tri-regol si amoxicilina. Sarcina?

14-06-2007
sammona
Nu este medic/terapeut
sammona
buna! am 22 de ani si folosesc Tri-regol de doi ani. Ieri am avut problema cu gatul si am luat trei pastile de amoxicilina. Prima ieri la 23:00, apoi la 05:00 si inca una la 11:00 azi. As vrea sa stiu daca amoxicilina anuleaza efectul Tri-regolului si daca da pentru cat timp. Cum as putea sa ma protejez impotriva unei sarcini daca se anuleaza efectul (alta in afara de prezervativ) As vrea sa mentionez ca peste 6 zile imi vine ciclul. Va rog tare mult sa la ajutati.
7 comentarii
0
15-06-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Într-adevăr, Amoxicilina poate să interfere cu Triregol. Este, poate, înţelept să folosiţi şi alt mijloc contraceptiv timp de o saptamana, de exemplu ovule spermicide.
0
16-06-2007, ora 00:00
sammona
Nu este medic/terapeut
sammona
va multumesc pentru raspuns. acum problema e ca am avut doua contacte neprotejate si peste 3 zile trebuie sa imi vina menstruatia. probabilitatea sa raman insarcinata e la fel de mare? daca nu imi vine ciclul normal pot fii totusi insarcinata? va rog mult sa imi raspundeti.
0
16-06-2007, ora 00:00
sammona
Nu este medic/terapeut
sammona
adica pe 14 am luat o pastila de amoxixilina la 11 alta la 17 si m-am oprit. in seara aceea am avut contact sexual neprotejat dar nu a ejaculat in mine. pe 15 am avut un alt contact sexual neprotejat dar de data asta ejacularea s-a produs in mine. luni pe 18 trebuie sa apara menstruatia. daca vine normal e posibil sa fiu insarcinata? am luat Triregol chiar daca am luat amoxicilina in mod normal la ora fixa. stiu ca sunt cateva zile inaintea menstruatiei in care riscul sa ai contact sexual neprotejat si sa ramai insarcinata e mult mai mic. daca am luat pastila in mod normal si am fost in a cincea respectiv a patra zi inaintea menstruatiei exista o probabilitate mai mica sa fii ramas insarcinata? citisem pe prospectul amoxicilinei ca rareori se interfereaza cu anticonceptionalele dar acum sunt cam speriata. va rog tare mult sa imi raspundeti.
0
18-06-2007, ora 00:00
sammona
Nu este medic/terapeut
sammona
azi mi-a venit ciclul. exista posibilitatea sa fiu insarcinata?
0
18-06-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
nu.
0
19-06-2007, ora 00:00
sammona
Nu este medic/terapeut
sammona
multumesc foarte mult pentru ajutor. :)
0
19-01-2009, ora 09:07
mioara1
Nu este medic/terapeut
mioara1
buna ziua.ma numesc mioara si am o mare intrebare la care va rog din suflet daca puteti sa imi raspundeti.in timpul ovulatiei am fost foarte racita si am luat amoxicilina cam din prima zi a ovulatiei pana in a treia zi.ne dorim foarte mult un copil si de aceea as vrea sa stiu daca acest medicament ar fi avut vreun efect negativ in cazul in care as fi ramas insarcinata in zilele alea.cu toate ca mi-am facut apoi test dupa o sapt si nu eram insarcinata.stiu k o sapt nu-i suficient ca sa stiu dak sunt insarcinata.va rog tare mult sa imi raspundeti.si ce pot face in cazul in care am ramas si sunt efecte negative.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  •