TSH crescut la un copil

07-08-2017
Cris.A
Nu este medic/terapeut
Cris.A
Buna ziua. Sunt foarte îngrijorată. Fiica mea a trecut printr-o perioada solicitanta, cu mare consum de energie si cu multe emoții. A dat examen de admitere la liceu. Desi a reușit cu succes, am observat niste lucruri care m-au alarmat: doarme foarte mult, 13-14 ore, nu avea pofta de mâncare si a slabit mult, cel putin 5 kg. Am cerut părerea medicului si ni s-au sugerat analize. Hemoleucograma are niste valori mai mari la Euzinofile si Neutrofile. TSH-ul e mare-4, 068 uUI/ml., iar maximul ar fi 3, 59. Alte analize au iesit cu valori normale: TGO, TGP, CRP, Cl-, Na+, K +, Ca, Mg, Fe.
Deci are hipotiroidie? Poate sa se vindece definitiv? Tiroida isi poate regla activitatea? Va trebui sa ia mereu pastile?
Va mulțumesc!
3 comentarii
1
07-08-2017, ora 16:50
Dr. Adrian Barna
Medicina generala, Sibiu
Dr. Adrian Barna
După părerea mea ar trebui să așteptați puțin înainte de a începe tratamentul. Stresul „biciuiește” tiroida, iar dacă perioada de stres se prelungește, tiroida „obosește”. Pe perioada de stres ea a lucrat la turație maximă, a obosit iar acum „se odihnește”, de aceea este TSH-ul ușor crescut.
Așadar mai aveți răbdare 2 sau 3 luni și veți vedea că analizele glandei vor reveni la normal fără tratament. Dacă începeți tratamentul...ea „nu mai știe” ce trebuie să facă și cum să se autoregleze.
Asta e părerea mea, dar poate voi fi contrazis de endocrinologi. Oricum o amânare a tratamentului cu 2 sau 3 luni nu prezintă riscuri majore..
0
07-08-2017, ora 18:25
Cris.A
Nu este medic/terapeut
Cris.A
Va mulțumesc mult pentru răspuns.
0
01-02-2018, ora 20:41
Petremrl
Nu este medic/terapeut
Petremrl
Buna seara. Si eu am probleme cu fiul meu in varsta de 11 ani. A fost diagnosticat cu hipotiroidie ( tsh 4.86) si 72 de kg ( fff mult). A inceput tratamentul cu Euthyrox 50, valoarea tsh a scazut la 2.90. Am intrerupt o perioada de o luna(68 de kg in perioada in care am oprit) iar acum are tsh-ul 6.80. Am reluat tratamentul iar greutatea lui merge spre 69 ( creste din nou). Tine dieta si face sport la sala de 4 ori pe sapt. Nu inteleg. Cand ia Euthyroxul se ingrasa si cand nu il ia scade in greutate. Deja ma gandesc sa ii fac programare la alt medic... sunt confuza si v-as fi recunoscatoare pt anumite lamuriri.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.