tulburare bipolara sau schizofrenie?

12-04-2010
teea_87
Nu este medic/terapeut
teea_87
Buna ziua.Tatal meu are de multi ani stari de manie( probabil declansate din cauza alcoolului) dar in ultimii ani a avut si stari de depresie.Acum 2 ani am reusit sa ajungem din pura intamplare la un spital din bucuresti unde a fost diagnosticat cu tulburare bipolara.Dupa ce a fist externat din pacate nu a urmat tratamentul prescris de doctori si a ajuns din nou in acea stare de manie.Cu greu am reusit sa il ducem iar la spital, iar acolo doamna doctor sef a zis ca de ce nu il internam intr-un sanatoriu, ca e schizofrenic.Eu acum nu mai stu ce sa cred.Sufera de schizofrenie sau de tulburare bipolara?Si care boala este mai grava?Eu totusi sper ca daca il putem convinge sa urmeze tratamentul sa nu mai apara episoadele de manie care sunt de o asa intensitate incat nu putem trai langa el deoarece suntem in adevarat pericol.Am observat ca episoadele de manie dureaza aproximativ 6 luni.Credeti ca se va putea macar micsora perioada si intensitatea?

Va multumesc mult.
12 comentarii
0
12-04-2010, ora 13:27
anaid09
Nu este medic/terapeut
anaid09
Imi pare rau, dar fara tratament boala se agraveaza, episoadele de manie vor fi mai dese si de mai lunga durata.Nici nu incape discutie, trebuie sa-si urmeze tratamentul, altfel va fi tot mai rau, boala tinde sa se agraveze fara tratament.
Nu conteaza daca schizofrenia sau tab e mai grava, conteaza doar ca tatal dvs. sa urmeze tratamentul pe o perioada foarte lunga de timp, adesea tratamentul pt tab trebuie urmat toata viata.
Va rog sa cititi despre TAB chiar pe internet, gasiti fffffffffffffff multe rezultate care va vor ajuta sa intelegeti boala tatalui si gravitatea ei.Mai sunt deasemenea subiecte despre TAB chiar aici pe forum, urmariti topicul Tulburarea afectiva bipolara, are vreo 4 parti, inarmati-va cu rabdare ca sa vedeti ca toata lumea diagnosticata cu TAB urmeaza tratament pt ca se impune.Sub tratament boala tatalui dvs se va ameliora considerabil si nici dumnealui, nici dvs nu veti mai avea atata de suferit.Daca tatal dvs refuza cu incapatanare tratamentul, trebuie sa il internati, mai ales in criza de manie.
0
12-04-2010, ora 13:46
anaid09
Nu este medic/terapeut
anaid09
Inca un lucru, este interzis consumul de alcool pe toata durata tratamentului, altfel e ca si cum nu ar face tratament!
In afara de asta, alcoolul contribuie semnificativ la agravarea bolii.
1
12-04-2010, ora 13:49
teea_87
Nu este medic/terapeut
teea_87
Multumesc mult pentru raspuns.Da, refuza vehemnt tratamentul, noi chiar credem ca nu vrea sa creada ca este atat de bolnav desi, in perioadele de depresie recunoaste ca nu stie de ce a facut ceea ce a facut la manie.De cand am descoperit boala, In perioadele de manie l-am internat, dar degeaba daca il externeaza inainte de a ajunge in faza de depresie, iar el odata ajuns acasa se apuca iar de baut.Ba chiar mai rau, si-a luat si o parte din pastile si a si baut si a ajus in situatia de a nu se mai putea misca ( probabil paralizie temporara).Chiar nu stim ce sa facem sa il determinam sa urmeze tratamentul.I-am dat sa citeasca despre boala aceasta, i-am povestit despre ce am mai citit noi depre persoane care urmand tratamentul nu au mai avut episoade dar avem impresia ca degeaba.
Cat despre schizofrenie, am citit pe internet despre boala si simptome, insa din ceea ce am citit nu mi se pare ca se incadreaza simptomele lui aici exact la tab, si desi ni s-a spus ca ar fi schizofrenic nu i s-a prescris niciun tratament pentru asa ceva.Chiar nu mai stim ce sa credem.Imi puteti recomada un spital, un medic de unde am putea cere o a doua parere?
0
12-04-2010, ora 13:52
teea_87
Nu este medic/terapeut
teea_87
imi cer scuze.vroiam sa scriu ca toate simptomele lui le gasim printre simptomele Tab, cuvant cu cuvant, si nu la schizofrenie,
0
12-04-2010, ora 13:59
anaid09
Nu este medic/terapeut
anaid09
Imi pare rau, dar nu stiu de unde sunteti.Daca sunteti din Bucuresti, incercati sa il internati la spitalul Al.Obregia (acolo poate fi internat fortat, asta inseamnand impotriva vointei dumnealui).
Medici nu va pot recomanda, dar poate altcineva de pe forum va mai poate oferi o parere...
0
12-04-2010, ora 15:12
teea_87
Nu este medic/terapeut
teea_87
Stiu de acest spital pt ca acolo i s-a descoperit boala din primele zile de internare.Il internasem pt ca nu se mai putea trai cu el, nestiind ca acest spital este specializat pe acest tip de boala.Am avut putin noroc sa ajungem acolo, pentru ca am trecut prin cateva spitale si prin mana catorva doctori care din pacate nu au stiut sa puna un diagnostic corect, un diagnostic care ar fi putut schimba multe daca boala ar fi fost descoperita mai devreme.
Tatal meu in prezent locuieste Campulung Muscel.Dar incercam sa il aducem la Bucuresti in episoadele maniacale.
0
13-04-2010, ora 00:31
MARIAN O.
Nu este medic/terapeut
MARIAN O.
Va recomand dna doctor Margareta Cumpata de la spitalul Al.Obregia.Este la sectia 4 daca mi-aduc bine aminte.Dupa dna.Tudose se pare ca este cea mai buna din spital.Numai bine.
0
09-12-2012, ora 20:29
Claudiata1981
Nu este medic/terapeut
Claudiata1981
Este la secţia 7 am fost eu la ea numai k nu m-a primit a zis sa aştept la uşa am aşteptat 2 ore si apoi sa terminat prog si a ramas sa revin altădată, in fine multe detali nu ştiu o sa aflu si revin cu noutati
1
01-03-2016, ora 22:33
giupinela
Nu este medic/terapeut
giupinela
Bună seara, am citit conversaţia şi ad dori sa dau un sfat vis-a-vis de doamna cumpata de la spitalul obregia, căreia din păcate, i-am încredinţat viaţa bunicului meu internat pentru un exces de violenta. L-au ţinut sedat timp de o săptămână spunandu-mi ca e normal şi ca îşi va reveni, iar abia după a început sa îi fac investigaţiile din care au rezultat ca a fost sedat excesiv şi s-a îmbolnăvit de pneumonie. Explicaţia doctorului la care a fost transferat este ca nu a fost îngrijit corespunzător! Menţionez ca nu doamna cumpata nu a primit şpagă şi pentru asta plătesc consecinţele. Sfatul meu e sa va gândiţi de 2 ori înainte! !
0
01-03-2016, ora 22:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pneumonia are cauza infectioasa.
Atunci cand bolnavul e violent tratamentul initial este de sedare pina iese din episod, apoi se reduc dozele.
1
01-03-2016, ora 22:57
giupinela
Nu este medic/terapeut
giupinela
Explicaţia este ca pacientul a fost sedat tot timpul şi nu a fost ridicat din pat iar toată saliva impreuna cu altele I se ducea în plămâni şi asta i-a provocat pneumonia.
Asta demonstrează ca nu a fost îngrijit ci doar sedat pentru a nu deranja!
0
01-03-2016, ora 23:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Asa fac cu toti. Unii dorm in continuu in primele saptamani de internare.
Nu ii trezesc decat la masa.
Nu are nici o legatura cu faptul ca nu i-ati dat bani.
Salivatia excesiva e efect secundar de la medicamente.
Daca se observa acest lucru, bolnavului i se pune un prosop pe perna si saliva se scurge singura pe prosop.
Sunt multi care se imbolnavesc de astfel de infectii in spitale, nu neaparat de psihiatrie.
Nu sunt de acord cu datul banilor la medici. Cei de psihiatrie chiar au sporuri mai mari fata de medicii obisnuiti. Aici va inteleg si sunt de acord cu dv.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul