Tulburare obsesiv-compulsiva - Partea a III-a

28-08-2008
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Aici va rog sa continuam sa ne spunem "pasurile" cu privinta la aceasta tulburare anxioasa.Daca cineva urmeaza sau a urmat psihoterapie cognitiv-comportamentala l-as ruga sa ne prezinte pe scurt care este procesul acestui demers si bineinteles care sunt "castigurile" finale. Adica, i-a redus simtomatologia neplacuta, anxietatea, obsesiile? Si cum?
Evident, parerea unui specialist ar fi mai mult decat bine-venita:)
Sanatate maxima!
90 comentarii 12 3 Înainte ›
0
28-08-2008, ora 00:00
marushka
Nu este medic/terapeut
marushka
draga prozac,

pai, daca ai facut un topic pe un oarecare forum, si cit timp forumul este public, atunci sa stii ca ar trebui sa te inveti sa respecti cel putin parerea altora, si sa nu improsti cu pietre.

daca te duci in topicul 2, o sa vezi ca ti-am dat un sir de intrebari, la care tu NU ai ales sa raspunzi, in schimb ai avut tupeul sa imi reprosezi...

si TU ai fost aceea care ai adus argumente negative ca aceasta tulburare nu se trateaza.
0
28-08-2008, ora 00:00
marushka
Nu este medic/terapeut
marushka
am intrat in acest topic, simplu ca si eu la moment trec prin asta,
si din cite am vazut si la alti oameni cu aceasta tulburare, se trateaza complet.

la fel am adus argumente ca din tot tratamentul medicamentos primit nu am avut succes.
CBT este o terapie care incearca sa schimbe total gandirea si logica, deaceea chiar vad in ea marea speranta.

nu incerc sa ma evedentiez cu nimc, doar te-as ruga, sa te abtii de la comentariile tale si mai bine ar fi sa-mi spui, ca pur si simplu ai fost incompetenta sa-mi raspunzi la intrebarile mele.
0
28-08-2008, ora 00:00
marushka
Nu este medic/terapeut
marushka
cata77,

draga cata77,
te-am rugat si pe tine, sa-mi dai acel website, sa vad si eu experienta oamenilor care au trecut prin CBT si a fost fara succes.

nu incerc sa generalizez, ba chiar mai mult, daca te uiti in mesajele anterioare o sa vezi ca ti-am adus ex-pe pe oameni vii, care ii cunosc si care s-au tratat complet.
altii, insa chiar daca schimba tratamentul nu le ajuta la nimic, i.e. prozac, in ultimul comentariu a scris.

chiar de loc nu mai inervat, sunt absolut calma, la servici, si enjoy my lovely day!
0
28-08-2008, ora 00:00
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
iarta-ma marushka, nu era un anume website anti CBT. chiar aici pe acest forum, citind la alte subiecte de la tulburari psihice am gasit mesaje in care cei care le scriau spuneau ca nu i-a ajutat CBT.
eu insa nu vreau sa ma mai iau dupa nimic din experienta altora... doar sa am experienta mea.
de ce iti trebuie sa citesti parerile contra. cel mai important este ca tu ai incredere in CBT si CREZI ca asta este ceea ce te va salva. du-te cu incredere (apropos, cand ai sa o incepi, ai o data? intelesesem ca e destul de tarziu) si vei vedea rezultatele la tine.
indiferent de rezultatele a o mie de oameni, sute de mii de oameni din jurul tau, numai ceea ce te ajuta pe TINE in particular e important.
ma bucur ca esti calma si ca "enjoy your lovely day".
doresc asta tuturor celor ce scriu aici sau doar citesc pentru ca stiu ca sunt oameni care, desi fac mari eforturi, nu reusesc sa aiba acest privilegiu.
Dumnezeu sa ne apere pe toti de rau!
0
28-08-2008, ora 00:00
marushka
Nu este medic/terapeut
marushka
cata77,

pai asta e si faza, sa ne expunem fiecare experienta proprie., Nu???
pe mine nu m-au ajutat pastilele, pe altii DA!

pt asta si exista un forum sa ne putem impartasi toate ideiile si experienta acestei tulburari, care ma deranjeaza la culme, si pe care n-o s-o las sa-mi tulbure viata mea fericita.
am mai spus, ca am vorbit cu pacienti care au un mod de viata mult mai prost ca al meu, sau experinete neplacute cu familia, i.e. le bate sotul, etc, si la ei se intilnesc asa ceva, eu insa, ma mir de unde am luat aceasta tulburare.
0
28-08-2008, ora 00:00
marushka
Nu este medic/terapeut
marushka
cum, am mai mentionat, nu stiu cind o sa incep CBT-ul, deoarece este rind foarte mare, si e foarte frustrant, cind platesti sute de lire sterline lunar pt asigurarea medicala. unii au nevoie de 6 sedinte, altii de 10 etc.
cind o sa incep, neaparat o sa impartasesc experienta mea.
si daca nu va merge, iarasi spun, ca sunt determinata sa merg in continuare la un medic, profesor pshihiatru la Moscova.

by the way, am vazut la emisiunea RO Etno, o doamna, medic Hipocrat Angela, paremi-se, care este contra oricarui medicament, si ea aduce argumente tari, lecuind oamnenii cu buruiene, ceaiuri, dar nu sa le bei, ci sa le faci, clizma, se cheama in rusa., nu stiu in ro, sorry.
tot ea, este adepta cea mare, spunind, ca daca o infectie se trateaza cu antibiotice, atunci bolile psihice niciodata nu se trateaza cu medicamente. la fel ea este vegetariana-vegan.
consultaia ei este 50 euro.
a auzit cineva de ea? va rog sa-mi scrieti ce parere aveti.
multumesc. God bless.
0
29-08-2008, ora 00:00
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
marushka, esti sigura ca ai OCD? simptomele tale nu prea par a fi OCD. Mie de exemplu mi-a spus medicul ca nu am, doar anxietate si depresie si ganduri obsesive. dar nu ritualuri. la tine mi se pare diferit rau de tot ce am auzit la cei de pe acest subiect.

no comment despre toate aberatiile care apar la TV. nu am auzit de aceasta doamna dar sincer... mi se pare de... no comment. chiar iti vine sa crezi ca clisma cu buruieni te salveaza de OCD (daca asta este ceea ce ai)? eu nu cred. dar na, asta este alegerea mea.

duamna Prozac, ne-ai testat. acu ne zici si ceva la obect? :)
0
29-08-2008, ora 00:00
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
nu pot sa postez
0
29-08-2008, ora 00:00
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
vad ca merg doar comentarii scurte!
nu cred nici eu in "vraci "care vindeca toate bolile cu..buruieni, ba mai mult zic sa va feriti de ei ca de dracu ca astia sunt excrocii cei mai periculosi ca fac bani din suferinta oamenilor.
0
29-08-2008, ora 00:00
marushka
Nu este medic/terapeut
marushka
cata77,
nu stiu ce sa mai cred, deaceea si ma bag pe toate saiturile si intreb toti medicii ce este asta.
medicii in UK zic ca este MENTAL,
medicii Mold, zic ca este iepuizare totala a organismului dupa nastere.
plus psihica mamei se schimba la toate femeiile, dar eu sunt prea emotiva,
i.e. iata cu razboiul asta in osetia, arata fel de fel, eu stau in fata ecranului si imi faca cruce plangand.
0
29-08-2008, ora 00:00
marushka
Nu este medic/terapeut
marushka
pai a ce par aceste simptome.?
am vorbit cu un pshiatru si el mi-a zis ca este obsesii compulsive(caci la mine au fost si ritualuri, batere in lemn) + erupere a sistemului nervos vegetativ care are peste 130 simptome, la care le amorteste corpul, la care se ridica tensiunea, la care le ia aerul si nu pot rasufla, palpitatii, etc.

plus am controlata my body de toate bolile si infectiile posibile.
am acces la cei mai buni doktori, glanda teroida cu toate substantele ei (K, Mg, Ca) tot e in norma
0
29-08-2008, ora 00:00
marushka
Nu este medic/terapeut
marushka
last year am facut Tomography, scan la inima, tot ce vrei.
0
29-08-2008, ora 00:00
marushka
Nu este medic/terapeut
marushka
cata77,
pe linaga ganduri si atacuri de panica, ca ai crezut ca te sufoci, ce ai mai simtit?
doar asta?
0
29-08-2008, ora 00:00
marushka
Nu este medic/terapeut
marushka
de doamna doktor.
ea spunea ca are toata elita Ro medici care se adreseaza la ea.
nu numai ca lecuieste asa spunind din gura, dar aducea argumente, i.e. s-a adresat un bolnav care trebuiau sa-i amputeze piciorul avea cancer, si ultima scapare era operatie, el a mers la ea, si asta ia facut proceduri, ia bagat piciorul in butoi cu gheata, si ia facut clizma cu "coada soarecelui" si pacientul sa- vindecat, si piciorul e ok.

am spus la niste prieteni de ai nostri medici, si ei au inceput sa rada. chiar odata cind eu priveam, le-am sunat imediat si le-am zis sa se uite la TV. ei tot nu cred in ceea ce spune ea.
0
29-08-2008, ora 00:00
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
Marushka, faptul ca bati in lemn si iti faci cruce cand auzi de un razboi nu inseamna ca ai OCD. Sa fim seriosi. asta face toate lumea. Sunt, intr-adevar elemente obsesive, da, dar nu la nivel de boala.
Uite, mai degraba chestia asta cu epuizarea organismului mie imi suna mai aproape de adevar.
Ia zi, te rog, ce ganduri ai, ce obsesii ai - ca la astea cred eu ca te ajuta CBT, nu la simptomele fizice.. Nu asta cu batutul in lemn ca asta nu e de boala, e un obicei. Si de razboi cred ca toti ne facem cruce si zicem Doamne fereste.
Se poate sa fie si dupa nastere... nu stiu ce sa zic. Daca zici tu ca doctorii asa ti-au spus. ca ai OCD...

In atacul de panica, am simtit in primul rand panica dusa la extrem. Mi-au amortit mainile, un nod in gat si in stomac, ca ma sufocam, ca imi batea inima repede si simteam ca imi pierd mintile, pur si simplu. Gandurile obsesive (cum ar fi de exemplu, ca se va imbolnavi copilul meu sau ca eu cu gandurile mele voi atrage rau asupra lui sau ca nu il iubesc si nu il voi putea creste cum trebuie sau ca am inebunit si nu mai am scapare) nu ma lasau sa mai comunic, sa mai functionez, atat de tari erau.
Eu te vad pe tine din mesajele tale foarte mobilizata... de aia zic ca mi-e ca diagnosticul nu este tocmai bun... acuma...
haide mai Marushka, daca io ma duc acum la televizor si zic ca am lecuit o mie de oameni de cancer si vin io cu exemple o sa ma creada si pe mine niste oameni care au inebunit cautand o solutie. Pai si daca pana si amicii tai medici au ras si nu cred ce spune ea... tu de ce crezi?
N-ai decat, fa ce zice ea daca crezi... numa vezi sa nu iti faci vreun rau... una e sa bei o cana de coada soricelului si alta este sa iti faci clisme, cred ca iti poti face probleme intestinelor, ai grija de cine asculti.
0
29-08-2008, ora 00:00
marushka
Nu este medic/terapeut
marushka
cata77,

sa incep:
cind s-a nascut primul copil in maternitate era cineva, la care copilul mic avea mari probleme de sanatate, ceva am auzit la tel tipa vorbea de leukimia.
din clipa aia mi -sa bagat un speriat in mine si acum sunt 5 ani tot ma tem ca nu cumva copii me sa aiba asa boala oribila.
deci 5 ani in cap imi suna cuvintul asta:leukemie. si daca e si sa mai vad in ziar ceva despre asta, atunci incep sa tremur; uite daca vad alta boala nu imi este nimic.
si s-a inceput batutul in lemn, (stiu ca toti bat) dar eu bateam de 1000 ori pe zi, chipurile asta alunga boala.
pe urma am inceput alt ritual, daca merge o masina cu numarul (fiecare masina are inregistrare) i.e impar 5, 7, 9, etc, atunci nu e drept ca copilul meu are leukimie, si daca se arata un numar par, atunci ce aveam la inceput era o frica permanenta.
0
29-08-2008, ora 00:00
marushka
Nu este medic/terapeut
marushka
insotita de migrene, dar suportabile, sotul ma vedea si prietenii si imi spuneau ca nu e bine, chiar daca vine gindul tre sa-l ignor, dar cum??? ca el s-a cimentat acolo la creerul meu.
apoi alt ritual: daca venea gandul, apoi el continua sa creasca intens, pina ajungeam la ceea ca ma vedeam cum ma tzin de sicriu si plang.
apoi, incepeam sa ma bat cu gandul, si s-au format stereotipe de poiezii in cap, unde ma intorceam de fiecare data, cu idei chipurile pozitive, i.e. asta nu e corect, asta n-o sa se intimple, etc.
si se primea ca un vicious circle.

paralel au inceput alte ganduri despre Dumnezeu, si la fel apareau in cap steriotipe de poezii: Dumnezeu e...cuv.rau.
si venea ritualul, pupam icoana, faceam cruce, si ziceam ca Dumnezeu stie ca eu nu vreau sa ma gandesc asa, deci n-o sa se intimple nimic.
frica era mare, deaorece am asa ganduri rele, inseamna ca ma va pedepsi amarnic.
0
29-08-2008, ora 00:00
marushka
Nu este medic/terapeut
marushka
apoi la 3 ani de ganduri si frica si stand mereu incordata in asteptarea unui eveniment rau familiei mele, mi s-a erupt sistemul nervos vegetativ(cum explica medicii nostri)
si s-au inceput urmatoarele:
1. temperatura 38
2. amorteli de limba
3.slabiciuni foarte mari, pina la aproape cadere fara cunostinta
4.tremurici, noaptea tremuram 15 min
5.ace tot corpul
6.slabire enorma. (plus alaptam alt bebelush)
7.diaree

medicii in UK imi cautau infectie, caci aveam temperatura, si in toata ziua mergeam la medic, analizele sange erau bune, si-mi spuneau totul e ok,

aceste simptome sint si in prezent pe parcursul 2 an(ganduri de leukemie de 5 ani, dar fara ritual acuma)
0
29-08-2008, ora 00:00
marushka
Nu este medic/terapeut
marushka
s-au mai adaugat alte simptome:
migrene de cap nebune, imuiala de picioare, apasare pe ochi(am mers si la oculist, totul e bine), obiect strain in ochi, cind ai o aschie si te inghimpa, tremurici, amorteli de fata si maini, picioare toata ziua.

si desigur si ganduri, acuma cind pregatesc bucate, nu tre sa fie nimeni imprejur, caci imi pare ca lovesc pe cineva cu cutitul, seara cind merg sa culc copii, am ganduri sa cumva sa-i gatui, etc.

uite, asa ceva ma chinuie la moment.
0
29-08-2008, ora 00:00
marushka
Nu este medic/terapeut
marushka
diagnosticuri:
1.depresie post natala-eu am citit multe si le-am zis, ca nu am eu asta.
2. somatisation, anxiety
3.sindrom depresiv cu ierupere de sistem vegetativ.

4. Tulburare obsesiva- alt medic, plus si eu ajungand pe acest site si inca undeva am citit asta, incerc sa gasesc acuma, am hotarit ca eu am asa ceva.
plus toti medicii care m-au vazut, toti s-au concetrat in simptomele fizice, dar nimeni nu stie ca eu 3 ani, zi de zi, si in prezent ma persista asa ganduri, care ma urmaresc...
0
29-08-2008, ora 00:00
marushka
Nu este medic/terapeut
marushka
si daca ma aflu intr-o imprejurare placuta, si ma simt bine, imi zangaie in cap, " nu uita de leukemie ca eu sunt aici, trebuie sa te gandesti la mine", iti inchipui... si cum ma gandesc, se incepe totul de la inceput.
dupa atita investigare, medicii acuma au ajuns la concluzie ca este mental, si ca se va trata doar prin psihoterapie.
0
29-08-2008, ora 00:00
marushka
Nu este medic/terapeut
marushka
cata77,
acuma ai tot peizajul.
ce crezi ca este asta???
0
29-08-2008, ora 00:00
marushka
Nu este medic/terapeut
marushka
Невроз навязчивых состояний - это заболевание, при котором непроизвольно возникают навязчивые мысли, страхи, движения, воспринимаемые больными как болезненные, с которыми они борются, но избавиться от них не могут.

din rusa traducerea:
tulburare obsesiv compulsiva- aceasta boala, la care imotriva dorintei tale apar idei obsesive, frica, phobii, unde pacientii incearca sa le alunge, si nu pot sa scape de ele.
0
29-08-2008, ora 00:00
marushka
Nu este medic/terapeut
marushka
Под влиянием психической травмы возникает сначала вегетативная реакция в виде неприятных ощущений в сердце, животе, сопровождающаяся тревогой.

la inceput apare reactie vegetativa- cum am mai mentionat( din cosultatia unui medic vegetatist) pot fi peste 130 de simptome diferite.
in cazul dat, palpitatii, dureri in burta, insotite de alarma
0
29-08-2008, ora 00:00
marushka
Nu este medic/terapeut
marushka
Tulburarea obsesiv-compulsiva (TOC) e caracterizata prin ganduri anxiogene sau ritualuri pe care persoana simte ca nu le poate controla. Daca cineva sufera de TOC este asaltat de imagini si ganduri staruitoare, nedorite sau de necesitatea presanta de a se angaja in indeplinirea anumitor ritualuri.
Persoana in cauza poate fi obsedata de microbi sau murdarie, astfel isi va spala mainile in mod repetitiv. Sau poate fi coplesita de indoieli si astfel simte nevoia de a face verificari repetate. Persoana afectata poate fi tulburata de ganduri in legatura cu violenta si se teme ca le va face rau celor apropiati. Sau poate petrece timp indelungat atingand obiecte sau numarandu-le; poate fi preocupata de ordine si simetrie; sau are ganduri staruitoare privind practici sexuale pe care le respinge; sau este tulburata de ganduri care sunt contrare credintelor religioase.
0
29-08-2008, ora 00:00
marushka
Nu este medic/terapeut
marushka
tratament: Ro, Ru, Mold
O combinare a psihoterapiei cu medicatia este un tratament eficient pentru majoritatea pacientilor.

UK, insa este de parerea ca nu e nevoie de medicamente pt asta, mai ales in cazul meu, cind am stat 3 luni pe fluoxotina, continuat 1 luna xanax si nimic nimic nimic nu s-a schimbat.
astept CBT
0
29-08-2008, ora 00:00
marushka
Nu este medic/terapeut
marushka
Ce este terapia cognitiv-comportamentala? Terapia cognitiv comportamentala isi propune sa actioneze asupra a doua
lucruri foarte importante: ideile si comportamentele individului. Terapia cognitiv-comportamentala porneste de la ideea ca
modul in care gandim determina modul in care simtim si in care ne comportam. Convingerile, credintele, gandurile,
motivele, scopurile sau dorintele, perceptiile, imaginile, reprezentarile, evaluarile noastre ne determina reactiile
emotionale, comportamentele, gandurile si reactiile fiziologice.. Conform terapiei cognitiv-comportamentale,
pshiopatologia (bolile psihice) este rezultatul cognitiilor (idei si convingeri) disfunctionale si/sau irationale. Emotiile
negative, comportamentele dezadaptative sau starile de spirit depresive sunt rezultatul unor moduri de gandire gresite
sau irationale sau disfunctionale. In loc sa reactionam la situatia reala, noi reactionam la propriul punct de vedere, care e
distorsionat.
0
29-08-2008, ora 00:00
marushka
Nu este medic/terapeut
marushka
terapia cognitiva incearca sa le "darame" si practic sa impiedice clientul sa mai aiba ganduri automate.

uite pe asta cel mai tare ma bazez, si sper sa ma invat sa gandesc numai la bine.
0
29-08-2008, ora 00:00
sacel
Nu este medic/terapeut
sacel
da cautare in google in engleza sau fr "carenta(lipsa)de Magneziu si vei gasi multe din simptomele tale.Foarte multi francezi primesc zilnic doze mici de Mg pentru a completa lipsa si da efecte minunate!
Am lucrat la hotel4 ani si de fiecare data cand curatam camera patronului care dormea cate o noapte pe saptamana cand venea pt afceri, gaseam pe platoul de dejun fiola folosita de Magneziu.Am vazut f des si in alte camere la fel oamenii iau la micul dejun si o fiola de Mg, M-a intrigat mult asta situatie si mi-am pus intrebari si am cautat in google si acuma inteleg de ce ei toti iau, cand deficitul de Mg e mare omul poate chiar sa moara! Patronul mentionez ca are 58 ani dar arata ca un dansator de balet la 25 ani! Stiu sa previna bolile da nu sa le astepte! In special efectele sunt bune asupra creierului si devierilor comportamentale!
1
01-09-2008, ora 00:00
marushka
Nu este medic/terapeut
marushka
sacel,

mersi de raspuns,
uite la mine nu este deficit de mg.
la mine cind s-au inceput toate problemele acestea, pe linga toate investigatiile, am mers si la endocrinolog, caci medicii se gandeau, dupa nastere, organism iepuisat etc.
la mine toate functiile chimice si toate elementele ei, sunt in norma.
la fel, eu am primit Mg B 6 si am cu mine mereu, dar situatia nu se imbunatateste.
sper mult sa ma fac bine de la pshihoterapie, care aici se numeste CBT.

in privinta oamenilor de peste hotare: ei stiu cum sa-si traiasca viata din plin, plus ei au mai multa liberatate, deoarece primesc salarii frumoase, iar banii iti da liberate.
Adaugă un comentariu / răspuns
90 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: