tulburare schizotipala

28-02-2017
laurentiuluca
Nu este medic/terapeut
laurentiuluca
Buna ziua! Psihiatrul mi-a pus diagnosticul tulb schizotipala.Se poate obtine ajutor social?Dar pensie de invaliditate?Multumesc
5 comentarii
0
01-03-2017, ora 00:32
Arnold7
Nu este medic/terapeut
Arnold7
@laurentiuluca
Se poate lua ajutor de handicap care e mic, de ordinul 2-3 sute de lei. In cazul schizofreniei. Tulburarea schizotipala nu stiu ce e si daca e incadrata in categoria bolilor pentru care se poate da ajutor de la DGASPC.(Directia Generala de Asistenta si Protectia Copilului) mai bine zis Casa de Handicap.
Cati ani ai? Ai halucinatii auditive/vizuale? Delirezi? Astea sunt lucruri care conteaza enorm daca vrei sa fii integrat in grad de handicap.
Pensie nu stiu daca poti lua. Ai fost vreodata angajat cu carte de munca/contract macar 1 luna de zile la stat sau la privat? Sau ti-ai platit vreodata CAS-ul(Contributia de Asigurari Sociale) la Casa Judeteana de Pensii din mana?. Ai contrat cu Casa Judeteana de Pensii? Cred ca pensia de boala e pensia minima pe economie, 520 lei(a fost 400).
0
01-03-2017, ora 07:36
epona
Nu este medic/terapeut
epona
Se poate obtine o indemnizatie de handicap daca boala a debutat inainte de 26 de ani!
1
01-03-2017, ora 14:28
laurentiuluca
Nu este medic/terapeut
laurentiuluca
Pe foaia de diagnostic scrie tulb schizotipala, dar cred ca de fapt se num tulb de personalitate schizotipala.
Da am halucinatii auditive/vizuale si delirez adica am convingeri ciudate.Nu am muncit deloc din cauza acestei afectiuni.Am citit pe acest site ca daca platesc doar o data 244 lei la Casa de Pensii pot primi pensie: http://www.romedic.ro/forum/pensie-de-invaliditate-fara-sa-fi-lucrat-nici-o-zi-87505. Pot primi si ajutor de handicap si pensie?
0
01-03-2017, ora 15:44
Arnold7
Nu este medic/terapeut
Arnold7
@laurentiuluca
Multumesc frumos ca ai pus acel link legat de pensia de invaliditate. Pentru asta exista forumuri medicale, ca sa ne ajutam reciproc oamenii aflati in nevoie.
Vezi ce a zis epona ca pe alt subiect recent a spus ca lucreaza la Casa de handicap deci stie cum stau lucrurile. Deci, daca boala ti-a debutat <=26 ani ai dreptul de ajutor de handicap in diverse grade si sume aferente. Comisia va decide in ce grad de handicap te va incadra.
Da, se pot primi amandoua, si ajutor de handicap si pensie de boala!
Pentru DGASPC(Directia Generala de Asistenta si Protectia Copilului) sau Casa de Handicap ai nevoie de referat medic de familie, scrisoare medicala de la psihiatru legata de stadiul actual si anamneza, tot de la psihiatru un referat care sa spuna ce tratament urmezi, ancheta sociala de la Primaria de domiciliu, examen psihologic, dosar de carton cu shina. Completeaza-ma te rog Epona daca am uitat ceva !
Numai bine!
1
02-03-2017, ora 07:42
epona
Nu este medic/terapeut
epona
Buna ziua! Eu lucrez in alt serviciu, dar institutia care elibereaza certificate de handicap se numeste DGASPC de pe raza domiciliului stabil. In mare parte acestea sunt actele, se gasesc pe site -ul oricarei institutii de acest tip dar e bine sa va deplasati la sediu pentru a cere lista de acte si pentru a vedea daca va incadrati!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schizofrenia ar putea fi un efect advers al evoluției complexe a creierului
  •