trombocite mari

27-07-2016
taratacrriss
Nu este medic/terapeut
taratacrriss
Buna ziua,
de doua sapatamani am avut ameteli mari insotite de dureri de cap si tulburari de vedere.Am facut RMN si a reiesit ca nu se iriga creierul mic cu sange.Am trombocitele 650.000.Am mai facut analizele: mutatiile JAK2 v617F -NEGATIV, mutatiile c-MPL 515K/L/A si S505N - NEGATIV si mutatiile CALR- NEGATIV. Ce inseamna aceste rezultate si care ar fi analizele pe care sa le fac in continuare.Multumesc!
3 comentarii
0
10-09-2016, ora 00:46
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Numeroase tumori solide cat si hematologice pot sa se exprime prin cresterea numarului de trombocite, insa desigur aceasta crestere poate fi si reactiva la o sangerare recenta de exemplu...organismul cauta sa se apere cand e undeva o sangerare, pe langa ca formeaza un cheag de sange maduva lui hematopoietica produce trombocite mai multe ca sa fie o coagulare mai intensa...Desigur pot fi si anomalii ale coagularii(ale timpului trombocitar) in care fara nici un motiv se produc mai multe trombocite sau dimpotriva, splina nu distruge suficiente trombocite. Asadar situatiile cu trombocitoza pot fi foarte variate si complexe si trebuie monitorizate de un hematolog pentru a ajunge la o concluzie diagnostica. Trombocitoza e doar un sindrom si nu un diagnostic final, asadar in cazul dvs concret nu stim de ce aveti mai multe trombocite. Nici nu putem concluziona daca durerea de cap si ameteala sunt sau nu legate de acest numar mare de trombocite, dar este posibla o legatura.
0
13-06-2017, ora 10:32
taratacrriss
Nu este medic/terapeut
taratacrriss
am sideremia 25 cu val min 50 si feritina 6, 2 cu val min 10.Credeti ca anemia poate fi o cauza a cresterii trombocitelor?Ce tratament ar trebui sa iau pentru anemie eu avand si intoleranta la histamina?Multumesc!
0
15-03-2018, ora 13:40
taratacrriss
Nu este medic/terapeut
taratacrriss
am facut tratament 6 luni cu sorbider, 3 luni cu vit.b6 si 6 luni b12.Au scazut trombocitele, asta era cauza cresterii lor dar din pacate nici un medic nu m-a trimis la aceste analize, a trebuit sa le descopar eu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • De ce apare amețeala?
  • Durerea de cap după somn
  • Lentilele de contact telescopice, o soluție inovatoare pentru afecțiunile oculare
  • Picături oftalmice pentru îmbunătățirea vederii pe timp de noapte
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • Testul oftalmologic ce permite diagnosticarea problemelor de vedere la domiciliu
  • Ochelari care pot reduce progresul miopiei la copii
  • De ce ameţeşti când te ridici în picioare?
  •