tulburare depresiva | Forumul Medical ROmedic

tulburare depresiva

06-02-2017
mihai
Nu este medic/terapeut
mihai
buna seara.In urma cu cativa ani am avut un episod de anxietate depresie care s-a manifestat cu atacuri de panica frica puternica tahicardie sinusala, am primit tratament cu antipsihotic(zeldox parca ), mi-au trecut atacurile de panica frica insa tahicardia sinusala nu mi-a trecut nici in ziua de azi.In prezent iau tratamentul acesta escitalopram 10 mg midora 100 mg.De ce cand stau jos inima bate 60-80 si cand ma ridic in picioare inima bate cu peste 100 de batai.Ce analize sa fac, de ce bate inima asa in functie de miscarile corpului pentru ca am intrebat n doctori, de unde vine acest dezechilibru. UN SFAT VA ROG.
2 comentarii
0
06-02-2017, ora 23:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca ati fost la cardiolog, ati facut testele recomandate de el si totul e de la anxietate, poate ar fi necesar sa rugati medicul psihiatru sa va schimbe medicatia.
0
07-02-2017, ora 09:50
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna ziua,
inima bate si asta e bine - semn ca sunteti viu! :) E un nr de batai normal, iar teama dvs vine din cauza tulburarii anxioase, pe care va recomand sa o tratati in continuare la psihiatru, dar si la psihoterapeut. Combinatia aceasta e ideala mai ales in astfel de tulburari. Psihoterapeutul va va sprijini sa intelegeti mai bine cauza trairilor dvs si sa o tratati, pt a nu se accentua. De obicei, persoanele cu tulburari anxioase, cauta in toate specialitatile medicale un raspuns, dar el se gaseste mai degraba in zona psihoterapiei si/sau a psihiatriei. E foarte bine ca ati ridicat intrebari referitoare la o posibila afectare a inimii, insa dupa ce veti face o analiza sau consultatie la medicul de familie, sau cardiolog, va veti lamuri ca problema nu e una organica, ci psihica.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •