Traumatism genunchi; am facut fizioterapie, gimnastica medicala si simt inca dureri

31-01-2014
Ghita28
Nu este medic/terapeut
Ghita28
Buna ziua,

Ma numesc Titirig Gheorghe si practic fotbalul, am 28 de ani(1.82-75Kg). In timpul unui meci de pregatire in luna august 2013 mi-a fugit genunchiul drep in exterior si de atunci ma plimb pe la mai multi ortopezi si mi se prescriu mai multe tipuri de medicamente( Proenzi 3, Homeopate, Antialgice, Grimodin, Neo-Enduxin injectii) si tot simt dureri in zona genunchiului. Am facut si RMN la indicatiile specialistului si la concluzii spune urmatoarele:
- Leziune fibrilara ligament incrucisat anterior
- Elongatie ligament incrucisat posterior fara intreruperi ligamentare
- Microchiste conglomerate situate postero-superior de condilul femural intern si minima reactie fluida retropatelara si intercondiliana.
Am facut si 10 sedinte de fizioterapie, infiltratii si gimnastia medicala si inca simt dureri. La fizioterapie Doamna Doctor mi-a spus ca am si tendinita.
As vrea sa stiu ce as mai putea face ca stau de 6 luni si as dori sa incet antrenamentele cat mai curand
Va multumesc
7 comentarii
0
01-02-2014, ora 11:06
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
in prima faza ar trebui un examen fizic competent pentru excluderea unei leziuni intraarticulare.
ar fi bine de stiut care insetie de tendon este inflamat? ce fel de infiltratii ati primit se cu se substanta?
0
01-02-2014, ora 15:58
Ghita28
Nu este medic/terapeut
Ghita28
Examenul fizic constand in ce mai exact? Ca am vazut deja 2 ortopezi si doar la RMN si fizioterapie m-au trimis. Infiltratiile au fost de 3 feluri si nu stiu sa va spun exact cum se numeau(unul era zeel). Tendonul din spatele genunchiului exterior si se vede si putina inflamatie ca am inceput cu alergarile usoare si niste exercitii de gimnastica recomandate de kinetoterapeut. Va, multumesc
0
01-02-2014, ora 22:38
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
examenul fizic consta in diferite teste fizice cu care sunt testate meniscurile, ligamentele si tendoanele. un ortoped experimentat poate sa excluda sau sa confirme prin examen fizic prezenta sau absenta unor leziuni intraarticulare.
infiltratiile erau locale (in jurul tendonului inflamat) sau intraarticulare? zeel-ul este mai degraba o substanta homeopata decat un medicament
tendonul respectiv este bicepsul femoral? pe RMN se vede o acumulare lichidiana in jurul tendonului respectiv?
la ce va referiti cand spuneti ca "se vede si putina inflamatie" ? zona respectiva este tumefiata, roseata, edem, doare la palpare etc?
0
02-02-2014, ora 10:56
Ghita28
Nu este medic/terapeut
Ghita28
Infiltratiile mi le facea tot de-a roata genunchiului. Se vede putina umflatura in spatele genunchiului si cand stau in picioare si vreau sa incord piciorul rotula se misca foarte putin fata de piciorul stang si nu stiu daca este un lucru normal, se vede si putina roseata in zona din spatele genunchiului( dupa exercitii si alergari usoare ). Pe RMN-ul care l-am facut ortopedul mi-a spus ca nu se vede nimic rupt.Asta scrie in rezultatul RMN-ului:

- Fara modificari de semnal la nivelul structurilor osoase
- Prezenta unor microchiste infracentimetrice conglomerate situate postero-superior de condilul femural intern
- Minima reactie fluida retropatelara si intercondiliana
- Ligamente colaterale cu traiect si semnal normal
- Ligament incrucisat anterior cu leziune fibrilara in treimea superioara fara retractie ligamentara
- Ligament incrucisat posterior cu traiect sinuos cu aspect elongat
- Fara modificari de semnal sau inaltime la nivelul structurilor meniscale.

Concluzie:
- Leziune fibrilara ligament incrucisat anterior
- Elongatie ligament incrucisat posterior fara intreruperi ligamentare
- Microchiste conglomerate situate postero-superior de condilul femural intern si minima reactie fluida retropatelara si intercondiliana

Va multumesc
0
02-02-2014, ora 11:54
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
evident examenul fizic nu putem reproduce pe net si nici umflatura sau roseata n este apreciabila in acest fel.
umflatura in spatele genunchiului deobicei vine de la un chist Baker, care este o formatiune benigna, practic a herniere a capsului articulare, insa poate veni si de la multe alte cauze, roseata insa nu este specifica pentru asa ceva.
daca se presupune ca o insertie de tendon produce simptoamele Dvs atunci nu merita infiltrata tot genunchiul ci numai insertia tendonului respectiv cu un analgezic de lunga durata (bupivacaina de ex.), daca trece durerea inseamna ca tendonul respectiv este de vina, daca nu atunci trebuie cautata o alta sursa. infiltratiile cu steroizi (triamcinolona, diprophos de ex) sunt foarte des intalnite insa dupa studii clinice sunt extrem de periculoase si contraindicate pentru ca produc rupturi spontane a tendoanelor.
aceste microchisturi eventual pot produce umflatura in spatele genunchiului. trebuie reexaminata in timp evolutia lor, daca prezinta o crestere in volum sau infiltreaza capsula articulara sau muschii atunci trebuie facuta o biopsie pentru a vedea ce sunt ei exact.
0
03-02-2014, ora 10:07
Ghita28
Nu este medic/terapeut
Ghita28
Va multumesc pentru raspunsuri. Ce mi-ati recomanda sa fac mai departe ca sunt sportiv si as vrea sa imi incep activitatea cat mai repede ca duca cum v-am spus stau de anul trecut din august si ma plimb pe la doctori si nu sunt cu mult mai bine, doar ca nu ma mai doare cand umblu. Va multumesc
0
20-02-2014, ora 19:37
razvan2014
Nu este medic/terapeut
razvan2014
Salut! Ai incercat si la Kinetic Sport & Medicine? Am auzit ca sunt foarte ok si sunt specializati pe recuperare sportiva. Sunt multi tenismeni si fotbalisti care apeleaza la aceasta clinica pentru recuperare. Eu zic ca merita incercat... Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul