tulburare psihica

12-09-2011
Monica83
Nu este medic/terapeut
Monica83
Buna ziua,
Am urmatoarea problema, cu mama mea in varsta de 54 de ani, pensionata pe caz de boala pentru hernie de disc, coloana vertebrala deformata, reumatism, tensiune ridicata, inceput de osteoporoza.
In urma cu un an si jumatatea au aparut primele simptome care au durat cam o jumatate de an, pe care le descriu in cateva cuvinte: a inceput sa aiba halucinatii, sa auda voci, sa simta o amenintare cu moartea, sa vorbeasca incoerent, sa treaca de la o stare la alta (de obicei incepea intotdeauna sa planga), sa plece de acasa fara sa-si dea seama unde merge, nu dormea nici noaptea si nici ziua, nu manca, sa traiasca unele lucruri care au fost in trecut. In tot acest timp nu a vrut sa faca nici un consult medical, pe motiv ca nu este nebuna.
Dupa o jumatate de an, si-a revenit, incet-incet, dar nu prin medicamentatie, pentru ca nu a vrut sa ia nimic.
Acum au inceput din nou aceleasi simptome: sa delireze, sa aibe iluzii, sa-si imagineze lucruri care nu sunt reale, sa vorbeasca incoerent, sa ne atentioneze ca cineva ne va omora, nu vrea sa doarma si nici sa manance.
Dupa cum v-am specificat si mai sus, nu vrea sa faca nici un consult medical de psihiatrie.
Am rugamintea, daca a mai trecut cineva prin asfel de cazuri, sa ma ajutati cu sfaturi, pentru ca nu stiu ce sa mai fac.
Va multumesc mult.
2 comentarii
0
13-09-2011, ora 01:39
Dr. Adina Petrica
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Adina Petrica
Ceea ce descrieti reprezinta simptomele unui episod psihotic a carui cauza va putea fi precizata dupa examen psihiatric si investigatii. Reprezinta o urgenta psihiatrica dat fiind ca sub efectul unor astfel de idei delirante si halucinatii o persoana poate sa se puna pe sine sau pe ceilalti in pericol intrucat nu poate aprecia corect realitatea si traieste sub imperiul unei anxietatii insuportabile.
De aceea, oricat de dificil va este, trebuie sa o conduceti la un consult in urgenta, chiar impotriva vointei sale (legea va confera aceasta posibilitate). Doar astfel o puteti proteja.

Cu respect,
Dr. Adina Petrica
Medic specialist psihiatru
0
13-09-2011, ora 22:19
Monica83
Nu este medic/terapeut
Monica83
Va multumesc din suflet pentru sfatul dumneavoastra.Sper sa o conving ca sa mearga la o consultatie psihiatrica.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul