tulburare obsesiva sau schizofrenie?

01-11-2015
Marialua
Nu este medic/terapeut
Marialua
Am urmat un tratament timp de un an de zile pentru depresie avusesem ganduri destul de ciudate am urmat tratament cu tritico seroquel si depakine totul a fost foarte bn m-am simtit perfect chiar si dupa intreruperea tratamentului doar ca din august anul acesta am avut niste senzatii de derealizare m-am dus la medic mia dat seroquel 50 momentan numai iau seroquel cea ce ma deranjeaza este ca imi vin in cap tot felul de versuri ale unor melodii pe tot parcursul zilei de dim pana seara si unele dintre ganduri se tot repeta in mod automat chiar daca incerc sa le alung nu pot simt ca inebunesc sa am in minte permanent versurii orice as face imi revin in minte tot felul de melodii nu pot sa mai ascult o muzica fiindca mi se imprima iar apoi ma obsedeaza! Ce pot sa fac?, am halucinatii sau tulburare obsesiva ? Va rog ajutati-ma!sa urmez iar trat cu seroquel?
13 comentarii
1
01-11-2015, ora 11:48
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Puteti lua jumatate din doza de seoquel si depakine pe care le-ati avut anterior, pana ajungeti din nou la un consult !
1
01-11-2015, ora 14:38
Marialua
Nu este medic/terapeut
Marialua
Cateva zile parca m-am simtit bn azi noapte nu am putut dormi nu puteam sa atipesc simtean tot corpul incordart plus acele ganduri intruzive.
1
02-11-2015, ora 11:35
marian54
Nu este medic/terapeut
marian54
in astfel de situatii este indicat sa mergi la medic pt o noua reevaluare si schema de tratament. nu-i potrivit sa iti stabilesti singur medicatia si dozajele. succes si sanatate !
1
02-11-2015, ora 22:41
Marialua
Nu este medic/terapeut
Marialua
Am sa ma duc la un nou consult;
1
04-11-2015, ora 14:46
Psiholog Berdei Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Berdei Roxana
Buna tuturor,
Mergeti la medic pt. o noua evaluare si pt. a vi se da tratament. Indicat este sa mergeti si la psihoterapeut. Depresia din trecut a fost declansata de anumiti factori. Chiar daca ati luat tratament, problemele acelea au ramas. Psihoterapia va ajuta sa identificati cauzele care stau la baza depresiei, va invata cum sa faceti fata optim unor situatii stresante si sa nu mai treceti in viitor prin episoade depresive!
Multa sanatate!
1
05-11-2015, ora 09:42
Marialua
Nu este medic/terapeut
Marialua
Dar care e cauza dc imi vin permanemt tot felul de melodii e f deranjant numai pot!
1
05-11-2015, ora 10:11
Psiholog Berdei Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Berdei Roxana
V-a fost recomndat un tratament pe care l-ati oprit din proprie initiativa! Medicatia se opreste doar la recomnadarea medicului, atunci cand acesta considera ca sunteti in regula! Prin urmare luati-va tratamentul si daca simptomele persista faceti un nou consult! Multa sanatate!
1
06-11-2015, ora 08:51
Marialua
Nu este medic/terapeut
Marialua
Nu vreau sa imi iau viata nu am stari depresive!totul a inceput intr-o seara.Ascultasem o melodie care mi-a placut si dintr-o data sa produs un blocaj acea melodie(o parte din versuri au inceput sa imi rasune in minte sa se tot repete la nesfarsit.Am incercat sa imi scot din minte dar nu am putut! De atunci imi vin in minte de dimineata pana seara tot felul de melodii ! Pur si simplu parca ma bantuie aceste 'ganduri'nu inteleg ce se intampla cu mn si culmea nu imi vin alte ganduri ciudate sau.am mai avut usoare stari de derealizare! Iau jumate de pastila de seroquel saptamana viitoare ma duc la un consult ! As dori sa imi zica cineva ce pot avea ca rog deja e insuportabil!
1
10-02-2016, ora 12:35
ClaudiuVl
Nu este medic/terapeut
ClaudiuVl
M-ai aveti probleme cu problema aceasta.
1
03-09-2022, ora 17:31
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Bună ziua! Și eu ma confrunt exact cu același simptom:de dimineața până seara mi se tot repeta versuri de melodii in cap, mai ales refrenul. Atâta sunt liniștită până dorm, cum ma trezesc, începe chinul. Uneori aud mai tare cântecele care mi se rulează în cap, alteori mai încet. Și culmea, ca în ultima vreme nici nu prea ascult muzica, dar efectiv îmi vin în minte cântece și versuri pe care nu le-am ascultat de câțiva ani, nu doar cele ascultate mai recent.
Dacă încerc sa citesc ceva, gândurile respective mi se suprapun peste ceea ce citesc și nu mă pot concentra.
Și eu simt ca înnebunesc! Eu am, ca diagnostic, schizofrenie nediferentiata și iau tratament de 6 ani.Am avut de mulți ani problema asta, dar de anul trecut ea s-a cronicizat si ma simt epuizată de la aceste gânduri obsesive. Care ar fi soluția ca sa-mi eliberez mintea de cântecele și versurile repetitive, enervante și obositoare? Va mulțumesc!
1
03-09-2022, ora 18:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Poate un antipsihotic mai eficient. Vorbeste cu medicul.
1
03-09-2022, ora 19:15
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
Curios, și eu am tot repetat în minte anumite fragmente sau refrenul unor piese muzicale. De fapt acesta a fost motivul principal pentru care am încetat să mai ascult muzică. Pare că funcționează, nici nu le simt lipsa, nici nu-mi mai "rulează" în cap...
Nu mi s-a pus niciodată diagnosticul de schizofrenie, doar depresie.
1
03-09-2022, ora 21:39
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Eu am început sa am acest simptom de vreo 5 ani și ceva, de 6 sunt pe tratament. E foarte enervant și extenuant sa-ti turuie melodii, refrenuri și versuri încontinuu in cap. Sunt ca niște voci interne, doar ca au linie melodica, si câteodată se aud mai tare, alteori mai încet. Eu zic ca apar de la dopamina în exces, care e neurotransmitatorul/hormonul repetiției, al obsesiei.
Luni urmează sa sun pentru programare în spital, pentru luna octombrie sau noiembrie. Era și cazul dupa patru ani, de când tot aștept și nu mă simt bine. :(
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul