stancu George
Medicina interna, Ploiesti
Dr. Stancu George
Tratamentul obezitatii morbide cu balon intragastric nu este o procedura chirurgicala.
Montarea balonului se efectueaza cu ajutorul endoscopului digestiv de catre un medic endoscopist.
Balonul se introduce in stomac cu ajutorul endoscopului flexibil. Se umple cu aproximativ 500ml de solutie salina si apoi este lasat in stomac. Dupa 12 luni se extrage tot endoscopic.
0
05-09-2016, ora 19:56
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Intr-adevar reprezinta o alternativa a chirurgiei bariatrice, insa acest lucru nu o face o metoda mai putin invaziva si in final impune o serie de modificari dietetice si de comportament alimentar pentru succesul pe termen lung al procedurii endoscopice.
Imi pare rau pentru confuzie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul