Trosnesc oasele ingrozitor | Forumul Medical ROmedic

Trosnesc oasele ingrozitor

196 comentarii 1 2 ..... 6 7
0
02-12-2015, ora 22:42
Adrian Dan
Nu este medic/terapeut
Adrian Dan
Buna ziua.
Am si eu o problema. Peste o luna implinesc 21 de ani, 61kg, iar articulatiile mele pocnesc foarte tare. Aici ma refer la: incheieturiile mainii, genunchilor, coloanei vertebrale si umerii. In special incheietuiile mainilor si umerii se aud ca si cum ai freca doua bucati de lemn intre ele. Meseria mea este de Tehnician maseur, si adevarul este ca ma tem ca nu voi mai putea practica ceea ce imi place, iar tocmai din cauza acestui discomfort pe care il am, nu ma risc sa fac mai mult de 2 masaje pe zi, deoarece imi trosnesc de vre-o 50 de ori incheieturiile mainelor in intervalul a 50 min. De ceva timp am inceput sa simnt si o mica durere asupra incheieturiilor.
Astept un raspuns, multumind anticipat!
0
08-01-2016, ora 22:25
madeleine87
Nu este medic/terapeut
madeleine87
Buna seara,
Am 28 ani si de cateva luni ma lupt cu o durere la ambii genunchi. Mentionez ca pana in urma cu cateva luni am practicat sport de intretinere ( pilates, alergat si uneori fitness). Durerile au inceput usor, pana nu am mai putut urca/cobori scarile. De asemenea, in ultimele zile nu-mi mai puteam flexa genunchiul stang intrucat imi provoca dureri insuportabile.

In urma investigatiilor si radiografiilor, dr. ortoped m-a diagnosticat cu patella alta si mi-a recomandat in prima faza o atroscopie pentru a vedea cat de deteriorat este cartilajul si in functie de acesta sa trecem la pasul urmator: interventie chirurgicala numita plastie (?) pentru a aduce rotula in pozitia corecta, pe rand, in timp, pentru fiecare genunchi.
De asemenea, in functie de cat de distrus este cartilajul, mi s-a zis ca inainte de plastie e necesar un tratament pentru hranirea acestuia cu injectii speciale.

As vrea sa stiu daca operatia din urma nu poate fi evitata si daca s-ar putea corecta altfel: prin terapie, kineto, etc? Intentia mea e de a vizita si alti medici inainte de a lua o astfel de decizie.
Totodata, care sunt riscurile unei astfel de operatie pentru patella alta?

Multumesc anticipat.
0
10-01-2016, ora 14:16
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
In aceasta situatie operatiile sunt destul de delicate si cu rezultate controversate.
De fapt, trebuie sa priviti lucrurile fundamental diferit: situatia actuala se datoreaza, in mare parte, mega-solicitarii mecanice a genunchilor.
Logica elementara ne indruma catre scaderea drastica a solicitarilor fizice ale genunchiului (in special eforturile agresive de tip jogging, fitness etc).
Daca situatia se amelioreaza, este evident ca puteti evita orice interventie chirurgicala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
05-02-2016, ora 15:16
Razvan17
Nu este medic/terapeut
Razvan17
Buna ziua am 18ani neinpliniti.. 1.77m 87 kg sex masculin de la 16 ani a inceput sa imi trosneasca coloana dupa coatele genunchi umeri...mai ma trezesc dimineata cu mainile amortite. am dureri la spate din cand in cand in ultimi 3ani nu prea am facut miscare, am stat foarte mult pe scaun la calculator..ar putea fi de la lichidul acela SINOVIAL daca da cum se regenereaza..
0
05-02-2016, ora 15:33
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Situatia este relativ clara in cazul D-voastra: articulatiile sufera enorm din cauza celor 20 kg in exces si aleg sa 'protesteze' prin simptomele descrise (dureri si cracmente articulare).
Solutia este limpede si evidenta: trebuie sa renuntati sa mai purtati cu D-voastra cele 20 kg in exces.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurgante-picior
0
07-02-2016, ora 05:17
Razvan17
Nu este medic/terapeut
Razvan17
Este normal sa ma doara si articulatiile mainilor?...
0
07-02-2016, ora 13:29
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Greutatea excesiva determina supra-solicitarea tuturor articulatiilor, care aleg sa "protesteze" prin simptomele descrise (dureri si cracmente articulare). Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
22-01-2017, ora 23:20
renata_antony@
Nu este medic/terapeut
renata_antony@
Buna seara.am o problema si am nevoie de ajutor.totul a inceput acum doua saptamani cu probleme la mana dreapta degetul inelar durere si dimineata imi ramanea blocat pana faceam cateva miscari.lucrez in austria intr o clinica...ca femeie de servici.o saptamana am stat asa dupa acea am mers la medicul de familie.mi a dat voltaren thermo reumon si doua feluri de pastile.problema s a agravat de a doua zi de cand am fost la dr au inceput sa mi trosneasca absolut toate oasele in corp...sold, umeri, degete de la aini picioare incheieturile mainilor...uneori am sensatia ca se freaca oasele deolalta.ma dor picioarele sunt reci.ma dor mainile incheieturile...mana dreapta n o pot folosi, nu pot inchide si deschide pumnul de tot...nu pot sa ma pieptan pt ca imi trosnesc oasele in umeri coate incheieturi si ma dor.mi e frica de ce ar putea fi.am 29 de ani si 1, 68 57kg.va rog sa mi dati un sfat sunt cu psihicul la pamant
0
05-04-2018, ora 00:02
LaviniaD21
Nu este medic/terapeut
LaviniaD21
Buna seara ! Am 28 de ani si in urma unei fracturi de articulatie pumn drept si al unui examen DXA am descoperit ca am osteoporoza :(. De asemenea, articulatiile mele de la genunchi, solduri si umeri trosnesc ft tare...uneori si dor...de asemenea am si hernii de disc lombare si cervicale :(..deci mari probleme cu oasele desi am o greutate normala...la 1 57 am 48 kg. Intotdeauna am avut greutatea ok. As vrea sa va intreb la ce medic ar trebui sa ma duc ? Ortoped sau reumatolog ? As putea sa imi revin din toate acestea cumva ? Prin sport sau vitamine ? Multumesc !!
0
16-08-2018, ora 01:09
gabi_bacau_234@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
gabi_bacau_234@yahoo.com
Buna seara, am scolioza sinistro-convexa, si oasele la soldul drept imi pocnesc foarte tare, parca is doua lemne care se ciocnesc, rugamintea mea ar fi sa imi spuneti ce as putea face, am luat colagen, am facut apucuntura, am facut injectii cu venin de albina, am fost la osteopat si nimic nu are efect! Mi s-a recomandat sa merg la un medic ortoped, dar inainte de a merge as dori daca puteti sa imi dati un sfat, sa stiu daca intr-adevar m-ar putea ajuta! Mentionez ca soldul drept pare un pic mai umflat si mai sus! Am 46 de ani si locuiesc in Spania, la urgente mi s-a facut cate un antiinflamator si nu mi-a trecut durerea! Va multumesc!
0
16-08-2018, ora 08:36
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Va rog sa ma scuzati, dar nu am inteles tocmai esentialul: greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, eforturi practicate, antecedente traumatice etc.
Asteptam elemente relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
16-08-2018, ora 21:12
gabi_bacau_234@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
gabi_bacau_234@yahoo.com
Buna seara, am 1, 73, 71 kg, la scoala am facut handball, traume nu am avut, doar ca mai ridicam saci cu faina sau porumb la bunici, acum lucrez ospatara, dar nu ridic, de un an mi se declansat durerea aceasta si nu gasesc nici un remediu sa imi treaca! Mentionez ca am mai avut dureri jos la spate insa trecatoare!
0
17-08-2018, ora 08:22
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Probabil este vorba despre un efort fizic exagerat, care a determinat distrugerea articulatiilor (artroza).
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg ce eforturi fizice/sportive faceti zilnic (stat in picioare, mers pe jos etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
17-08-2018, ora 14:10
gabi_bacau_234@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
gabi_bacau_234@yahoo.com
Buna ziua, inainte stateam mai mult in picioare, dar acum stau mai mult asezata si efort nu fac, treburile casnice normale, dar daca ma asez pe vine spre exemplu, trebuie sa ma tin de ceva sa ma pot ridica! Tocmai de aceea mi se pare ciudat ca aceasta durere sa persiste atat de mult timp si sa nu gasesc nici un remediu!
0
30-11-2018, ora 15:30
Just me and you
Nu este medic/terapeut
Just me and you
Buna ziua! Rog si eu mult pe cineva sa ma ajute cu un sfat va rog! Am 31 de ani sunt persoana de sex feminin si de cativa ani oasele imi trosnesc foarte mult la picioare si la maini la maini in zona umerilor si la spate sus..Precizez ca simt si la o mișcare mai brusca simt efectiv cum pocneste osul..Ce pot lua? Sau unde m-a pot adresa ? Multumesc astept raspunsul unui specialist!
0
06-08-2019, ora 12:41
Marinette
Nu este medic/terapeut
Marinette
Bună ziua ! Am 16 ani, aproape 17 si de cateva zile imi trosneste osul brațului dar de la omoplaț(stang) și simt un ușor disconfort. Dacă trag brațul pe spate trosneste imediat și destul de tare. Nu trosneste încheietura brațului de la umăr, ci practic unde se lipește de coloana. Cred ca e posibil sa fie de la curent dar nu sunt sigură. Pe lângă asta, imi trosneste gâtul cand il întorc înspre stanga dar nu simt nicio durere. Am avut o vena intoarsa. Ce sfaturi imi puteti da ? Tind sa mentionez ca am trecut printr-o perioadă foarte stresanta și că simt o ușoară înțepenite a spatelui și a gâtului care dispare după ce mă dezmortesc.
Adaugă un comentariu / răspuns
196 comentarii 1 2 ..... 6 7

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Oasele/articulatiile trosnesc/pocnesc - cauze posibile
  • Care sunt factorii care fac ca oasele să se remodeleze È™i să rămână sănătoase?
  • Efectele vitaminei K asupra sănătății osoase
  •