Trombocitopenia - tratament naturopat

05-05-2011
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Ca urmare a analizelor sistematice de laborator din ultimul an, mulţi pacienţi identifică o serie de probleme de sănătate, printre acestea numărându-se şi trombocitopenia (scăderea numărului de trombocite). Am întâlnit la cabinet mai multe cazuri de trombocitopenii idiopatice, apărute singure sau în contextul altor modificări de crază sanguină. De asemenea, am identificat şi câteva cazuri de trombocitopenii apărute în sarcină, în special la femei demineralizate, subţiri şi cu carenţe vitaminice, dinainte de existenţa sarcinii.
Tratamentul cu gemoterapice este o opţiune bună atât în timpul sarcinii, cât şi la ceilalţi pacienţi cu trombocitopenie.
Extractul glicero-alcoolic din muguri proaspeţi de Carpen- Carpinus betulus MG=D1, este unul dintre cele mai importante preparate pentru trombocitopenia idiopatică, trombocitopenia iatrogenă (post-medicamentoasă), pentru trombocitopenia dobândită, auto-imună sau imun-alergică şi pentru trombocitopenia prin anti-coagulante. De asemenea, este principalul remediu al trombocitopeniei post-splenectomie.
Extractul glicero-alcoolic din mlădiţe de Cătină roşie- Tamarix gallica MG=D1 este principalul remediu al trombocitopeniei congenitale şi secundară unor boli infecţioase şi virale, post-parotidită, rubeolă, mononucleoză infecţioasă, hepatite virale etc. Este în acelaşi timp remediul trombocitopeniilor focale (ca urmare a unor focare infecţioase, a unor spine iritative, granuloame, calculi biliari etc). Tamarix gallica acţionează asupra liniei celulare roşii, crescând formarea de globule roşii şi trombocite, acţionând probabil atât asupra măduvei osoase, cât şi asupra splinei. Mulţumită acţiunii sale trombocitare, este utilă şi în sindroamele de hipovâscozitate sanguină şi de hipercolesterolemie.
Când există o problemă de trombocitopenie şi nu este foarte clară etiologia, se propune administrarea celor două remedii mai sus menţionate, Tamarix gallica MG=D1, 2 ml în apă, dimineaţa şi Carpinus betulus MG=D1, 2 ml în apă seara, timp de 2-3 luni de zile, cu rezultate foarte bune, certificate pe analizele de laborator.

_

copyright - Dr. Sorina Soescu (postamedicala.ro)
_
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: