tresariri in somn

31-03-2010
basescu
Nu este medic/terapeut
basescu
buna ziua
sunt ingrijorat din cauza ca tresar in somn noapte de noapte inainte sa adorm. ma pun in pat adorm.. cateva secunde sau minute mai tarziu tresar si ma trezesc. adorm din nou si la fel acelasi lucru se intampla. trec 3-4-5 ore pana intr-un final cand adorm. in plus dorm mult prea putin adica 5-6 ore maxim si ma trezesc obosit. totul a inceput acum o luna cand tresaream usor odata sau de doua ori inainte sa adorm. cu timpul sitatia s-a inrautatit, acum mai pot adormi doar 3-4-5 ORE. sunt un tanar de 26 ani, sportiv, nu beau, nu fumez.. nu imi pot da seama ce se intampla si asta ma ingrijoreaza. sunt mai tot timpul obosit, nedormit si cu frica ca in seara urmatoare la fel o sa tresar si n-o sa pot adormi pana pe la 4-5 dimineata. imi puteti spune care ar putea fi cauzale, ce as putea face ?
astept raspunsul dumneavoastra, va multumesc mult
34 comentarii 12 Înainte ›
0
31-03-2010, ora 13:36
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
tresăritul nu este anormal, majoritatea oamenilor tresar- dar nu într-atât încât să nu mai poată dormi;
câtă cafea beţi?
ce activitate aveţi seara înainte de culcare: adică activitate fizică intensă, uitat la tv etc?
luaţi ceva medicamente de orice fel?
0
31-03-2010, ora 13:49
basescu
Nu este medic/terapeut
basescu
cafea nu beau deloc, televizorul mi mi l-am scos din camera acum 2 ani.. activitati fizice intense inainte de culcare nu fac. momentan nu iau medicamente, am facut acum cateva luni un tratament cu dermovate pentru alopecia areata (pelada), ma cam feresc de medicamente in general, le iau doar atunci cand nu se mai poate altfel. mi destul de greu sa inteleg din ce cauza am problema asta cu tresaritul in somn.
0
31-03-2010, ora 16:53
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Tresaritul acesta ESTE anormal si un simptom de luat in seama.
Aceste tresariri sunt cauzate de un dezeschilibru la nivel electric si magnetic intre parti diferite ale corpului.
Intregul corp actioneaza pe baza antagonismului intre magnetism si electricitate.

Daca vrei sa-ti treaca acest simptom fa urmatorul lucru timp de 10-20 de zile:
Ia un cablu electric cu fire de cupru, il dezizolezi la capete si legi un capat de mana stanga si un capat de un degetul mare de la piciorul drept direct pe piele. deci in diagonala.
Il ti asa 15-20 de minute dupa care schimbi pt. 15-20 de minute la mana dreapta si piciorul stang.

Practic se scurcicuiteaza partea stanga cu cea dreapta a corpului care duce la echilibrul dintre cele 2 parti care este CAUZA acestei dereglari de care medicina NICI nu a auzit si NICI macar nu vrea sa creada pacientii desi este evident ca aceste tresariri nu sunt deloc normale. Eu nu am am avut asa ceva decat extrem de rar, poate 1 data la adormit in catva ani.

Cunosc oameni carora metoda de mai sus le-a ajutat in numai cateva zile, la unii dureaza mai mult.
Metoda insa este absolut sigura si nu te costa nimic. O poti face cand stai la pC, la TV, nu trebuie neparat sa stai cu sarmele in mana daca le legi bine sa faca contact.

In plus cumpara de la o farmacie homeopata remediul Magnesium phoshoricum CH7 si suge zilnic o granula din el. Va ajuta suplimentar. Remediul te costa 6 lei si are 90 de granule.

Fa asa si o sa vezi ca ce spun eu iti va ajuta.
0
31-03-2010, ora 17:17
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Tresărirea înainte de culcare- mioclonii de somn- sunt frecvente şi întâlnite la foarte multe persoane, legate în special de orarul de somn neregulat dar şi de alţi factori (stress, etc), apar fie la adormire, fie la persoanele care se culcă după multe ore de nesomn, la cei care au dormit prea puţin şi tocmai trebuie să se scoale etc. NU sunt anormale, nu sunt mai mult de 1-2 pe noapte şi nu întrerup somnul, sau nu atât de mult - suficient cât readormirea să nu fie foarte dificilă.

În schimb, având în vedere că nu ai în jur niciun excitant nervos care să te ţină treaz, de la cafea la orice altceva, aş sugera o internare de măcar o zi la un spital neurologic, timp în care să ţi fie măsurate, de preferinţă şi noaptea: undele cerebrale şi undele din muşchi- electroencefalograma şi electromiografie.
Poate fi ceva uşor tratabil, ca un deficit de electroliţi- calciu, magneziu, sau ceva mai serios care necesită atenţie: crize epileptice, o infecţie ascunsă in organism, o substanţă toxică cu care ai intrat în contact fără sa ştii, etc.
De aceea aceasta este cea mai bună cale de diagnostic şi apoi de tratament.
0
31-03-2010, ora 18:21
basescu
Nu este medic/terapeut
basescu
am fost la o consultatie la psihiatrie, am primit un tratament cu bio melatonina.. pt 2 saptamani. domnul doctor la care am fost a discutat cu mine destul de putin timp probabil considera problema asta prea putin importanta sau era dansul ocupat cu alte lucruri.
ai scris mai sus ca tresaririle in mod normal nu sunt mai mult de 1-2 pe noapte si nu intrerup somnul, in cazult meu.. eu tresar de fiecare data dupa ce adorm, de zeci de ori si ma trezesc. sper sa ajute medicamentul care mi-a fost prescris.
Iulia mersi mult de informatii :).
0
01-04-2010, ora 11:22
basescu
Nu este medic/terapeut
basescu
am luat o pastila de bio melatonina aseara.. din pacate nu ma ajuta prea mult :(. mi s-a facut somn rau de tot dupa o ora dupa ce am luat pastila dar la fel ca inainte de fiecare data cand atipeam dupa putin timp tresaream si ma trezeam. m-am pus in pat la ora 11 foarte somnoros din cauza medicamentului si-am adormit calumea abea la ora 6 dimineata. am dormit 4 ore doar. sunt destul de ingrijorat.
0
01-04-2010, ora 13:09
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
atunci duceti-va la un consult neurologic- faceti ce v-am spus, nu tine de psihiatrie problema dvs, e ceva clar fizic, legat de sistemul nervos, si sigur vor putea sa va ajute
0
22-04-2010, ora 15:26
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Ti-am zis, daca nu vrei sa asculti...du-te si la neurolog sa vezi cat de ajuta si asta...
0
23-04-2010, ora 14:23
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
chiar sa ne tineti la curent cu evolutia, ca sa poata sa doarma scarface linistit
0
31-10-2010, ora 11:48
cristinatair
Nu este medic/terapeut
cristinatair
buna ziua!si eu am mare nevoie de ajutor...va rog!am un baietel de 10 ani si din luna ianuarie a inceput sa clipeasca mai des din ochisori.apoi, dupa aproximativ o saptamana, timp in care i-am administrat magneziu(la recomandarea medicului pediatru)a inceput sa aiba spasme musculare abdominale pe tot parcursul zilei insotite si de o miscare a globilor oculari si se aude de parca ar trage rapid aer in piept..de mentionat ca nu a lesinat niciodata si este un copil absolut normal.am fost cu el la neurolog, psiholog, pneumolog, i-au pus un holter pe timpul noptii si e totul ok.encefalograma este ok.in momentul de fata spamele abdominale nu mai exista, ochisorii sunt bine, in schimb sunt ingrijorata in legatura cu tresaritul din timpul somnului(tresare foarte des, la fiecare minut, si mai mult spre dimineata).acest tresarit s-a declansat cam in aceiasi perioada in care a inceput clipitul ochilor.si inca mai se aude acea inhalare rapida(ca un oftat scurt).toate analizele sunt bune.daca ma poate ajuta cineva.
0
19-02-2011, ora 00:09
adigrasu
Nu este medic/terapeut
adigrasu
cristinatair:la ce descriere ai facut este posibila criza de Epilepsie.sa de Dumnezeu sa ma insel dar dac se repet nu e bine deloc.Iar problema ta nu cred ca o poate un medic pediatru sa te ajute ci un medic neurolog prin o serie de investigati analize encefalograme si altele se poate da un tratament adegvat bentru baiat iar ca o indrumare la un medic de nota 10 Nu trata cu indiferenta si dute la un medic neurolog fara nici un fel de aminare.Multa sanatate!
0
24-02-2011, ora 12:49
cristinatair
Nu este medic/terapeut
cristinatair
adi, iti multumesc mult pentru raspuns!
0
27-03-2011, ora 01:07
skilltester
Nu este medic/terapeut
skilltester
Cam aceeasi "problema" o am si eu, tresar si pana sa ma ia somnul, si in timpul somnului! Mi s-a intamplat sa visez ca am cazut si sa tresar atat de tare incat sa ma trezesc din somn!asta de 3-4 ori pe noapte, in fiecare noapte si asta de cateva saptamani!vreo idee?tin sa mai precizez ca tresariturile sunt destul de violente din aceasta perioada! Eu tresar de mult timp, dar niciodata ca in aceasta perioada
0
28-04-2011, ora 18:21
lady_r11
Nu este medic/terapeut
lady_r11
Buna ziua! Am 17 ani si de aproximativ un an am aflat ca tresar in somn, inainte sa dorm adanc, spun "am aflat" pentru ca nu mi-as fi dat seama singura deoarece nu ma trezesc niciodata din somn din cauza tresaririlor. Mentionez ca tatal meu este epileptic, dar din cate stiu eu epilepsia nu se transmite ereditar. Ar trebui sa am motive de ingrijorare? Multumesc anticipat!
0
08-09-2011, ora 09:31
mihaelaapo
Nu este medic/terapeut
mihaelaapo
Pentru cristinatair: am mare nevoie de ajutor... am un baietel care face exact ca baietelul dumneavoastra. a inceput cu miscari ochi, respirat si acum noi suntem cu spasme abdominale musculare si luam magneB6. il urmaresc si mi se pare ca incepe sa tresara si in som din ce in ce mai des. Ce ati facut? Cum ati reusit sa rezolvati problema? Sunt disperata. Am fost la pediatru, neurolog, psihiatru, analize - nimic in neregula. Va rog ajutor!
0
06-10-2011, ora 10:10
cristinatair
Nu este medic/terapeut
cristinatair
buna ziua, mihaela!sincer, am incercat totul.si, din pacate, nu am rezolvat.intru pe net si incerc sa ma documentez.cateodat e bine cu ochisorii, dar in somn continua sa tresara.am observat ca, in momentul in care e bine cu ochii, tresaririle sunt mai rare.ii dau supradin 10 zile pe luna.si eu sunt foarte ingrijorata...dar tind sa cred ca e o lipsa de calciu si minerale.mi-ar placea sa luam legatura si sa vorbim.poate vom reusi sa rezolvam impreuna.
0
07-10-2011, ora 11:57
mihaelaapo
Nu este medic/terapeut
mihaelaapo
Ma bucur mult ca mi-ai raspuns. Adresa mea de mail este -*. Daca mi-ai putea trimite acolo adresa ta de mail sau un numarul de telefon la care pot sa te sun ar fi perfect. Multumesc mult!

(*modificat de admin)
0
07-10-2011, ora 13:46
mihaelaapo
Nu este medic/terapeut
mihaelaapo
Pentru Cristina: ti-am trimis un mesaj cu adresa de mail pe userul de pe site. Te rog mult sa ne auzim cand poti.
0
08-10-2011, ora 21:52
cristinatair
Nu este medic/terapeut
cristinatair
pentru mihaela:nu am adresa ta, dar sper ca tu ai primit id si nr meu.te astept!
0
04-04-2012, ora 15:17
ela37
Nu este medic/terapeut
ela37
As dori sa stiu daca ati rezolvat problema cu tresaririle. As vrea sa pot vorbi despre asta pe email, pe mess. Am si eu asa ceva si nu le gasesc rezolvarea.
0
17-12-2012, ora 16:00
bucataru stelian
Nu este medic/terapeut
bucataru stelian
Buna sint stelian am 35 ani si de ceva timp nu reusesc sa dorm bine visez foarte urit tresar de zeci de ori pe noapte ma trezesc foarte obosit, si acest fenomen se intimpla cind nu am de munca, ziua sint foarte nervos si nelinistit cind fac un lucru nu am rabdare sal termin in ultinul timp sint foarte nervos, sper ca cineva sa ma ajute cu vreun tratatent va multumesc
0
20-04-2013, ora 23:39
euge
Nu este medic/terapeut
euge
si sotul meu tresare excesiv in somn, suficient cat sa ma trezeasca si pe mine.. cateoadata se trezeste pe el insusi. ideea e ca tresaririle lui sunt uneori prea brutale (dc sunt prea aproape de el risc sa ma trezesc cu coate in burta sau brate aruncate peste mine). am trecut cu vederea pana acum, dar acum ca am ramas insarcinata... se schimba situatia si suntem amandoi ingrijorati.
am vazut ca nimeni aici nu are inca o solutie pentru aceste tresariri incontrolate si suparatoare. am cautat si eu putin pe net si am gasit asta:
http://www.apnee.ro/despre-apnee.html
acum daca ajuta pe cineva... vedeti voi. eu imi voi observa barbatul sa vad dc i se potriveste diagnosticul.
sanatate va doresc
0
09-06-2013, ora 21:15
hoffmann
Nu este medic/terapeut
hoffmann
Salut, si eu "sufar", sa zicem, de aceste tresariri inainte sa adorm, sincer nu ma deranjeaza personal, dar singurul fapt pentru care ma deranjeaza este ca imi trezesc si logodnica. Ea imi zice ca se intampla cateodata si in timp ce dorm, dar eu nu imi dau seama, stiu doar de cele care se intampla inainte sa adorm. Voi cautati metode doar cum va dicteaza medicul, doar acelea vi se par oficiale, desi pare "neortodoxa" eu totusi voi incerca metoda domnului cu sarma, si deasemenea voi incerca un tratament cu plante medicinale cu thc, am facut multe cautari in privinta asta si aproape ca sunt sigur ca ma va ajuta. Nu am fost sa vad niciun doctor, dar presupun ca problema tine de sistemul nervos. Nu promit ca voi incepe prea repede tratamentele, deci nu o sa revin cu un raspuns prea curand, dar daca vor deveni mai severe, ma voi grabi sa fac tratamentele si voi reveni cu un raspuns. Sanatate si numai bine.
0
05-02-2014, ora 15:17
ioana geo
Nu este medic/terapeut
ioana geo
pentru scarface- daca se poate sa imi dai un mesaj cu un mail sau un id am cateva intrebari despre aceasta metoda si despre acel remediu homeopat, mersi mult!
0
06-05-2014, ora 21:42
Georgian91
Nu este medic/terapeut
Georgian91
In acelasi caz ma aflu si eu, chiar mai multe dar mai intai as vrea sa aflu despre acest tresarit inainte de a adormi. Nu mi se pare normal. in cazul meu e putin mai diferit fata de cei care au postat aici.
dau sa adorm, tresar, dar acest tresarit imi acelereaza inima, pur si simplu simt cum bate as putea spune ca bate la fel ca atunci cat as alerga 50-100 de metri tare, fara pauza. si dureaza cateva minute pana cand revine la bataile normale, corpul se calmeaza (adica muschii se relaxeaza) acest tresarit imi incordeaza toti muschii corpului, cand tresar ar fii ca si cum m-ar arunca cineva in pat. tresaritul ca tresaritul nu ma afecteaza prea mult asta, dar mai mult ma supara aceasta treaba cu bataile inimi accelerate.
tresaritul ar putea fii cauzat si de stres, de oboseala in special, am observat ca nu tresar mereu, adik nu in fiecare seara, doar in serile cand sunt foarte foarte obosit, cel mai bun exemplu ar fii dupa 2-3 zile de schimb 3 sa prind si schimbarea de tura din 3 in 2 dorm 4 ore ca sa ma duc inapoi la munca inca 8 ore in total in acele 2 zile de munca sunt 16 ore de munca + 3 ore petrecete in mijlocul de transport, deci ar putea fii si de la oboseala. ar fi 19-20 de ore in care nu le dorm, de aceea am spus si am observat tresaritul cam cand sunt foarte obosit apare.

dar in special cum am spus, asta nu m-ar afecta asa mult, vreau sa stiu care-i treaba cu inima daca ma afecteaza in vre-un fel, e grav necesita control ceva? multumesc
0
01-10-2014, ora 22:56
Amira_2313
Nu este medic/terapeut
Amira_2313
Mihaelatair si skilltester, ati aflat cauza tresaritului in somn al copiilor? Mentionez ca si fetita mea, tresare ff tare, atat de tare de-ti da impresia ca o ia la fuga, in rest n are alte simptome. Va multumesc si astept raspunsul vostru!!
0
12-01-2015, ora 22:23
amaaaaa
Nu este medic/terapeut
amaaaaa
Buna aseara mam pus in pat si pe cand am adormit a tresarit umarul drept.dupa aceea am avut o stare de nod in gat.ce este aceasta???
0
04-02-2015, ora 11:34
Dr. Macsuta Vlad
Neurologie, Bucuresti
Dr. Macsuta Vlad
Ati facut un echo doppler carotidian?
0
27-03-2015, ora 16:51
michelle23
Nu este medic/terapeut
michelle23
Buna, sotul meu tresare in somn in fiecare seara la cateva minute dupa ce adoarme, l-am trezit de cateva ori si l-am intrebat daca a visat ceva dar nu isi aminteste nimic, dar acest lucru se intampla in fiecare seara si nu cred ca aceasta este cauza, cand tresare da de fiecare data da si din maini, daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns, va multumesc
0
27-03-2015, ora 16:53
michelle23
Nu este medic/terapeut
michelle23
Buna, sotul meu tresare in somn in fiecare seara la cateva minute dupa ce adoarme, l-am trezit de cateva ori si l-am intrebat daca a visat ceva dar nu isi aminteste nimic, dar acest lucru se intampla in fiecare seara si nu cred ca aceasta este cauza, cand tresare da de fiecare data da si din maini, daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns, va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns
34 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce se întâmplă dacă nu dormi suficient?
  • Creierul îmbătrânește mai repede dacă nu dormim suficient
  • Tulburările de somn influențează apariția demenței
  • 5 metode de a învinge oboseala
  • Somnul, afectat de utilizarea iPhone-ului sau e-reader-ului înainte de culcare
  • De cât somn avem nevoie? Noi recomandări de la Fundația Națională a Somnului
  • Somnul din timpul zilei combate efectele lipsei de somn din timpul nopții
  • Folosește-ți simțurile pentru un somn odihnitor
  • Primul test de screening pentru depistarea oboselii cronice
  •