tulburare psihica acuta

06-06-2011
ancad_93
Nu este medic/terapeut
ancad_93
pana in (cam a doua saptamana a lunii ) mai 2009(aveam 15ani) am fost o persoana normala care nu credea ca va avea vreodata probleme psihice insa in luna aceea a anului noaptea( eram in pat incercam sa dorm era ora 1 )am avut primul episod psihotic.O data cu acesta au inceput sa-mi apara in minte foarte multe imagini ireale care pur si simplu ma rupeau de realitatea inconjuratoare.Spuneam surorii mele ca trebuie sa vina cineva sa ma ia cu MIGul, dupa aceea am inceput sa cred ca tata, meu a facut ceva ca eu sa fiu supusa unui experiment prin care sa ma vada cineva tot timpul sau sa-mi vada gandurile(in cazul meu ceea ce aimi imaginam), am inceput sa cred (nu aparusem in fata unei camere de filmat decat de doua ori in toata viata mea la adunarile de la Miscarea Evanghelica Oastea Domnului-sunt pocaita dar ortodoxa)ca cineva ma vede la televizor in direct sau ca cineva ma filmeaza ca sa ma puna la tv mai tarziu (dupa 1 an si trei luni)lucru in care credeam cu tarie deoarece pe afara in oras (sunt din alba iulia)nu mai vedeam nicio persoana si aproape nicio masina(timp de 1an si ceva)Dupa doua saptamani de la episodul psihic a venit mama din strainatate si m-a vazut schimbata(eram slabita, foarte palida, temperatura corpului meu era foarte ridicata, ma durea capul si corpul-in special picioarele), m-a dus la doctor si mi-a prescris un tatament.Nu ma-u tinut medicamentele mult timp pentru ca la un moment dat le-am luat pe toate (inainte de asta ma simtisem rau si le-am vomitat).Dupa, m-am dus di nou la doctor si acum urmez un tratament(ex rivotril)Este la televizor vreo emisiune in care sa apara viata unei tinere(David Anca Ioana-EU)? Acum am terminat liceul la Seminarul teologic din alba, profil filologie.va ro sa ma ajutati.
5 comentarii
0
07-06-2011, ora 09:20
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Ce mai iei in afara de rivotril?
Este un episod psihotic acut care trebuie tratat corect, iar dupa remiterea lui nu vei mai avea senzatia ca ti se citesc gandurile, esti urmarita, filmata sau se vorbeste despre tine la TV.
0
07-06-2011, ora 19:31
ancad_93
Nu este medic/terapeut
ancad_93
am mai luat risperidona si de 2 saptamani doctorul mi-a inlocuit-o cu zypraxa
0
07-06-2011, ora 20:45
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
E un medicament foarte bun. O sa iti revii.
0
06-07-2011, ora 21:36
ancad_93
Nu este medic/terapeut
ancad_93
Revin sa va spun ca tot de la inceput un timp am avut senzatia ca am pe tot corpul ceva ca o substanta invizibila cu ajutoru; careia cineva ma vedea tot timpul si tot in acest interval de timp s-au intamplat mai multe lucruri care coincideau cu ceea ce gandeam eu inainte c ele sa aiba loc. La toate persoanele care au boala aceasta li se intampla acest lucru?
0
07-07-2011, ora 15:57
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Nu se intampla la toti cei care au aceasta boala, dar multi dintre ei au asemenea simptome. Ele sunt caracteristice unei psihoze, ca cea pe care o aveti.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Episoadele psihotice ar puta fi anticipate cu ajutorul unui algoritm de învățare automată
  • Singurătatea în copilărie a fost asociată cu probabilitatea crescută de a experimenta un episod psihotic
  •