Tulburare bipolara | Forumul Medical ROmedic

Tulburare bipolara

02-09-2017
Pave
Nu este medic/terapeut
Pave
Bună seara! Un prieten suferă de aceasta boala iar în ultima perioada a renunțat la unele medicamente și a început sa iasă în cluburi și sa consume alcool. Prezenta mea nu este dorita în preajma lui acum și nu știu cum as putea sa îl ajut. De când îl cunosc a avut 2 internări, însă luarea tratamentului neregulat îl duce de foarte multe ori sa aibă o stare de agitație și dorința de a fi mereu în preajma prietenilor care îl ignora.Consumarea de alcool ii poate afecta boala? Mulțumesc!
7 comentarii
1
02-09-2017, ora 21:28
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Sigur da, mai ales daca a si renuntat la unele dintre medicamente. In functie de doza, alcoolul sedeaza sau dezinhiba. Mai ales daca persoana este in faza maniacala, ii afecteaza starea si comportamentul.
1
02-09-2017, ora 22:16
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna seara,

Consumul de alcool ii poate agrava situatia. Deasemenea, faptul ca medicatia nu o ia conform indicatiei psihiatrului, ii poate inrautati starea. Puteti incerca sa discutati cu familia lui sau cu persoanele agreate de el, sa incerce sa aiba o discutie cu el si sa il convinga ca isi agraveaza situatia medicala si mai mult.
1
02-09-2017, ora 22:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Trebuie sa renunte la alcool si sa reia tratamentul. Altfel va sfarsi in episod maniacal sau psihotic. Discutati cu parintii lui ca sa puteti evita o eventuala internare. Creierul se degenereaza in urma unor astfel de episoade. E pacat de el.
0
02-09-2017, ora 23:42
Pave
Nu este medic/terapeut
Pave
Părinții lui știu, însă fata de ei în aceste stări are o atitudine negativa.Mereu ii condamna ca ei sunt de vina de ceea ce i se întâmplă. Nu accepta ajutorul celor apropiați însă asa ziși prieteni nu au o influenta pozitivă. Alcool nu folosește zilnic însă în ultima perioada a făcut abuz de vreo 3 ori. Recunoaște ca nu ii face bine insa zice ca trebuie sa tina pasul cu prietenii.Nu accepta boala. Ultima internare a fost în februarie și cât a luat tratament a fost ok, cu toate ca mai avea momente când dorea sa fie în preajma asa zisilor prieteni. Acum cred ca ia doar bromazepan, nu știu cât de benefic e. As vrea sa îl ajut dar nu știu cum... Vorbim la telefon însă dacă deschid subiectul refuza sa mai vorbim.
2
03-09-2017, ora 10:27
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Incercați să discutați cu o persoană din anturajul lui (dintre toți trebuie să fie totuși cineva de care este mai apropiat), iar aceasta să-l convingă să meargă la un psiholog. Psihologul are alte mijloace să-l motiveze să-și ia medicamentele. Eventual dacă nu are încredere în psihiatrul care i-a dat schema de tratament să-ncerce să ia legătura cu altul. Am avut clienți care au refuzat și tratamentul din spital și chiar au fugit de acolo, iar la ora actuală își iau tratamentul și sunt bine. Pot fi motivați să-și ia tratamentul printr-o informare corectă despre problema avută și consecințele acesteia și conștientizarea avantajelor pe termen lung în cazul în care urmează corect medicația.
0
03-09-2017, ora 12:42
Pave
Nu este medic/terapeut
Pave
A fost și la alți medici psihiatri însă, de fiecare data era nemulțumit. A mers și la un psiholog de mai multe ori însă în loc sa se amelioreze parca a devenit mult mai agitat. Are un prieten pe care îl considera psihoterapeutul lui însă acesta ca să nu îl supere de fiecare data este de acord cu el. Odată cu trecerea anilor ar putea fi mai temperat chiar dacă nu ia cu regularitate medicamentația?
0
03-09-2017, ora 13:23
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Sansele sa se agraveze sunt mai mari decat sa se amelioreze. In functie de cat de dese sunt episoadele, daca se recupereaza total intre ele, daca sunt compuse din depresie+manie sau +hipomanie, daca nu urmeaza schema de tratament, nu are cum sa ii fie mai bine. Fara sa intentionez sa sperii pe cineva, in episoadele depresie ale tulburarii maniacale poate aparea si ideatie suicidara. Persoanele cu tulburare bipolara au un risc de suicid intre 10-15%.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul