Tromboflebita postpartum

19-03-2008
alicia_sezatia
Nu este medic/terapeut
alicia_sezatia
Sora mea, in varsta de 28 ani, din Craiova, dupa operatia de cezariana 29.01.2008. la 11 zile a facut tromboflebita in zona iliaca care a prins tot membrul inferior stang, manifestindu-se prin durere puternica in zona inghinala si tot piciorul; picior invinetit si umflat. S-a internat 3 sapt. in spital in cardiologie, a urmat tratament intensiv cu Heparina ( pe injectomat 13 zile), sintrom, detralex, aspenter, (anticoagulante), masaj cu Lioton gel si comprese cu apa rece. Dupa externare si pana in prezent ia sintrom 1si 1/2 seara, Vesel duo 2/zi, detralex 2 tablete/zi, Aspenter 1/zi, masaj cu hepatotrombin unguent. In perzent piciorul este tot umflat, cianotic, ameliorare oricum se vede poate sa mearga mai bine; trombul este la fel, INR-ul il repeta la 4 zile si este 1, 5. Intrebarea mea este sa asteptam rezulattele pe acest tratament recomanbdat de medic cardiolog sau sa mergem la Bucuresti sau Timisoara pe chirurgie-cardiovasculara? Sau sa incercam si cu tratament naturist se poate lua impreuna cu cel recomandat de medic? este mai bine sa oparam acel tromb?
Va rog mult de tot sa-mi raspundeti, deoarece suntem disperati, nu stiu daca sora mea isi va mai reveni vreodata la normal si daca va putea sa-si creasca copilasul, care este un ingeras al familiei noastre.
Va multumesc mult pentru intelegere si astept raspunsul dvs.
18 comentarii
0
19-03-2008, ora 00:00
graal
Nu este medic/terapeut
graal
Nu stiu daca un Doppler venos a facut. Ar fi indicat sa fie vazuta de un medic specialist chirurgie vasculara. Poate sa vina la noi in clinica
0
19-03-2008, ora 00:00
alicia_sezatia
Nu este medic/terapeut
alicia_sezatia
Multumesc mult pt ca mi-ati citit off-ul si mi-ai raspuns.
Da, a fadut Doppler venos de 4 ori ( de 3 ori cat a stat internata si de 1 ori dupa externare) i s-a spus ca trombul este tot acolo si ca a inceput sa se stranga pe margini, dar niciodata nu ni s-a spus de ce marime a fost si cat este acum.
De venit am veni daca spuneti dvs. dar nu stiu cum s-o conving ca nu se mai poate despartii de copilas, crede ca o sa mai stea iar internata si nu mai suporta gandul acesta.
Dvs. credeti ca o sa stea iar internata dupa ce a stat 3 saptamani internata sau i se vor face analize si tratament acasa si sa venim periodic la control? Va rog mult de tot sa-mi raspundeti pt. ca eu sunt singura in masura care sa decid viata surorii mele, toti fac asa cum voi zice eu, dar nu am cu cine sa ma sfatuiesc in masura sa-mi spuna ca sa stiu pt. ce o pregatesc. Deoarece, in timpul in care a stat internat incepuse sa faca psihoza.
Va multumesc mult de tot pt. intelegere!
Sa va ajute D-zeu!
0
20-03-2008, ora 00:00
graal
Nu este medic/terapeut
graal
N-as putea sa spun daca trebuie sau nu internare. Asta decide medicul. Daca nu puteti veni la Bucuresti este foarte important sa consultati mai multi specialisti si sa le cereti sa va explice ce se poate face mai departe
0
20-03-2008, ora 00:00
alicia_sezatia
Nu este medic/terapeut
alicia_sezatia
Va multumesc mult de tot, din nou pt. rasp..
Chiar azi am fost la un alt specialist pe chirurgie cardio-vasculara in Craiova si ni s-a spus ca trebuie sa marim putin tratamentul ( de la 1 si 1/2 Sintrom la 2 Sintrom) ca sa creasca INR-ul; ni s-a spus ca Vesel Due ia degeaba si ca ar fi trebuit mai multa Heparina administrata, ca nu e suficient 13 zile pe injectomat; ni s-a mai spus sa mearga sa faca gimnastica stand in pat si sa poarte ciorapi medicinali. Iar, medicii cardiologi au zis sa nu se miste din pat si sa stea cu piciorul ridicat deasupra inimii. Va rog sa ma credeti ca nu mai stiu dupa cine sa ma iau...
0
21-03-2008, ora 00:00
graal
Nu este medic/terapeut
graal
Cu multa placere! Poti sa te iei dupa acel medic care ti-a inspirat mai multa incredere.
0
22-03-2008, ora 00:00
alicia_sezatia
Nu este medic/terapeut
alicia_sezatia
Ce tratament imi recomandati pt tromboflebita?
Va rog!!!!
MUltumesc!
0
24-03-2008, ora 00:00
graal
Nu este medic/terapeut
graal
Nu se poate prescrie un tratament fara sa fie vazut pacientul si analizele pacientului. Daca doriti puteti sa va programati la clinica noastra (la chirurgie vasculara)
0
24-03-2008, ora 00:00
alicia_sezatia
Nu este medic/terapeut
alicia_sezatia
Da, multumesc mult!
Sa stiti ca o sa sun si o sa venim la dvs. la clinica.
O sa mai repetam INR-ul o data si in functie de rezultat o sa vedem cum facem.
0
29-03-2008, ora 00:00
alicia_sezatia
Nu este medic/terapeut
alicia_sezatia
La clinica dvs. se pot face analize si sambata?
Putem sa ajungem intr-o sambata acolo?
Va multumesc pt. raspuns
0
31-03-2008, ora 00:00
graal
Nu este medic/terapeut
graal
depinde ce analize doriti sa faceti
0
01-04-2008, ora 00:00
valdi
Nu este medic/terapeut
valdi
si eu am patit la fel ca sora ta dar ceva mai grav eu am facut tromboza de vana profunda, cava inferioara cu care am ramas desi am 3 ani de cind am nascut.tratamentul pe care l-a facut sora ta l-am facut si eu la cardiologie la craiova.sunt si eu tot din craiova.in plus am luat plavix in spital si apoi acasa un inlocuitor al lui.am avut luni de zile picioarele umflate ca am utat sa iti spun ca tromboza e pe toate vasele de pe piciore pina la cava.trebuie purtat ciorap elastic de dimineata de cind te trezesti inainte sa te dai jos din pat pina seara la culcare bai reci cu dusul pe picior macar odata pe zi uns cu lioton ca hepatrombinul e slabut are putina heparina.eu am facut tomograf la internare si apoi la 2 ani ai copilului l-am repetat.dupa 6 luni de la debutul bolii am fost la cc iliescu la bucuresti pe sectia de chirurgie cardio vasculara si am facut niste analize care numai acolo se puteau face la vremea aceea proteina c proteina s antitrombina si s-a decoperit ca sufar de un deficit de coagulare.deci e problema mostenita si voi face tratament toata viata.daca vreti sa faceti analizele astea tr sa asteptati sa treaca 6 luni de la debut.oricum vindecarea nu vine rapid trombul isi mai modifica dimensiunea in timp.eu vb din experienta mea. e foarte greu dar tr avut rabdare.nu am putut avea grija de copilul meu mult timp.tr sa stea mult in pat cu picioarele mai sus decit inima sa nu ridice greutati. sa nu se spele cu apa f calda sa nu se epileze cu ceara sa nu stea la soare.sunt multe contraindicatii.ciorapii trebuie sa fie dress pe tot piciorul.e un mag tehnoco medical pe unirii de acolo gasiti.tr sa aiba intre 70 si 140 den sunt cam scumpi dar merita.inr-ul se va stabiliza in timp dar trebuie tinut intre 2 si 3.cu ce medic a nascut si cine a avut grija de ea la cardio?aveti grija la naturiste pot face mai rau.e in functie de vit k pe care o au si nu se stie sigur.astept vesti.sanatate.multa grija!
0
02-04-2008, ora 00:00
alicia_sezatia
Nu este medic/terapeut
alicia_sezatia
pai analizele de se fac pt tromboflebita, sa vedem daca cum mai e trombul.( INR, proteina c proteina s antitrombina, timpul quicc).
0
04-04-2008, ora 00:00
alicia_sezatia
Nu este medic/terapeut
alicia_sezatia
Multumesc mult pt. mesaj.
Imi pare f. rau ca sunteti in acceasi situatie ca si sora mea.
Ea a nascut cu Dr. Goga si in cardio - Dr. Florescu. Dvs. cu cine ati nascut si ce medic curant ati avut pe trombofl.?
va doresc multa sanatate!
0
05-04-2008, ora 00:00
valdi
Nu este medic/terapeut
valdi
eu de nascut am nascut cu dr Tudorache, un super om cu un supersuflet daca nu era dansa nu stiu ce ma faceam.m-a sustinut moral si profesional foarte mult.pot spune ca ii datorez ca sunt in viata.la cardio tot Florescu asistata din umbra de Bataiosu pe care il cunostea una din prietenele mele de la vremea aceea si l-a rugat sa ma vada.pe urma am ramas la el dar in timp m-am mutat la un cardiolog de la fundeni.dar ct sau rmn ceva ati facut?cum se mai simte sora ta?analizele alea proteina c proteina s nu se fac ambulatoriu pentru ca tr intrerupt sintromul si inlocuit cu heparina de mica molecula gen fraxiparina ca sa scada inr sub 1 cit ar tr sa aiba un om normal fara sa existe riscul de a se forma alte cheaguri.abia apoi se fac acele teste.ca sa poata vedea modificari si asta abia la 6 luni de la nastere.sanatate multa!
0
10-04-2008, ora 00:00
alicia_sezatia
Nu este medic/terapeut
alicia_sezatia
Si Dr. Goga e un super om, a ajutat-o f. mult pe sora mea si cu sarcina si dupa
Si Dr. Florescu e la fel un super om si f. bun specialist cred ca a scapat-o pe sora mea de la moarte si acum se simte bine si i-a Dr. ca ii garanteaza ca mai ult de 1 an nu va mai lua tratament ca totul va fi bine. Bine ca noua nu ne vine sa credem, dar speram ca totul va fi bine.
Si lui sora-mea to Dr. Bataiosu i-a facut prima data eco si acum Dr. Militaru.
mult asanatate! si sa aud vesti bune. ok?
0
15-04-2008, ora 00:00
andranicolle
Nu este medic/terapeut
andranicolle
Eu vi-l pot recomanda pe dr Comsa de la Centrul de Diagnostic V. Babes Bucuresti. E chirurg vascular si e foarte serios si de treaba. Va puteti adresa cu incredere la tel 317.95.03 ; 317.95.04 ; 317.95.05

Numai bine!
Andra
0
16-04-2008, ora 00:00
alicia_sezatia
Nu este medic/terapeut
alicia_sezatia
Da, multumesc mult!
Dvs. v-ati tratat la el?
Cat este un consult la dansul?
multum. pt raspuns.
0
18-04-2008, ora 00:00
andranicolle
Nu este medic/terapeut
andranicolle
Toate informatiile le gasiti pe www.cdt-babes.ro. E cel mai usor si corect mod.

Sper sa va fie de folos!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cezariana a fost asociată cu o creștere a cazurilor de avort și sarcină ectopică
  • Copiii născuți prin cezariană pot prezenta un risc mai ridicat de obezitate
  • Numărul tot mai ridicat de cezariene ar putea avea impact asupra evoluției
  • Cezariana nu afectează calitatea vieții sexuale
  • Tromboflebita piciorului
  •