Tulburare depresiva recurenta

28-06-2018
Sunshine123
Nu este medic/terapeut
Sunshine123
Buna ziua. Am mama bolnava, diagnosticul este tulburare depresiva recurenta, episod actual sever cu simptome psihotice, iar ca diagnostic secundar are encefalopatie hipertensiva, carenta de vitamina B, polimeuropatie alcoolica.
Ca si istoric medical, a avut internari multiple din cauza depresiei, a inceput sa consume alcool, a murit tatal meu iar ea a continuat sa consume alcool, iar de la ultima internare a iesit cu diagnosticul de mai sus. Problema este urmatoare: nu stiu daca ia tratamentul prescris pentru ca nu am cum sa o supraveghez si nu are cine sa o supravegheze, are prescris tiapridal(2pe zi), fevarin si imovane(cate una seara), iar in ultima perioada, presupun ca nu mai consuma alcool, are pierderi de memorie, pierde contactul cu realitatea, aude voci, ii este frica sa stea singura si este agitata din cauza asta, si nu stiu daca este vorba despre o dementa alcoolica sau starea ei este determinata de depresia severa, si daca este nevoie de supraveghere constanta. Pur si simplu nu stiu ce trebuie sa fac eu in continuare. Daca puteti sa ma ajutati cu o indrumare ar fi extraordinar. Va multumesc.
4 comentarii
1
28-06-2018, ora 11:17
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Degeaba solicitati sprijinul pe net in acest caz.
Luati legatura din nou cu medicul psihiatru si intrebati daca nu ar fi nevoie sa modifice ceva in medicatie.
0
28-06-2018, ora 11:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu puteti decat sa o supravegheati sa ia corect tratamentul si sa o ajutati cu cele de zi cu zi daca ea nu poate. Ideal ar fi fost sa stea internata o perioada.
1
28-06-2018, ora 17:57
Dr. Diaconu Lavinia
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Diaconu Lavinia
Bună seara.

Mergeți cu ea la medicul curant pentru o reevaluare psihiatrica, poate trebuie modificat tratamentul. Cel mai bine ar fi sa fie supravegheata.
Multa sănătate!
0
02-07-2018, ora 10:41
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,

In aceasta situatie este recomandata internarea intr-o institutie specializata (camin, sanatoriu), unde poate beneficia de supraveghere si tratament. Incercati sa va interesati la Protectia sociala unde poate gasi un astfel de loc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul