Tromboflebita - sfaturi

20-09-2005
MIHA_ROMA
Nu este medic/terapeut
MIHA_ROMA
sotul meu a fost diagnosticat cu tromboflebita.va rog sa imi explicati daca este o boala grava si ce sa fac.am fost la medic dar nu prea am inteles despre ce este vorba.va rog sa-mi recomandati o medicatie
7 comentarii
0
28-09-2005, ora 00:00
dr. mihaela
Identitate neconfirmată
dr. mihaela
Tromboflebita este o afectiune a venelor superficiale sau profunde caracterizata prin prezenta unui trombus (un "obstacol" facut din trombocite, fibrina si globule rosii) concomitent cu inflamarea peretelui venei. Se localizeaza cel mai frecvent la nivelul membrelor inferioare.
In aceasta afectiune este influentata intoarcerea venoasa, adica sangele nu mai circula cum ar trebui de la periferie spre inima, cu efecte asupra intregii circulatii a corpului si a functionarii corespunzatoare a organelor.
Clinic se deosebesc cele 2 tipuri de boli:
- tromboflebita superficiala se prezinta cu durere locala, cordon rosiatic, cald si sensibil pe fondul unui tegument rosu edematos (apare la cei cu varice si se poate asocia cu TF profunda)
- tromboflebita profunda prezinta semne clinice in functie de localizarea "obstacolului", dar trasaturile principale sunt: edem, cresterea temperaturii pielii care este si rosie (la piciorul afectat) si eventual sensibila de-a lungul traiectului venei afectate.
Se pot face diverse explorari pt. confirmarea diagnosticului.
Tomboflebita profunda este mai severa prin complicatiile pe care le poate da (embolie pulmonara - fatala daca nu este tratata de urgenta; insuficienta venoasa cronica), iar gradul de severitate creste odata cu marimea venei obstruate.
Tratamentul este diferentiat pt. cele 2 tipuri de boli:
- in tromboflebita superficiala se face o terapie suportiva: repaos la pat cu ridicarea membrelor inferioare, comprese calde; antiinflamatoare (aspirina, indometacin, diclofenac etc.) pt. durere. Daca trombul ascensioneaza se aplica tratament anticoagulant.
- in TF profunda principala masura este prevenirea embolismului pulmonar care se face diferentiat in functie de localizarea trombului, gravitatea bolii si alte afectiuni asociate; in acest scop se folosesc anticoagulantele dupa indicatiile si sub supravegherea medicului.
0
29-09-2005, ora 00:00
MIHA_ROMA
Nu este medic/terapeut
MIHA_ROMA
POATE FI OPERAT CU LASERUL LA PICIORUL BOLNAV IN CAZUL TROMBOFLEBITEI? VA MULTUMESC
0
29-09-2005, ora 00:00
MIHA_ROMA
Nu este medic/terapeut
MIHA_ROMA
I
S-A RECOMANDAT SA IA SINTROM CARE AM INTELES CA POATE SA PRODUCA HEMORAGII.CREDETI CA ESTE BINE SA IA ACEST MEDICAMENT?
0
04-05-2007, ora 00:00
rockora
Nu este medic/terapeut
rockora
Am si eu o problema, de cateva zile am inceput sa am niste dureri deasupra gleznei interioare atunci cand merg sau stau in picioare sau daca o flexez.V-as fi recunoscatoare daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi, medicul la care am fost m-a amanat cu consultatia pana peste cateva zile iar eu nu mai rezist.Va multumesc
0
26-11-2007, ora 00:00
ANCA_MS
Nu este medic/terapeut
ANCA_MS
ACUM 3 SAPTAMANI AM FOST SI EU DIAGNOSTICATA CU TROMBOFLEBITA SUPERFICIALA.INITIAL AM FACUT INJECTII CU ANTIBIOTIC SI ANTI INFLAMATOR, SI PE CALE ORALA UN ANTICOAGULANT(MESOGLICANO).DUPA CARE INJECTII CU EPARINA.ACESTEA DIN URMA NU SUNT DUREROASE.ACUM SFATUL MEDICULUI E SA MASEZ VENA CU UN UNGUENT(LIOTON) SI SA PORT O FASA ELASTICA SPECIALA PENTRU A FAVORIZA CIRCULATIA.
DACA SOTUL TAU FUMEAZA...AR TREBUI SA RENUNTE PENTRU CA INRAUTATESTE SITUATIA.
VA UREZ MULT SUCCES!!!
0
08-02-2010, ora 17:06
je.ella
Nu este medic/terapeut
je.ella
Buna ziua, problema mea este urmatoarea acu 3 saptamani am facut o operatie la picior, in timpul operatiei am avut un cateter invena de la mana.cam la o satamana am observat ceva de cam 1-1.5cm tare in vena care ma cam deranja dar nu se muta, cand am fost la scos firele dr care ma operat sa uitat a chemat si pe alt dr care au zis ca a ramas o bucata de cateter in mana. am fost operata la mina mi sa spus ca a fost uin cheag de sange care sa lipit de vena ????????
ma rog nu stiu exact ce a fost problema e urmatoarea la o saptamana dupa operatie ma doare incheietura cam unde a fost "chestia " dar si mana pana la umar
mai tare decat ma durea inainte sa scoata ce era in mana, e posibil sa nu il fi scos sau sa mai fi aparut unu sau ma doare pe mine mana de la operatie ????
0
08-02-2010, ora 17:13
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Este bine sa consultati un specialist in Chirurgie Vasculara, in vederea elucidarii situatiei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tromboflebita piciorului
  •