Tulburare de personalitate psihastenica

21-09-2013
trecator
Nu este medic/terapeut
trecator
Buna ziua

Va rog sa ma ajutati si pe mine, sa-mi dati un sfat ceva pentru ca nu stiu ce sa fac.
Am primit un tratament cu Anxiar 1mg
Setinin 100mg
Stimuloton 100mg
Anxiar il iau dimineata si pranz jumatate de pastila iar seara o pastila intreaga.
Tot seara iau Setinin si Stimuloton.
Am luat in prima zi medicamentele prescrise iar seara la scurt timp dupa ce am luat Setinin si Stimuloton mi s-a facut foarte rau, ameteala puternica, stari de lesin, dezechilibru total, nu puteam sa vorbesc, aratam beat, m-am speriat si am sunat la salvare.
Am fost a 2-a zi la doamna psihiatru care mi-a prescris aceste medicamente si mi-a spus sa iau doar jumatate de pastila de Setinin adica 50mg si nu o sa mai am acele stari.
Eu nu am mai luat absolut nimic, imi este frica sa mai iau, deci repet doar o singura zi am luat.
Pe langa aceste medicamente am primit si trimitere la un psiholog dar pacate nu ma descurc cu banii.
Eu ce as putea sa fac acum doamana/domnule doctor ? Si daca imi puteti explica si mie mai exact ce anume presupune personalitate psihastenica, pe internet nu am gasit un raspuns mai detaliat.


Va multumesc
O zi buna
24 comentarii
0
21-09-2013, ora 11:16
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna ziua,
Ar fi mult mai util sa specificati varsta dvs, gravitatea simptomelor si durata acestora.
Numai bine,
C.A.N.
0
21-09-2013, ora 11:49
trecator
Nu este medic/terapeut
trecator
24 de ani
Domnule eu m-am dus la psihiatru pentru ca sunt mai timid, emotiv, emotivitate excesiva, pentru ca ma pierd uneori in public cand sunt inconjurat de multe persoane necunoscute, adica ma balbai sau imi tremura mana etc.
Nu prea sunt sigur pe mine, adica imi lipseste increderea in sine, ma tem de esec, refuz.
ICam indeplinesc simptomele fobiei sociale, uneori sunt mai trist, deprimat de felul cum a evoluat viata mea.
Simt ca nu prea ma pot adapta sau integra in societate.
Nu prea am vointa si ambitie sa fac ceva.
Nu am servici, nu am o prietena, iubita, partenera si nici nu cred ca as stii cum sa abordez asta. Nu prea am avut prietene la viata mea, am fost mai retras n-am stiut cum sa vorbesc cu ele.
Iar acum cand ma uit la alte persoane de varsta mea, ma simt rau ca eu nu prea am facut nimic si imi lipsesc multe lucruri.
0
21-09-2013, ora 12:38
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Mergi inapoi la medic si spune-i sa-ti dea paroxetina in loc de stimuloton si acel setinin ! Daca refuza, mergi la alt medic care sa-ti prescrie asa ceva ! Paroxetina este exact ce-ti trebuie tie, anxiarul poti sa-l pastrezi !

Bafta !
0
21-09-2013, ora 12:55
trecator
Nu este medic/terapeut
trecator
Astept parerea unui medic.
0
21-09-2013, ora 13:03
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Asteapta mult si bine ! Esti cel putin al treilea in 2 saptamani care se plange de efectele secundare ale sertralinei si seroquelului ! Medicii nu mai dau consultatii gratuite aici !
0
21-09-2013, ora 13:55
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Ai nevoie de psihoterapie, medicatia te va ajuta doar intr-o anumita masura.
Nu sunt convins că ar fi vorba despre o tulburare de personalitate, Din acest motiv mă ofer să te ajut fiindcă meriţi o şansă pentru mai bine. Toţi o merităm.

C.A.N.
0
22-09-2013, ora 15:40
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
@trecator

Psihastenic inseamna ca ai un psihic care oboseste repede. Esti cel mai probabil un introvertit cu probleme de adaptare sociala, si nu numai. Daca domnul psiholog de pe acest forum iti ofera ajutorul dansului, sfatul meu personal este sa il accepti si sa faci psihoterapie cu el. Sau daca esti din Bucuresti, poti sa-ti iei trimitere de la medicul de familie catre psihiatrie si sa te prezinti cu ea la un medic psihiatru de la Spitalul Obregia sa mai ceri un sfat si sa te duci acolo la unul din psihologii spitalului, sunt gratuite sedintele, din cate stiu. Pot sa-ti spun din proprie experienta ca medicamentele psihotrope nu o sa te faca cu nimic mai bun, cu timpul. Asta nu inseamna insa nici ca nu trebuie sa le iei.

Alt sfat: la 24 de ani nu e prea tarziu. Nu mai astepta sa-ti inceapa viata fara ca tu sa participi: fa niste cursuri de calificare sau incepe o facultate sau, respectiv, un master, ceva, si angajeaza-te. Vei cunoaste oameni la locul de munca si, in plus, vei avea un venit. In viata reala nu ai prieteni apropiati si cunostinte?

Mult succes!
0
22-09-2013, ora 16:06
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
@trecator

Nu exista "tulburarea de personalitate psihastenica". P-asta a inventat-o doctorita ta psihiatra ca sa iti puna un diagnotic pe reteta. Daca vrei sa te dumiresti, cauta in DEX termenul "astenie". Timiditatea se vindeca odata cu inceperea capatarii experientei si a obisnuintei. Si daca nu iti place sa stai in grupuri mari, cauta sa faci parte din grupuri mici sau cat mai mici, sau poate chiar sa lucrezi singur intr-un birou sau de unul singur/cu 1-2 persoane maxim, etc.
0
23-09-2013, ora 16:06
Psiholog Stancescu Raluca
Identitate neconfirmată
Psiholog Stancescu Raluca
Buna ziua,

Cel mai bine ar fi sa discutati cu medicul dvs aceste nelamuriri, acesta fiind singurul care v-a facut o evaluare. Daca totusi considerati ca acest tratament este nepotrivit pentru dvs, aveti dreptul sa consultati un alt medic psihiatru si sa cereti o a doua opinie. Va sfatuiesc sa nu luati medicamente sau sa renuntati la un tratament in urma indicatiilor primite pe un forum. Pana la urma, un medic isi asuma o responsabilitate atunci cand recomanda un tratament, spre deosebire de orice alta persoana care va raspunde pe forum.
Multa sanatate!
0
24-09-2013, ora 01:34
Psiholog Ioana Panculescu
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Ioana Panculescu
Important este sa incercati sa intrati in contact cu dvs, incercati sa desenati, sa scrieti orice va trece prin minte
important ar fi sa va gasiti o activitate
0
24-09-2013, ora 11:05
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Nimeni nu isi asuma decat onorariul ! :)
0
24-09-2013, ora 14:10
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Luna trecuta un tanar a murit in urma unei injectii recomandate de medic ! Credeti ca isi va asuma cineva ceva ? Eu nu cred ! Asa ca scutiti-ne de clisee ieftine gen "ia-le daca ti le-a dat medicul ca stie el mai bine" !

Unicul criteriu de prescriptie este starea de bine a pacientului !
0
24-09-2013, ora 19:29
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Ca sa spui ca un medic isi asuma raspunderea ar trebui ca ei sa contribuie cu o suma modica la un fond pt despagubiri in caz de malpraxis, iar apoi in functie de dauna provocata - afectare usoara, grava, temporara sau permanenta, deces.., sa contribuie o perioada de timp proportionala si cu un procent semnificativ ( 2, 3, 5 % ) din venitul sau la refacerea acelui fond !

Parerea mea de (ne)specialist !
0
24-09-2013, ora 19:40
anamon
Nu este medic/terapeut
anamon
Eu am aceleasi simptome, dar mi s-a spus ca sufar de tulburare depresiv-anxioasa. Mi s-a prescris cipralex si bromazepam.
Cred ca ar fi util sa consultati un al doilea psihiatru. Diagnosticul nu vi-l poate pune cineva doar daca stati fata in fata. Va temeti sa spuneti ceva gandindu-va ca veti fi judecat gresit? Va este greu la locul de munca? Incercati sa va invingeti temerile. Veti vedea ca nu se intampla nimic. Multe sunt doar in mintea noastra. Vorbesc din propria experienta.
0
25-09-2013, ora 17:16
LightUp
Nu este medic/terapeut
LightUp
trecator,
Poti te rog sa deblochezi putin contul? Este privat acum, ti-am scris un mesajsi nu pot sa-ti raspund la mesaj.
0
25-09-2013, ora 22:18
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ trecator

Incercati intai prin biserica. Spovediti-va, impartasiti-va, mergeti la maslu. De fapt acesta ar trebui sa fie primul pas in orice fel de boala. Daca in familie mama, bunica sau alte rude apropiate au facut avorturi, sa faca ele Canonul pentru pruncii avortati. Este foarte important. Un doctor american afirma ca bolile noastre sunt in mare parte cauzate de avorturile facute in familiile din care provenim. Noi putem sa ne tratam a la long. Daca acei copii cer razbunare pentru ce li s-a intamplat...

Parerea mea este ca vi s-au dat cam multe medicamente pentru simptomele pe care le-ati enumerat.
Incercati intai prin biserica si apoi, daca nu aveti rezultate, mergeti sa va vada un alt medic.
0
26-09-2013, ora 01:04
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Bine spus, mai mult, ... tocmai psihiatrii vin la psihoterapie... am avut cazuri...
0
26-09-2013, ora 11:04
anamon
Nu este medic/terapeut
anamon
Efectele negative trec dupa aproximativ 1-2 saptamani de la inceperea tratamentului. Pe reteta dvs. scrie si codul de boala, astfel pueti verifica de ce suferiti exact.
0
26-09-2013, ora 16:51
Psiholog Stancescu Raluca
Identitate neconfirmată
Psiholog Stancescu Raluca
Domnule psiholog Andrei Cristian,
afirmatia dvs "tocmai psihiatrii vin la psihoterapie" cred ca este o generalizare. Ar fi corect sa precizati exact cati medici psihiatri ati tratat prin psihoterapie si pentru ce probleme (pastrand desigur confidentialitatea).
Cred ca psihoterapia poate fi o alternativa cel putin la fel de eficienta ca medicatia pentru o serie de tulburari (anxietate, depresie, etc); de altfel, studiile clinice au divedit faptul ca terapia cognitiv-comportamentala are chiar efecte mai bune pe termen lung decat medicatia, in anumite tulburari de anxietate si in depresie.
Totusi, in afara celor relatate de "Trecator", nu avem o evaluare clinica pentru a putea spune daca medicul care i-a recomandat tratamentul a procedat sau nu corect.
Daca suferim de o boala, indiferent de ce natura este, se impune consultarea unui medic. Spre deosebire de un psiholog, un medic psihiatru poate sa determine daca boala este de natura psihica sau se datoreaza unor probleme organice. Altfel, ajungem sa tratam "cu puterea mintii" diverse probleme, fara a avea nici un rezultat.
Consider ca o abordare corecta a unei persoane care se afla sub tratament medicamentos ar trebui sa porneasca de la colaborarea intre medic si psiholog.
"Stevens", ma intreb in ce masura va ajuta aceasta perspectiva negativa asupra medicilor si medicinei sa primiti ajutor medical, atunci cand aveti nevoie. Cu siguranta si medicii fac greseli, insa daca pornim de la premiza ca toti sunt incapabili si nu raspund de actul medical, ajungem sa ne tratam singuri acasa, cu ceai de coada-soricelului, si sa platim cu ani buni de suferinta (sau chiar cu viata). Credeti ca exista si oameni care, urmand un tratament corect, prescris de medic, si-au salvat viata?
Din fericire, fiecare dintre noi are libertatea de a alege tratamentul pe care doreste (sau nu) sa il urmeze.
0
26-09-2013, ora 21:08
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Doamna Raluca, exista cu siguranta medici care salveaza vieti cu tratamentele prescrise, si de aici excludem smurd-ul si urgentele care asta fac ora de ora, exista si exceptii cand tratamentul, iar de aici excludem chirurgia, a ucis oameni si am dat exemplul cu tanarul cu schizo care a murit in urma injectiilor recomandate ! Am avut exemplu in familie oarecum asemanator !

Insa Dv. duceti discutia prea in spate, aici stadiul discutiilor este mai avansat si ne punem problema cat de insipirat este un tratament recomandat si nu daca e bine in general sa mergem la medic !
Cat despre raspundere, va asigur ca medicul are f putina spre deloc si este doar la nivel de constiinta, de aceea am propus sistemul efectiv de mai sus, in care sa aiba o raspundere direct materiala, chiar si simbolica !

Domnu' Psiholo-Lati-Lungila si eu stiu cazuri de psihologi care se trateaza la psihiatru, deci nu e relevant ca doi psihiatri au facut psihoterapie ! Dupa parerea mea toti ar trebui sa faca si sa se initieze intr-o forma de psihoterapie care ii atrage !


PS. Deci in indemn pe oameni sa mearga la medic cu toata NEincrederea ! Dar sa mearga ! :)
0
30-10-2013, ora 22:10
trecator
Nu este medic/terapeut
trecator
Am citit pe -------* raspunsurile a multor persoane care se plangeau doar de anxiar (acel anxiolitic) ca au devenit dependenti de el, efectele sale adverse mult prea rele, ceva de genu ca la heroina e prea de tot...
Adica sunt persoane care au dat in altceva, exemplu psihoze sau starile actuale s-au agravat...
De ce medicii psihiatri nu ne spun asta ? Despre dependenta si sevraj.
Ce sa mai vorbesc de antidepresvie ca sertralina (Stimuloton) sau quatepina (Setinin, Seroquel)
Cica risc de suicid la persoanele sub 25 de ani sau cam asa ceva.e urat...
M-am lamurit cu latura psihiatriei, faci una dai in alta...
Pai ce sa mai spun in numele celor care sufera de afectiuni mai serioase ca schizofrenia sau afectiune bipolara...
Daca eu ma plang pentru anxietate si depresie.

(*modificat de admin)
0
03-11-2013, ora 22:56
anamon
Nu este medic/terapeut
anamon
@ trecator ai fost sa ceri parerea unui alt medic? Inainte de a lua un medicament trebuie sa citesti prospectul. Chiar si la farmacie trebuie sa te uiti la perioada de valabilitate, daca este cantitatea corecta ca pe reteta. Unele medicamente dau asa-zisa dependenta, dar pentru asta nu ajungi in spital la dezintoxicare sau in stare foarte grava. Si eu fac un tratament care presupune ca da dependenta, dar nu am ajuns intotdeauna la timp la medic, deci nu am luat pastilele in acele zile si nu am patit nimic. A fost totul ok. Acei oameni au dat in psihoza, pentru ca nu s-au tratat si nu din cauza medicamentelor. Daca nu te tratezi la timp starea ta se agraveaza si va trebui la un moment dat sa iei tratament toata viata.
0
22-01-2014, ora 13:53
trecator
Nu este medic/terapeut
trecator
Este bun Anxiarul, m-a ajutat si ma ajuta in continuare, chiar m-a schimbat.
La depresie ce pot sa spun, cred ca toata lumea are mai putin sau mai mult stari depresive, doar traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.
Mi-am schimbat total parerea despre medicamente si medicii din acest domeniu.
Ma simt mult mai bine in orice caz.
Am simtit nevoia sa va scriu asta, pe viitor sper sa pot apela si la un psihoterapeut, sunt curios cum este si cum functioneaza.
Multa sanatate la toata lumea !


Va multumesc
La revedere
0
22-01-2014, ora 14:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Bre, @ trecatorule,

Eu am o depresie care imi da o lipsa de energie majora si psihica, dar mai ales fizica, de nu se poate.
Ies din casa o data pe saptamana cu chiu si vai.

Dar am gasit un remediu.
Cand citesc imediat ce ma trezesc Acatistul Sfantului Nectarie, incep rotitele sa se miste.
Ia incearca si tu, odata, o pagina doua, sa vezi ce efect miraculos are.

Si vii si scrii aici: a avut sau nu a avut efect.

Mie in zilele in care citesc acatistul nu mai imi este rau. Parol.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: