trigliceride 221

03-03-2010
Ciocanpav
Nu este medic/terapeut
Ciocanpav
buna ziua!

In urma analizelor am un rezultat la trigliceride de 221, colesterol HDL 41.38 colesterol VLDL 44.3, potasiu seric 5.4. As dori sa aflu interpretarea acestor rezultate. Mentionez ca am varsta de 29 de ani.

Va multumesc frumos,
3 comentarii
0
03-03-2010, ora 23:49
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Ne trebuie si colesterolul total, cit si valorile normale ale laboratorului in care ati efectuat analizele, acestea avind valori usor diferite normale de la un laborator la altul depinzind de reactiivii folositi, tehnica de lucru si analizor. In esenta, trigliceridele sunt normale pana la 160( valori acceptabile pana la 180, tot ce e peste 180 necesita regim alimentar si tratament hipolipemiant, daca exista factori de risc coronarieni asociati). La o persoana tinara fara factori de risc asociati(HTA, obezitate, DZ, fumat, etc), monitorizam doar trigliceridele sub regim alimentar, fara tratament medicamentos.
HDL sunt grasimile "bune" care ar trebui sa fie cat mai mari. 41 sunt in general la limita de jos a normalului, fara a fi o valoare patologica. VLDL ar fi bine sa fie cat mai mici, fiind grasimi "rele"; in general valorile normale sunt 25-50, deci aveti o valoare normala.
K-emia in general trebuie sa fie intre 3, 5-5, 1 mE/L, deci K seric este crescut. Cauzele sunt f numeroase, de la lucruri banale (ex: exces alimentar de potasiu) la insuficienta renala cronica(nu ne-ati furnizat celelalte analize privind functia renala).
0
14-03-2010, ora 13:56
eugen.
Nu este medic/terapeut
eugen.
Buna ziua, domnule doctor! Numele meu este Eugen si as vrea, daca se poate, sa-mi spuneti si mie date medicale referitoare la B. HODKIN. Eu am suferit de aceast boala si sunt in remisie din iunie 2009.Am inceput tratamentul la sfarsitul lui noiembrie 2008 si pot sa va spun ca de atunci ma simt foarte bine fata de perioada dinainte depistarii bolii, perioada care a fost groaznica pentru mine! Dupa 8 luni de chinuri am gasit un adevarat medic si om care a depistat repede ce boala am : B.H. stadiul III cu scleroza nodulara, tip B. Acum fac analize din 3 in 3 luni care au iesit in limite normale.La ce sa ma astept, domnule doctor? Exista sanse sa scap definitiv de aceasta boala? Sa iau si produse naturiste? Multumesc anticipat!
0
18-03-2010, ora 23:56
eugen.
Nu este medic/terapeut
eugen.
Va rog sa-mi raspundeti si mie domnule doctor!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Trigliceride
  • Care sunt valorile normale pentru colesterol dacă am diabet?
  •