tulburare anxioasa si depresie bipolara

03-02-2010
Trytohide
Nu este medic/terapeut
Trytohide
Am 20 de ani si am fost diagnosticat cu TOC in jurul varstei de 13 ani.. Am trait fara mari probleme cu TOC pana de curand.
Anul trecut am inceput o relatie cu o persoana care sufera de tulburarea bipolara. Am inceput sa invatam unul de la altul simptomele bolilor noastre, astfel incat am ajuns sa am atacuri de panica, anxietate, schimbari extreme si bruste de dispozitie. Cele mai puternice crize au fost atunci cand a trebuit sa ma despart de persoana respectiva. Pe langa tahicardie, senzatia de lipsa de aer, am ajuns sa ma trezesc in anumite locuri si sa nu inteleg de ce am ajuns acolo, porneam cu entuziasm spre club si odata ajuns acolo, simteam ca vreau sa fug, ca nu imi place samd..
Am fost de la psihiatru si am fost diagnosticat cu tulburare anxioasa si depresie bipiolara, iar acum urmez un tratament cu Stimuloton, Spitomin si Eglonyl. Pana atunci luam Lexotan.
Ma simt bine, nu mai sunt anxios, insa ma simt sedat. Este oare acest tratament unul care va da roade sau este cazul sa consult un alt psihiatru?
2 comentarii
0
06-02-2010, ora 14:31
Trytohide
Nu este medic/terapeut
Trytohide
am avut probleme foarte mari cu tahicardia zilele trecute. Pot spune ca totul este acum pe fond emotional, crizele sunt mult mai puternice de cand m-am despartit de persoana respectiva, la fel si schimbarile de dispozitie, ies foarte bucuros pe usa si nici nu apuc sa ajung la metrou ca devin pesimist, apatic, sau anxios.
Nu stiu ce sa mai fac. Aproape in fiecare noapte simt ca mor, fie din pricina tahicardiei, fie din cauza lipsei de aer?
Se poate muri dintr-un atac de panica? Sunt extrem de speriat in acest moment. Stiu ca e totul in capul meu, insa ma tem ca inima batandu-mi atat de puternic sa nu fie un real pericol
0
08-02-2010, ora 01:03
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Buna Trytohide,

Cu siguranta dintr-un atac de panica nu se moare. Insa nici bine nu se traieste, asa incat probabil a venit timpul sa faci ceva in legatura cu asta. Daca si sub medicatie apar simptomele, inseamna ca ar trebui sa iei in calcul si vizita la un psihoterapeut (bun) de la tine din oras - pentru a invata sa gestionezi (sau poate chiar sa dizolvi definitiv) aceste accese de emotii puternice - atat pe cele nou invatate de la ex-prietena ta, cat si o buna parte din cele generate de TOC.

Toate cele bune,
Andrei Dumitrescu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •