trombofilia si sarcina?

73 comentarii 1 2 3
0
01-08-2011, ora 15:59
patrikia
Nu este medic/terapeut
patrikia
Buna Georgia! Doza initiala de Clexane a fost de 0.4 pana la 12 saptamani, dupa care am continuat cu 0.3 dimineata si 0.3 seara pana la nastere si inca 6 saptamani postpartum. Am facut analizele lunar si nu a fost necesara modificarea dozei. Bebe e ok, mai am 2 saptamani si voi naste.
0
02-08-2011, ora 14:34
georgia_i
Nu este medic/terapeut
georgia_i
Buna Patrikia! Multumesc pentru raspuns. Iti doresc nastere usoara si un bebe sanatos si frumos.
0
05-10-2011, ora 22:18
nelamurita
Nu este medic/terapeut
nelamurita
Buna seara. Sunt insarcinata in saptam 37 si inca din saptam 10 de sarcina imi administrez Clexane. Pana in saptam 32 mi-am admin. Clexane de 0, 2, apoi de 0, 4. Totul la recomandarea unui dr hematolog. Acest medic imi spune acum ca, in caz ca voi naste natural sa nu intrerup Clexane. Un alt medic hematolog si medicul ginecolog imi spun sa-l intrerup. Eu sunt total NELAMURITA!!!! Ce sa fac oare? Spuneti-mi daca se poate naste natural fara sa se planifice si implicit sa se declanseze nasterea si deci, nestiind data exacta a nasterii, sa nu se intrerupa Clexane. Si spuneti-mi dupa cate ore de la nastere se revine la administrarea Clexane? Mi-e frica de faptul ca pot naste oricand de azi incolo, iar eu inca nu stiu ce sa fac... inca nu sunt lamurita!!! Poate sa mi se declanseze nasterea si sa nu mai apuc sa ajung la dr ginecolog care m-a monitorizat si sa fiu nevoita sa nasc in cea mai apropiata maternitate fata de loc. de domiciliu... medic / moasa carora sa le spun atunci, la o prima vedere, ca eu am trombofilie si ca... nu am intrerupt Clexane. Ce riscuri sunt... SUNT ABSOLUT DEBUSOLATA SI MAINE POATE NASC...
0
05-10-2011, ora 22:39
p@ulici
Nu este medic/terapeut
p@ulici
nelamurita in primul rand felicitari pentru cele 37 de saptamani
Da se poate naste natural. In mod normal e bine sa se intrerupa cu 24 de ore inainte administrarea clexanului, dar din experienta personala pot sa iti spun ca mi-am administrat Clexanul dimineata la 6, ca de obicei si la ora 1:35 am nascut. E adevarat ca nu am avut rupturi insa consider ca si daca aveam nu erau prea mari complicatii. riscuri exista, chiar daca nu se administreaza Clexane, riscul de hemoragie, insa exista tratamente care se administreaza in caz de nevoie. administrarea Clexanului dupa nastere se face la 4-5 ore dupa nastere... si foarte important dupa nastere sa stai cu picioarele ridicate cand stai in pat, sa le misti mereu si sa faci plimbari. Nastere usoara bebe sanatos care sa va aduca numai bucurii.
0
06-10-2011, ora 08:52
nelamurita
Nu este medic/terapeut
nelamurita
Iti multumesc din suflet pentru raspuns. Multa sanatate tie si familiei tale.
0
07-10-2011, ora 11:27
martanichita
Nu este medic/terapeut
martanichita
Buna ziua, sunt si eu intr-o mare dilema. Am pierdut doua sarcini prima la 36 de saptamani ( se stie cauza s-a strangulat cu cordonul ombilical) si a 2a la 26 saptamani ( nu se stie cauza) s-a format un hematom in inimioara lui.
D-ra mea ginecolog m-a trimis la Fundeni la dr Uscatescu, am facut analizele si mi-a dat tratament cu aspenter, omega3, ac folic, mgcu b6, femibion, vit e, asta a fost in februarie a.c. In august m-am dus la medlife si am facut niste analize genetice la care mi-au iesit ( pana mi-au iesit analizele am aflat ca sunt insarcinata)
mutatia 1691 GA - in factorul V a fost identificata in stare heterozigota;
mutatia 20210 GA in factorul II nu a fost identificata;
mutatia 677 CT gena MTHFR nu a fost identificata;
mutatia 1298 AC in genta MTHFR nu a fost identificata;
mutatia 675 4G in gena PAI I a fost identificata in stare homozigota;
mutatia 844G in gena PAI I nu a fost identificata.
M-am dus iar la d-na dr Uscatescu, si mi-au iesit urmatoarele valori aveam 5 sapt de sarcina:
aptt 32"
la ( aps) negativ
pro c global 0.45
pc 81%
ps free 65%
atIII 102%
mi-a dat tratament cu innohep 0.35( 1 la doua zile), aspenter( 1 la doua zile) si restul vitaminelor
am repetat analizele la 8 sapt de sarcina si mi-au iesit:
aptt 31"
la(aps) pozitiv
afxa 0.17
si mi-a mentinut acelasi tratament.
Intrebarea mea este oare nu este prea puternic acest tratament? Nu-mi pot permite sa risc, nu pot sa mai pierd inca o sarcina.
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns
0
07-10-2011, ora 16:42
io81
Nu este medic/terapeut
io81
Buna! Vad ca foarte multe dintre voi ati trecut prin ceea ce am trecut si eu, de 2 ori intr-un interval scurt de timp. :((. Ultima sarcina am pierdut-o in luna mai, aveam 8 sapt. S-a oprit in evolutie la fel ca si prima. Mentinez ca nu locuiesc in tara. Dupa a 2-a sarcina, la insistentele mele, mi s-au facut mai multe analize printre care si cele de coagulare a sangelui. Toate mi-au iesit bune cu exceptia uneia.Diagnostic: mutatii ale protrombinei, dar nu am primit nici un tratament. Azi am aflat ca sunt din nou gravida.Nici nu stiu daca sa rad sau sa plang...A mai avut cineva diagnosticul asta? Daca da imi puteti spune cum decurge sau a decurs sarcina? Maine sun sa-mi fac programare la ginec dar parca vad ca v-a trebui sa astept vreo 2 sapt...Va doresc sanatate, sarcini usoare si bebei sanatosi!
0
07-10-2011, ora 18:02
p@ulici
Nu este medic/terapeut
p@ulici
MartaNichita in primul rand imi pare nespus de rau pentru pierderea copiilor tai... multa putere
Cat despre sittuatia ta: in mod sigur nu e prea mult tratamentul care il iei e extrem de important sa il respecti si sunt sigura ca totul va fi bine. Analiza AnfiFXA fiind buna tratamentul e bun. Bafta si totul sa fie bine si sa iti ti fericita bebele in brata.

io81 nu imi dau seama exact care mutatie este, probabil Factor II nu stiu insa in ce stare (hetero/homozigota) pe de alta parte Vitamine, acid folic f important... nu stiu cum vor reactiona acolo medicii si care sunt protocoalele lor... Oricum, trombofilia e o problema care o data cunoscuta, la timp, sansele ca totul sa fie perfect sunt imense...

Tuturor gravidutelor: bucurati-va de sarcina si totul va fi bine, fiti optimiste. eu sunt deja la a doua sarcina cu Clexane.
0
08-10-2011, ora 14:05
io81
Nu este medic/terapeut
io81
Problema e ca nu prea reactioneaza! Aici e totul natural...Daca se intampla ceva e ghinion. Asta am auzit de 2 ori pana acum.
Da, e vb despre factor II. In ce stare nu stiu pt ca aici nu primesti rezultatele in mana:). Azi am vb cu o ginec din ro si mi-a spus sa iau tromboas in doza mica 1/zi si ovule utrogestan 200mg+ acid folic 1/zi. Asta pana merg la dr. aici, pt siguranta. Eu acid folic folosesc de mai bine de un an, inainte de prima sarcina.

Ms de raspuns si o sarcina usoara!
0
10-10-2011, ora 09:21
martanichita
Nu este medic/terapeut
martanichita
Multumesc foarte mult pentru raspuns, sper ca totul sa fie bine.

Va doresc tuturor sanatate multa si bebici sanatosi
0
22-06-2020, ora 09:56
Andreea.L
Nu este medic/terapeut
Andreea.L
Buna ziua am pierdut o sarcina la 8 saptamani si 2 zile in luna februarie, mi s.a spus că s.a oprit în evoluție din pacate.A fost o mare dezamăgire pentru noi nu ne asteptam la acest lucru si ne doream foarte mult acest bebeluș eram foarte fericiți.
Apoi doamna doctor ma pus sa fac analize sa vedem cauza si am fost depistată cu trombofilie.
Acuma dupa 5 luni am rămas din nou însărcinată mi.a întârziat menstruatia, mi.am făcut un test si a iesit pozitiv, am mers rapid la doamna doctor. Bineinteles ca sarcina este prea mica pentru a se vedea dar mi.a dat Aspenter, Dufaston si Femibion si mi.a zis sa revin peste 10 zile la dumneai
Acum pana se împlinesc cele 10 zile sa merg din nou la dumneaei sunt foarte speriată si imi este foarte frica sa nu mi se întâmple din nou, am suferit foarte mult cand am pierdut sarcina
0
29-10-2021, ora 12:37
CameliaSa
Nu este medic/terapeut
CameliaSa
Hello. Vad aici tot felul de comentarii de la persoane care trec/au trecut prin trombofilie, pierderi de sarcina.
Va rog mult ajutati-ma și pe mine cu un sfat...ca de mers la medici îs sătulă...bine o sa mai merg clar, nu ne putem diagnostica pe net...dar m.ar ajuta mult părerile voastre/situațiile ca să vad dacă exista speranța și pt mine.
Mi.au ieșit mutațiile de trombofilie (MTHFR A1298C, Pai 1- 4G/5G, Factor XIII Val34Leu ) toate heterozigote și atât geneticianul cât și hematologul au spus ca asta nu înseamnă că am trombofilie.doar un risc (scazut) de a dezvolta.
Eu oricum luam aspenter de mica pentru ca nu am splina...și cu toate acestea am avut (cred) 2 sarcini oprite în evoluție...adică test slab pozitiv și în câteva zile negativ + menstruatie.
Întrebarea mea e : ai trombofilie chiar dacă ai niște mutatii heterozigote nu homozigote și nu știu medicii ce vorbesc? Dacă nu am trombofilie de la ce se pot opri sarcinile asa de repede?
Va mulțumesc pentru eventualele răspunsuri..mi-as dori sa cred ca exista speranțe pe viitor și pentru mine :(
0
12-01-2022, ora 14:33
Mama Pasare
Nu este medic/terapeut
Mama Pasare
Buna Camelia,

Nu stiu daca o sa vezi raspunsul meu, dar poate va ajuta pe cineva. Dupa o prima sarcina perfecta, am avut 2 oprite in evolutie si am ramas ff greu gravida. Toate analizele perfecte, doar la cele de mutatii genetice mi-au iesit MTHFR 2 heterozigote. Doi hematologi mi-au spus ca sunt mutatii usoare si ca nu din cauza asta pierd. Ei bine, cand am ramas gravida acum( am 6 luni), am vorbit direct cu ginecologul la care m-am dus, i-am spus situatia mea, am implorat-o sa imi dea reteta de Clexane, sa ii dau o sansa si mi-a dat. am luat de 0, 6 din prima, de la 5 sapt. A zis ca multe in situatia mea au dus sarcinile la bun sfarsit cu Clexane (eu iau si aspenter pe deasupra, unul pe zi). Nu o fi un tratament universal valabil, dar eu bag mana in foc pentru el, ca m-a salvat de data asta, desi hematologii nu au vrut sa-mi dea.

Succes!
Adaugă un comentariu / răspuns
73 comentarii 1 2 3

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccinarea în timpul sarcinii
  • Sarcina după 35 de ani
  • Poziții de somn în sarcină
  • Sarcina și toxoplasmoza
  • Sarcina și răceala
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Sarcina si fericirea
  • Trombofilia
  • Trombofilia și sarcina
  •