trebuie sa ma operez neaparat?

12-05-2007
AngelEyes
Nu este medic/terapeut
AngelEyes
Buna. Ma numesc Anamaria, am 19 ani si am fost diagnosticata in ianuarie cu fibroadenom mamar stang, de 28mm.Mi s-a recomandat operatie la Cluj, dar eu nu vreau sa ma operez. Mentionez ca sora mea a fost operata in luna aprilie cu cancer la san.As dori sa imi recomandati ceva tratament eficient, daca se poate. Va multumesc.
1 comentarii
0
12-05-2007, ora 00:00
al_dumitru
Identitate neconfirmată
al_dumitru
Buna, Anamaria. Daca ai probleme cu cancerul in familie, e bine sa acorzi o grija foarte mare acestor probleme. Sigur ca fibroadenomul e benign (adica nu e cancer) dar, problema cu tumorile la san este urmatoarea: ele pot degenera si se pot maligniza. Cu cat stai mai mult cu ele, cu atat le dai mai multe ocazii sa isi faca de cap.

Ca sa nu ramai cu deformari, e bine sa le iei din pripa, si nu cand au crescut prea mult. Presupun ca daca medicii ti+au recomandat operatia, au facut+o cu discernamant, iar Clinica de la Cluj e o clinica respectabila. Cunosc pe cineva care a facut acolo aceasta operatie de curand si a avut numai vorbe de lauda pentru tot, de la cazare si pana la atitudine si la rezultate.

Nu zic, or fi si tratamente naturiste, dar e putin probabil sa le culegi de pe un forum, si e foarte bine sa le folosesti ca adjuvante, nu ca terapii de baza. Iar daca ar fi sa ti se recomande un tratament medicamentos, tot la medic il vei afla. Deci cauta un doctor ginecolog, care se pricepe si la fitoterapie, este zic eu, cel mai in masura sa iti spuna cat poti incerca cu alte metode si cand e cazut ferm de operatie.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Viața cu fibroadenom mamar - riscuri, prognostic, evoluție
  •